Da li će Alba biti prekretnica za "preživeli" Partizan i zašto Trinkijeri obožava takve utakmice

Autor: Pavle Knežević
utorak 08.01.2019.
14:42
Izvor: Sportske.net

Hoće li crno-beli košarkaši naučiti lekcije Mornara?

Beta/ABA liga/Partizan NIS
Beta/ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Partizan sutra dočekuje Albu u drugom kolu Top 16 faze Evrokupa kao "preživeli" posle dramatične pobede u ABA ligi. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri kaže da obožava ovakve utakmice, a nada se da će ta utakmica protiv Mornara biti prekretnica za tim.

"Alba je jedna od najbojih sportskih organizacija u Evropi, imaju trenera koji je osvojio sve (Aito Garsija), ima veliko iskustvo. Ja obožavam ovakve utakmice, uvek je prilika da ekipa odigra na visokom nivou. Oni su iskusni, jako dobro igraju košarku, prava košarkaška škola. Možda su najbolja ekipa koja se kreće bez lopte u Evropi.

Trebaće nam ogromna koncentracija i već znam da ćemo već primiti neke koševe, jer su oni to u stanju da rade i sa iskusnijim ekipama od Partizana. Sigurno veliki izazov za nas, želimo da odigramo čvrstu utakmicu. Posle subote, mi smo 'survivors' (preživeli), mi smo dobili utakmicu koju je trebalo da izgubimo, nadoknadili smo sedam poena za minut 40 i to pomogne ekipi da se bolje oseća i da bolje trenira", rekao je Trinkijeri posle današnjeg treninga.

Da li ćete imati dodatni motiv? Partizan je prošle sezone dva puta izgubio od Albe, a vi ste mnogo puta igrali protiv njih u Nemačkoj...

"Ja nisam mnogo puta gubio od njih, iskreno. Možda jednom, samo jednom u 18 utakmica. Ali, sad su oni favoriti, a mi moramo odigrati vrhunsku utakmicu: odbrana, napad, kocentracija. Moramo paziti kakav ritam igramo, jer oni su super kad mogu trčati gore-dole", rekao je trener Partizana.

Koliko znači onakva pobeda nad Mornarom?

"Ja mislim da se u jednoj sezoni maksimalno desi dva-tri puta nešto što promeni stvari. Može biti 'sliding doors' kako kažu Amerikanci (fraza koja znači "prekretnica"). Ova utakmica može nam mnogo pomoći ako shvatimo šta se desilo na utakmici.

Kad sam ušao u svlačionicu, ekipa nije bila zadovoljna i ja mislim da je to velika greška. To je trenerski posao, da kritikuje, da gleda koje su greške bile…kada se dobije tako teška utakmica na takav način, igrači moraju biti zadovoljni. Kako se kaže, pobeda je uvek pobeda
", rekao je Trinkijeri.

Imate dvojicu novih igrača, da li je tu nešto kliknulo?

"Videlo se u subotu, Nikola (Janković) je došao da pomogne i nije mogao da pomogne sam sebi. Imao je velika očekivanja i veliku želju i pregoreo. Kompletno aut, kontra ritam, što se dešava. Svaki igrač je mali šok za ekipu.

Sa Aleksom je bio manji šok jer nam je baš trebao takav igrač, veteran koji može da smiri ekipu i da doda loptu. A Nikola je došao u situaciju da imamo visokog i moramo da mu nađemo mesta, jer smo krakti za jednog visokog, jer moraš imati najmanje tri petice ako želiš da igraš na ovom nivou", rekao je trener Partizana.

Neizbežno pitanje o zdravstvenoj situaciji i standardni odgovor: "Kao i uvek. O tome se ne priča", kaže uz osmeh Andrea Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ljubitelj kosarke
Tuesday, 08.01.2019
18:14

Dali je prosla i jedna najava utakmice da nije presudna ,prekretnica,sudbonosna,najbitnija itd dokle vise sa tim bombastim najavama i tereta na igrace i navijace.