Čudo, iz Cedevite u Voriorse!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 20.09.2018.
10:28
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš "Vitamina" u dresu najboljeg košarkaškog tima na planeti.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Kako prenose američki mediji, nekadašnji plej Klivlend Kavalirsa, ali i zagrebačke Cedevite Vil Čeri, potpisaće ugovor sa aktuelnim prvakom NBA lige, Golden Stejt Voriorsima.

Očekuje se da Čeri potpiše "Exibit 10" ugovor, koji mu garantuje zaradu od pet do 50 hiljada dolara, ukoliko bude "vejvovan" od strane "Ratnika".

Bolje rečeno, ukoliko ga franšiza iz Ouklenda otpusti i pošalje u filijalu u razvojnoj ligi, na Čeriju je da 60 dana provede u redovima Santa Kruz Voriorsa, kako bi dobio punih 50 hiljada dolara.

Ono što je takođe opcija kod ovakvih ugovora, to je da Voriorsi do prvog dana sezone mogu da ga pretvore u "two way" ugovor.

Ova vrsta ugovora omogućava ekipi da potpiše do dva igrača za sezonu, koji bi igrali i za njih u NBA ligi, ali i za njihovu filijalu u razvojnoj ligi.

Bolje rečeni, igrači sa "two way" ugovorima imaju 45 dana da dokažu da vrede, jer se nakon tog roka donosi odluka da li će karijeru nastaviti u razvojnoj ligi, ili će dobiti minimalan ugovor u NBA.

Vil Ceri Will Cherry

Bilo kako bilo, Čeri je sada krenuo tim putem, on je minule sezone branio boje zagrebačke Cedevite, prosečno je u Jadranskoj ligi beležio 11,1 poen uz 3,2 asistencije po utakmici.

Tokom karijere je igrao kratko za Klivlend u NBA ligi, a u Evropi je nosi dres i litvanskog Žalgirisa, sa kojim je igrao i Evroligu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Friday, 21.09.2018
19:56

Na osnovu cega su najbolji klub na planeti? Je to ima neko svetsko klupsko prvenstvo u kosarci za koje ja ne znam?

avatar
Saša Ilić
Thursday, 20.09.2018
20:35

Prošla sezona u Cedeviti mu bila najgora u karijeri.Svaki amerikanac koji je došao u Cedevitu kao vdliko pojačanje, prop'o.