Čudo bilo na vidiku - Hrabra Zvezda bez sreće u Barseloni!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.01.2020.
22:45
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč Crvene zvezde, ali nije bilo dovoljno za pobedu u Barseloni.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Odlična partija Crvene zvezde mts u Barseloni i poraz rezultatom 86:82.

Zvezda je odlično krenula u ovaj meč, vodila je od starta, sve je ulazilo u koš, dok je Barselona imala velikih problema da stigne do koša i one koje je davala, davala je na silu.

Tako je Zvezda stigla do 11:5 nakon tri minuta, a onda je usledio debeli pad. Ekipa Dragana Šakote je pala, posebno u odbrani gde su koševi išli preko pozicije 4 na kojoj je bio Boriša Simanić koji je bio solidan u napadu, ali je imao probleme sa Mirotićem u odbrani.

Barselona je lagano topila prednost, potom i povela i prednost je nastavila da raste nakon što Zvezda nije imala nikakvo rešenje za napad domaćina.

Za kraj, i velikih +10 u korist Barselone na kraju deonice.

Svi su mislili da će Zvezda zabeležiti ubedljiv poraz kada je Barselona stigla i do maksimalnih +12 na startu druge deonice, ali su onda Džejms Gist i Vladimir Štimac stupili na scenu za povratak Crvene zvezde. Ne zaboravimo ni sjajnog Brauna koji je uvek bio agresivan u napadu i koji je bio daleko odmorniji nego što je to bio slučaj prethodne nedelje.

Zvezda je topila prednost, i malo po malo, stigla do prednosti nakon što je Vladimir Štimac pogodio trojku.

Nastavak je doneo povratak prednosti Barseloni, Brendon Dejvis je bio taj koji je nosio igru svog tima u tom delu igre, ali je Zvezda imala Kevina Pantera. Nakon poena Dženkinsa i trojke Kevina Pantera Zvezda je ponovo preuzela prednost, a nakon nove trojke najnovijeg pojačanja Zvezda je stigla do +4! Bilo je i +6 nakon poena Jovanovića sa slobodnih bacanja, Zvezda je pred poslednju četvrtinu imala dobar rezultat.

Oriola i Ante Tomić su pogađali na startu poslednje deonice, a kada je Oriola pogodio drugu trojku u poslednjoj deonici domaći su imali +4. Na drugoj strani ozbiljnija odbrana Barselone, Zvezda u svojoj odbrani nije pravila faulove, sve je to doprinelo raspadu sistema u tim trenucima. Abrines je pogodio novu trojku za +7, a mnogima se učinilo da je to nedostižna prednost.

Lorenco Braun je izveo potez ovog kola Evrolige kada je zakucao preko Oriole, imao je i dodatno slobodno bacanje, a onda je i Štimac pogodio trojku za 77:76! Imala je Zvezda napad i za prednost, ali ga nije iskoristila što joj se obilo o glavu. Iako je Braun igrao fantastično, isto je činio i Mirotić koji je pogodio trojku u najboljem mogućem trenutku za svoj tim, promašivši sve prethodne.

U poslednji minut ušlo se uz prednost Barselone od 83:80, a onda je Ribas pogodio trojku koja je donela i pobedu Barseloni.

Nikola Mirotić je imao 25 poena, Brendon Dejvis je jedini pored njega bio dvocifren sa 10 poena. Kod Crvene zvezde izdojili su se Braun sa 15 i Panter sa  13 poena, 12 su imali Gist i Štimac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Thursday, 23.01.2020
23:56

Jako dobra partija protiv strasne Barce , moglo je i bolje da se zavrsi al i mnogo gore . Realno niko nije ocekivao pobedu a ona je bila tu negde . Trebaju nam bar jos dvojica da se oporave od svih povredjenih da bismo usli u seriju dobrih rezultata . Koliko vidim Stratos se vraca sto je jedna strasno vazna vest za Zvezdu

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 23.01.2020
23:52

Bravo momci,odlicna borba do kraja,presudio je suvi kvalitet,i nedostatak srece lepo je rekao Pesic.

avatar
Realni Arthur
Thursday, 23.01.2020
23:51

Vise su zasluzili ovo da dobiju nego one dve u BG. Definitivno sudjenje ima svoj udeo na konacan rezultat, znaci sto se ne svira Panteru kad ga guraju, svira se Diljniju, a na 83:80 Lorenco idu u dva korak, cist faul, i sudija samo dmahnuje rukom, znaci ovo veceras sto smo izgubili, ce da mi bude bas zao! Jedino me radovala ta neprestana borba sve do kraja, to mi se jako svidja! Nema veze glavu gore, idemo dalje, imamo bas tezak raspored prve cetiri ekipe su na redu, eto Barsu smo izgubilli, sad tek sledi Efes koji ne zna za poraz, Makabi isto u dobrom ritmu, CSKA, pa Real, mislim sta je tu je, ako smo imali koju nadu to smo prokockali na te dve tekme u BG! Srecno Zvezdo!