CSKA vs Zvezda - Vreme je za drugu rundu! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.04.2016.
12:55
Izvor: Sportske.net

Četvrtfinalna serija plej-ofa Evrolige između CSKA i Crvene zvezde Telekom nastavlja se drugim duelom u Moskvi. "Armija" ima vođstvo i šansu da pred put u Beograd obezbedi 'meč lopte', ali se pita i Zvezda.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Manje od 48 sati proći će od poslednjeg zvuka sirene u prvoj utakmici do trenutka kada sudija Huan Karlos Garsija podbaci loptu na startu drugog meča četvrtfinalne serije između CSKA i Crvene zvezde Telekom.

Košarkaši moskovskog CSKA potvrdili su prednost domaćeg terena u prvoj utakmici ali su do pobede rezultatom 84:74 stigli mnogo teže nego što se očekivalo.

Šampion Srbije u utorak je pokazao da može da se nosi sa jednim od glavnih pretendenata za titulu prvaka Evrope i da nije bilo fenomenalnog Miloša Teodosića crveno-beli bi možda imali šanse da naprave "brejk".

Prvi meč je pokazao da CSKA nije nedodirljiv ali da u svojim redovima ima igrača koji može da dobije utakmicu kada ostatak ekipe ima loš dan.



Strategija Crvene zvezde Telekom za današnju utakmicu ne bi trebalo da se menja zbog činjenice da je Miloš Teodosić ubacio 23 poena i ostvario 6 asistencija, jer srpskog plejmejkera nije moguće u potpunosti izolovati, a takav pristup bi svim ostalim igračima CSKA dao mnogo više prostora.

Velika borbenost u odbrani tokom svih 40 minuta jedini je garant za ostanak u igri do samog kraja, a ukoliko šut posluži izabranike Dejana Radonjića onda Zvezdine šanse za iznenađenje drastično mogu da porastu.

Šampion Srbije u takvoj konstelaciji stvari svoju šansu može da traži u meču koji bi bio odigran na mali broj poena, ali sve to deluje lepo kada se sroči na papiru, dok na terenu Zvezda treba sve da primeni protiv tima koji ima impozantne brojke u Evroligi.

Crveno-beli bar još jednu utakmicu ne moraju da razmišljaju o tome kako je naredna eliminaciona jer će se posle drugog duela u Moskvi serija preseliti u Beograd.

Hoćemo li u srpskoj prestonici gledati obe utakmice ili samo jednu može da bude odlučeno još večeras jer bi Crvena zvezda Telekom "brejkom" u Moskvi došla u poziciju da na domaćem terenu juri plasman na fajnal-for.

Drugi meč četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige između CSKA i Crvene zvezde Telekom počinje u 19 časova uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Sport Klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sin Dragan
Thursday, 14.04.2016
17:37

Mislim da se mnogo malo paznje posvecuje ovom Zvezdinom uspehu. Proci ce mnogo godina dok neki klub sa ovih prostora ne zaigra ponovo u cetvrtfinalu Evrolige. Neka momci odigraju najbolje sto mogu kao pre dva dana, pa kako bude. Nije ni logicno pobediti ekipu koja ima 10 puta veci budzet a pogotovo u ovog fazi takmicenja. Sto se mene tice ja sam preserecan sto smo dogurali do cetvrtfinala tako da nije bitno sto cemo verovatno biti izbaceni od CSKA... U neku ruku to i nije lose jer ce se bar neki malo poradovati. :D

avatar
Thursday, 14.04.2016
16:14

druga utakmica opet pobeda CSKA-a kao i u trecoj utakmici :D

avatar
Thursday, 14.04.2016
15:49

Napred Armejci !!!

avatar
Sin Dragan
Thursday, 14.04.2016
17:38

Dok je partizan igrao Evroligu cesto nisam ni znao da je igrate jer me nije zanimalo, zbog toga te sada pitam kakav je osecaj kada svakog petka navijas za drugi tim? :D

avatar
Thursday, 14.04.2016
21:37

ne znam , nikad nisam navijao za Zvezdu iz Zeleznika

avatar
Thursday, 14.04.2016
15:09

Cska nije mogao da dobije lakseg protivnika .....

avatar
babaroga
Thursday, 14.04.2016
18:08

Mogao je, one sto ih drao za rekord od 42 razlike. Ups.. U stvari, u pravu si. Njih nije mogao da dobije nikako.

avatar
Thursday, 14.04.2016
21:03

uzivaj baba u utakmici :D

avatar
partizan igokea zg
Thursday, 14.04.2016
20:46

Tako je, nije mogla da dobije klub sa manjim budzetom, ili klub sa mladjim igracima.

avatar
Kalinari
Thursday, 14.04.2016
14:28

Vreme je za čudo!