CSKA se vratio iz ponora, Žalgiris ipak treći u Beogradu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 20.05.2018.
19:05
Izvor: Sportske.net

Tim koji je uz Fenerbahče slovio za glavnog kandidata za evroligašku titulu završio je fajnal-for na četvrtom mestu.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Predigra završnog čina ovogodišnjeg fajnal-fora Evrolige koji se održava u Beogradu imala ne pomalo neočekivan rasplet.

Tim koji je uz aktuelnog prvaka Evrope slovio za glavnog favorita u borbi za trofej ostao je i bez trećeg mesta.

Litvanski šampion savladao je CSKA iz Moskve u meču za treće mesto rezultatom 79:77 (22:19, 19:16, 28:13, 10:29) i tako krunisao fantastičnu sezonu u Evroligi.

"Armejci" su nakon poraza od Real Madrida danas izašli na parket "Štark Arene" kao da ih meč za treće mesto ne zanima, što je ekipa Žalgirisa umela da iskoristi.

Već tokom prvog dela moglo se naslutiti da Žalgiris ima velike šanse da na konto protivnikove "anemije" napravi rezultat, a to je samo potvrđeno u trećem kvartalu.

Za sedam minuta igre u trećoj četvrtini CSKA je postigao samo 2 poena tako da je Žalgiris u jednom momentu imao i 24 poena prednosti (41:65), što je ujedno bilo i najveće vođstvo litvanskog tima na večerašnjem meču.

Na startu poslednje deonice Žalgiris je imao +23 i niko nije mogao ni da zamisli da ćemo gledati neizvesnu završnicu. Viktor Rad je sa dve vezane trojke započeo seriju Moskovljana koji su lagano topili zaostatak i na 79 sekundi pre kraja prišli na pet poena razlike.

Bio je tek uvod u dramu koju smo gledali u poslednjem minutu meča, a sve što se događalo na parketu ne može ni da stane u reči.

CSKA se sa dve trojke Mihaila Kulagina potpuno vratio u meč pa je u jednom momentu, nakon izgubljene lopte litvanskog sastava tim Dimitrisa Itudisa imao napad za vođstvo.

Pošto "Armejci" nisu iskoristili poklon Brendon Dejvis je išao na liniju penala ali je oba puta promašio i ostavio Moskovljanima nešto više od dve sekunde za poslednji šut koji je Semen Antonov ipak promašio.

Na kraju zaslužena pobeda Žalgirisa u utakmici koja je predstavljala finale pre finala, barem ako uzmemo u obzir stepen neizvesnosti koji je viđen u poslednjim momentima meča.

Vasilije Micić odigrao je fantastičan meč, uz Pauliusa Jankunasa (15 pts, 5 sk, 2 as) bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena (2/6 za dva, 1/1 za tri), 4 skoka i isto toliko asistencija.

U ekipi CSKA najefikasniji su bili Otelo Hanter i Mihail Kulagin sa po 14 poena.

Finale je na programu od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke