"Crveno-bela" rapsodija, Efes ispraćen kući "stotkom"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.12.2017.
20:59
Izvor: Sportske.net

Na krilima sjajnog Džejmsa Feldina Crvena zvezda mts došla do četvrte pobede u Evroligi ove sezone.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mts upisali su drugi vezani trijumf u elitnom takmičenju, kako su pred punim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" savladali Anadolu Efes rezultatom 100-81.

Otvorila je Zvezda utakmicu sa četiri vezana poena, a prva trojka pala je nakon četiri minuta igre, pogodio ju je Ročesti za 11-9.

Vratio je trojku Brajant Danston, ali je onda usledila serija Zvezde 7-0.

Raspoloženi su bili Ročesti i Feldin, potonji je pogodio tri trojke i prvi kvaratal završio sa 13 poena. Sa druge strane vrlo raspoložen Zoran Dragić, koji je ubacio 12 poena, ali Zvezda na predah odlazi sa 29-23.

U nastavku je Milko Bjelica brzo ušao u probleme sa faulovima, a više nego dobro ga je odmenio Stefan Janković, koji je zajedno sa Dobrićem predvodio "crveno-bele" u drugoj četvrtini.

Krilni centar Zvezde je u drugom kvartalu upisao šest poena i sedam skokova, čak četiri ofanzivna, dok je Dobrić dodao sedam poena.

Drugi kvartal obeležila je i pauza zbog tehničkih problema u dvorani "Pionir", a Zvezda je uspela da zadrži prednost, nakon 20 minuta bilo je 50-44 za Alimpijevićeve pulene.

Dzejms Feldin

Drugo poluvreme je trojkom otvorio Ročesti, ali mu je uzvratio Kruno Simon istom merom.

Ipak, Zvezda nastavlja sa dobrom igrom u napadu, zategli su i odbranu, a onda su pod košem Efesa lukavo Feldin i Lazić ukrali dve lopte gostima u samo nekoliko sekundi, pa su se domaći košarkaši odlepili i na dvocifrenu razliku.

Usledila je i trojka Lazića, pa flouter Feldina za seriju 11-2.

Ipak, vratio se EFes preko Mekaluma i Danstona, ali je onda na tri minuta do kraja Zvezdu na dvocifrenu razliku vratio Feldin sjajnim prodorom, koji je realizovao uz faul, da bi potom pogodio i dodatno slobodno bacanje.

Nakon 30 minuta, na semaforu je stajalo 74-62 za "crveno-bele".

Na krilima fantastičnog Dejana Davidovca Zvezda sjajno otvara poslednju četvrtinu. Vezao je Alimpijevićev "kec iz rukava" dve dvojke, potom je odlično dodao Bjelici, koji je omašio zakucavanje, ali je uhvatio ofanzivni skok i popravio se.

Nastavili su domaći košarkaši sa odličnom igrom, a onda su trojkama Dangubić i Antić odveli srpskog šampiona na plus 20, na sedam i po minuta do kraja.

Sve se raspalo u igri Efesa, Zvezda je trojkom Dobrića stigla i do 23 poena viška na oko šest minuta do kraja.

Nastavio je da teroriše koš gostiju neverovatni Džejms Feldin, koji je večeras definitivno odigrao svoju najbolju utakmicu u Evroligi, u svojoj čitavoj karijeri.

Sve je bilo jasno već na pola poslednjeg kvartala, Zvezda je do kraja i nokautirala grogiranog rivala, ubacili su Efesu puleni Dušana Alimpijevića okruglo sto poena.

KK Crvena zvezda mts
Foto: Sportske.net/Filip Mitrović

Fenomenalna partija Džejmsa Feldina, predvodio je Zvezdu sa 29 poena i četiri ukradene lopte, za ukupan indeks 32.

Pratili su ga Ročesti sa 11 poena, kao i Dobrić i Dangubić sa po 10.

Treba pomenuti i vrlo dobru rolu Stefana Jankovića (6p, 7sk), koji je u drugom kvartalu odlično odmenio Milka Bjelicu, dok su publiku na noge svojim potezima dizali sjajni Matijas Lesor (9p, 9sk, 4as) i Dejan Davidovac (6p, 5as).

U poraženom sastavu 16 poena Danstona, 14 je dodao Zoran Dragić, dok su po 12 upisali Vladimir Štimac (8sk) i Džoš Adams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZubA
Friday, 08.12.2017
22:28

Ma mora da je i Efes igrao sa trecim timom ili je i ovaj Efes najgori do sada. BRAVO MOMCI!!!

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 08.12.2017
22:05

Cak (za sada) i bez pojacanja, nasa moc raste svakog dana! Imamo isti skor kao prosle godine u ovo vreme....Bicemo sve bolji, bice ovo odlicna sezona.....

avatar
Zlato
Friday, 08.12.2017
22:01

Masina je pocela da melje neka se evropa cuva.nDavidovac ce biti veliki igrac.

avatar
Zlato
Friday, 08.12.2017
22:00

Spavas li mirno deki trbicu?