Crnogorci razočarali, i sudije ih izbacile iz takta!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.09.2019.
12:07
Izvor: Sportske.net

Novi poraz selekcije Crne Gore, ovog puta i od Novog Zelanda. Očekivali su danas mnogo više.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Posle očekivanog poraza od Grčke na startu Svetskog prvenstva, reprezentacija Crne Gore danas nije ispunila očekivanja svojih navijača.

Mnogi su meč sa Novim Zelandom u Grupi F videli kao priliku da selekcija Crne Gore uđe u trku za drugo mesto u ovoj grupi, ali umesto toga, selekcija Zvezdana Mitrovića danas je potpuno razočarala.

Novi Zeland je trijumfovao sa 93:83, pa sada Crnogorcima ostaje još samo kakva-takva nada da ubedljivo pobede Brazil u poslednjem kolu, da prethodno i Grci dobiju Brazilce i da na kraju Novi Zeland izgubi od Grčke.

Novozelanđani su tokom prvog poluvremena uspeli da steknu devet poena razlike, konstantno su Crnogorci morali da jure rezultat, u čemu su donekle uspeli tokom trećeg kvartala, ali su u poslednjoj četvrtini ponovo posustali i Novi Zeland je na kraju i ubedljivo slavio.

Uz to, često su Crnogorci burno reagovali na pojedine sudijske odluke, sečektor Mitrović im je isključen, potom su u drugom poluvremenu zaradili još par tehničkih grešaka, što im je dodatno unelo veliku nervozu.

Kori Vebster je sa 25 poena i sedam asistencija bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Crnogorce su predvodili Ivanović sa 18, Vučević sa 15 i Dubljević sa po 13 poena i skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke