Crnogorci imaju novog selektora

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.10.2017.
13:44
Izvor: Sportske.net

Bogdan Tanjević dobio naslednika.

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Crne Gore od danas ima novog selektora, u pitanju je trener francuskog Monaka Zvezdan Mitrović.

Ovaj košarkaški stručnjak ima 47 godina, minule sezone je sa ovim klubom bio prvi na tabeli francuskog šampionata, sa 30 pobeda i četiri poraza, a domogao se i F4 FIBA Lige Šampiona, gde su "Kneževi" završili na trećem mestu.

Mitrović je trenersko ime stekao u Ukrajini, trenirao je i Himki, Krivbasbasket, Budiveljnik i Azovmaš, a od marta 2015. godine je u Monaku.

Podsetimo, Bogdan Tanjević je predvodio Crnu Goru na minulom Eurobasketu, domogli su se Crnogorci druge runde takmičenja, ali ih je tu zaustavila selekcija Letonije.

Tanjević je odlučio da se povuče sa mesta selektora nakon kontinentalne smotre, a glavni kandidati da ga naslede bili su bivši trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, kao i iskusni Duško Ivanović.

Oni su ipak imali druge planove, vezane za klupsku košarku, a Mitrović će u narednom periodu pokušati da obezbedi plasman Crnoj Gori na Svetsko prvenstvo, koje se 2019. godine održava u Kini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke