Crnogorac iz snova, "šerif" zavodio red, "zmaj" Dragić nakrivio sombrero!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.12.2017.
09:28
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva noć, Vučević i Lebron napravili tripl-dablove, "Zmaj" poleteo u Meksiku, "Bradonjina" pravila u Oregonu...

EFE/JORGE NUNEZ
EFE/JORGE NUNEZ

Povezane vesti

Hjuston nastavlja da deli lekcije na strani. Dobili su osmu uzastopnu utakmicu van svoje dvorane, u gostima imaju skor 12-1, najbolji u poslednjih 20 godina. Džejms Harden je bio nezaustavljiv, vodio je lidera lige do pobede sa 48 poena, Kris Pol je dodao 24, pa ovoga puta trojke nisu bile ni potrebne, Roketsi su jurili rezultat i slavili.

Trojke su bile rezervisane sa Demijena Lilarda, dao ih je 9, rekord franšize, brojao je do 35, ali nije vredelo, izgubili su od boljeg tima.

Novi poraz Memfisa i novi tripl dabl Rasela Vestbruka. Ubacio je 20 poena, imao 14 asistencija i 11 skokova, nakon produžetka njegov tim je odneo pobedu iz Tenesija protiv očajnih "Grizlija".

Iako ga nije baš služip šut, MVP je bio čovek odluke, ubacio je dva odlučujuća bacanja u produžetku i doneo trijumf Tanderu koji je bio bez Pola Džordža. Njegova zamena Aleks Abrines je pogodio dve trojke u produžetku, da bi Vestbruk dovršio posao.

San Antonio je tesno dobio u Arizoni, i to bez šest igrača, "Kandža" se nije vratio ni na ovom meču, Đinobili je odmarao, nije bilo Parkera, Gasola, Kajla Andersona i Denija Grina.

Ali, LaMarkus Oldridž je vodio tim sa 20 poena, mada je najvažniji šut večeri pogodio Brin Forbs. Kada je Feniks stigao prednost gostiju, momak sa Mičigena koji nije ni bio na draftu je pogodio trojku i prelomio meč.

Juta se loše provela u Milvokiju, njihova odbrana nije radila ni pored povratka Goberta koji je ubacio 20 poena. Adetokumbo je sa 37 poena, 13 skokova i 7 asistencija bio ključ za trijumf Baksa koji su šutirali oko 55% i dobili bitku pod koševima.

Klivlend se vratio na pobedničke staze, dobili su talentovane Sikserse, nova neverovatna partija Lebrona, 30 poena, po 13 skokova i asistencija, njegov 58. tripl-dabl karijere. Gosti su imali +5 u poslednjoj četvrtini, ali su Kavsi sa 14:2 u finišu okrenuli meč. Kod Filadelfije nije bilo Embida, na drugoj strani Kevin Lov nije igrao za Klivlend.

Čikago je ponovo spustio Nikse na ispod 50% uspešnosti. Bulsi su stigli do pete pobede u sezoni, Kris Dan ponovo odličan, 17 poena, 9 asistencija, 7 skokova. Ubacio je par bacanja u poslednje tri sekunde i svom timu doneo jedan od retkih trijumfa.

Nikola Vučević je napravio prvi tripl-dabl karijere u Atlanti, Orlando je izgubio meč. Crnogorac  je uz 31 poen, imao 10 asistencija i 13 skokova, ali nije uspeo da slavi u Džordžiji.

Ersan Iljasova je ubacio 26 poena za domaće, ali je Kent Bazmor odigrao sjajan poslednji minut. Ukrao je dve lopte rivale i završio posao. U poslednja dva meča, Vučević je kombinovao 52 poena i 30 skokova, no Medžik tone posle dobrog starta, nije lako ni bez povređenog Furnijea.

Igrao je Hezonja umesto povređenog Gordona, prvi start sezone za Hrvata, 7 poena.

Hornetsi su na podu, novi poraz ovog puta je u Severnoj Karolini dobio mladi tim Lejkersa, Ingram je ubacio 18 poena, posle šuta za pobedu u poslednjem meču protiv Filadelfije. Hornetsi su izgubili sedam od osam mečeva, ostali su bez daha u finišu.

Proigrao je i Goran Dragić nakon par loših partija, 20 poena Slovenca, imao je i 7 skokova, Majami je dobio u Meksiku protiv Netsa. Pred 20 000 gledalaca u rasprodatoj dvorani, Hit je odigrao dobar meč, Tajler Džonson je kao šesti čovek ubacio 20 poena, u drugom poluvremenu su odigrali odličnu odbranu, spustili Netse na 36 poena. Stigli su inače dva dana ranije kako bi se privikli na nadmorsku visinu, priznali su da je bilo teško disati i na parketu, ali su ipak slavili. Inače, Netsi su im redovna mušterija, dobili su šest uzastopnih duela protiv tima iz Bruklina.

U prvom meču dana Lu Vilijams je presudio Vašingtonu i doneo Klipersima jednu od retkih pobeda ove sezone.

Rezultati:

LA Klipers - Vašington 113:112
Portland - Hjuston 117:124
Memfis - Oklahoma 101:102
Feniks - San Antonio 101:104
Milvoki - Juta 117:100
Klivlend - Filadelfija 105:98
Čikago - Njujork 104:102
Atlanta - Orlando 117:110
Šarlot - LA lejkers 99:110
Bruklin - Majami 89:101

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke