Crnogorac iz snova, Bogdan odložio debi, pravda za srpskog "Profesora"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.10.2017.
09:25
Izvor: Sportske.net

Marjanović i Bogdanović nisu bili na parketu, "Delija" obeležio veče u NBA, Bjelica opet odličan!

Epa/Paul Buck
Epa/Paul Buck

Povezane vesti

Debi Bogdana Bogdanovića je opet odložen, tačnije još se nije oporavio od povrede, a Kingsi su slavili u Teksasu, prva pobeda za Sakramento protiv slabog Dalasa. Džordž Hil ih je vodio sa 21 poenom, u ključnom napadu je neočekivano Badi Hild napravio ofanzivni skok, asistirao Hilu koji je zapečatio sudbinu Mavsa u čijim redovima je Barns ubacio 24 poena, 16 u poslednjoj četvrtini, ali nije vredelo.

Riki Rubio se vratio u Minesotu i izgubio, Bjelica ponovo odličan, slična minutaža i još jedan dokaz da zaslužuje poverenje Tibodoa. Odigrao je 13 minuta, ubacio 10 poena, pogodio obe trojke, imao samo jedan promašaj iz igre. Dodao je i 5 skokova. "Profesor Beli" je očigledno spreman za veće role. Minesota je slavila najviše zahvaljujući iskusnom Džamalu Krofordu. U poslednjoj četvrtini ubacio je svih 17 poena, uključujući i trojku u finišu kojom je prelomio. Rubio je dao 19 poena, imao 10 asistencija za Jutu.

Sansi su primili opet brdo koševa, u stvari su u sudaru bez odbrana Lejkersi su odneli trijumf iz Arizone. Lonzo Bol mnogo bolji nego protiv Klipersa, 29 poena, 11 skokova i 9 asistencija. Šutirao je do iznemoglosti, zanimljivo da je ovo njegov rekord računajući i sezonu na koledžu kada je za UCLA postigao najviše 24 poena. Sansi su imali šansu u finišu TiDžej Voren je promašio dba bacanja u finišu, drugo namerno, ali nisu uspeli da šutnu pa je pobeda otišla na Pacifik.

Nikola Vučević je odigrao veliku partiju u Njujorku, ubacio je 41 poen i imao 12 skokova, nije pomoglo Orlandu. Netsi su dobili, šest njihovih igrača je bilo dvocifreno, Furnije je promašio produžetak. Za Vučevića je ovo rekord karijere, ali on kaže da je njegov tim odigrao očajno u odbrani, primili su 68 poena u nastavku.

Detroit je zahvaljujući Volu, Bredliju i Otu Porteru koji su postiglizajedno 79 poena slomio Pistonse kod kojih ponovo nije bilo Marjanovića, Kemba Voker je vodio Hornertse do trijumfa protiv Atlanta, 26 poena i 9 asistencija, na drugoj stran, Šreder 25 poena. Hauard protiv bivšeg tima raspoložen i motivisan 20 poena, 15 skokova.

Upisao se i Boston, prevazišli su šok zbog povrede Hejvorda, uz 21 poen Kajrija Irvinga odneli pobedu protiv Filadelfije. Šarić 9 poena, 10 skokova, izgubio je čak 6 lopti, mladi tim Siksersa je loše šutirao, ponovo je neiskustvo u poslednjoj četvrtini bilo ključ, videćemo još ovakvih poraza.

Ni "Zver" nije dovoljna da zaustavi Lebrona i Kavse, Adetokumbo je brojao do 34, imao po 8 skokova i asistencija, ali je pobeda otišla u Ohajo. Lebron je dao 24 poena, vodio svoj tim, Kajl Korver je ubacio pet trojki, njegov šut spolja je doprineo da se gosti idlepe i sačuvaju prednost. Osim Grka, kod Baksa samo je Brogdon još postigao dvocifren broj poena 16.

Portland je na 2-0 na startu, odneli su pobedu iz Indijane, MekKolum je ubacio 28 poena, Lilard 18, Nurkić 11, na drugoj strani Bojan Bogdanović 11 poena.

Voriorsi su odneli pobedu iz Lujzijane, Stef Kari je ubacio 28 poena, nije blistao, ali u finišu je šampion sačuvao prednost. Klej Tompson junak pobede sa 31 poenom, 7 trojki, Durant je dodao 22 koša. Pelikansi su su nastavku pali, imali su i +13 u prvom delu, Kazins i Dejvis su ubacili po 35 poena, ali malo prave pomoći imaju od saigrača i to je ključ na startu, tako su izgubili oba meča. "Obrva" je imao 17 skokova, Kazins 14.

Feniks - LA Lejkers 130:132
Nju Orleans - 120:128
Dalas - Sakramento 88:93
Minesota - Juta 100:97
Šarlot - Atlanta 109:91
Vašington - Detroit 115:111
Filadelfija - Boston 92:102
Milvoki - Klivlend 97:116
Indijana - Portland 96:114

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zlogi
Saturday, 21.10.2017
12:53

lepe brojke za Bola....ali ako njemu treba 27 suteva da da 29 poena Sansima ne znam onda koliko ce moci da doprinese protiv ozbiljnijih ekipa koje igraju odbranu....Vucevicu svaka cast na tekmi, steta sto nisu pobedili....Pelikanima treba par dobrih sutera, jer ovi trenutno nisu zadovoljavajuci, koji mogu da pruze podrsku Obrvi i Bugiju, cisto da ih rasterete malo i da se stekne neka dubina u napadu, inace tesko ce Pelikani do plej ofa ove godine

avatar
Jack Rackham
Saturday, 21.10.2017
10:20

Bjelica ako ga povrede zaobidju sto se nadam da hoce, i povrati svoju formu i samopouzdanje, on ce biti nas najbolji igrac u NBA, lik prosto sve ima za NBA, intiligenciju, fizicku konstituciju, odlican sut, trojke, odlican u skoku