Crno-beli čekaju vesti iz Ankare, ovo su opcije!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.12.2018.
10:04
Izvor: Sportske.net

Večeras će u turskoj prestonici biti odigrana poslednja utakmica 9. kola Grupe C nakon koje će Partizan imati mnogo jasniju sliku po pitanju plasmana u Top 16 Evrokupa.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Košarkaši Partizana uradili su što je bilo do njih. Pobedom u neizvesnom meču sa Asvelom zadržali su šanse da se plasiraju u Top 16 fazu Evrokupa, ali i dalje su daleko od ostvarenja tog cilja.

Poslednja utakmica 9. kola u Grupi C igra se večeras u Ankari, a sastaće se Partizanovi direktni konkurenti za plasman u sledeću rundu, Turk Telekom i Trento.

Nakon večerašnje utakmice u turskoj prestonici biće dosta jasnije kakva je Partizanova sudbina u borbi za Top 16. Pobeda Turk Telekoma uvećala bi šanse Partizana da se nađe u Top 16 fazi, ali ništa ne bi bilo završeno pre poslednjeg kola.

Da bi Partizan bio u povoljnoj poziciji za plasman dalje, neophodno je da Trento pored večerašnjeg meča u Ankari izgubi i poslednji meč u Grupi C od prvoplasirane Valensije koju će ugostiti sledećeg utorka.

U tom slučaju postojala bi dva scenarija po kojima bi Partizan prošao dalje, a oba podrazumevaju da crno-beli savladaju Turk Telekom na svom terenu u poslednjem kolu. Jedino što će onda biti značajno jeste razlika kojom će Partizan slaviti.

Poraz Zenita od Asvela značio bi da je Partizanu dovoljan trijumf od dva poena razlike, jer bi bio u krugu sa Zenitom i Turk Telekomom (4-6), dok bi u slučaju pobede Zenita nad Asvelom morao da savlada turski sastav sa +6.

Šta ako večeras bude slavio Trento?

Trijumf italijanskog kluba u Ankari napravio bi Partizanu veliki problem. Prva opcija je da Trento posle pobede u Ankari izgubi od Valensije, ali i da Zenit izgubi od Asvela, jer bi u tom slučaju Partizan pobedom nad Turk Telekomom u poslednjem kolu prošao dalje sa Rusima.

Druga opcija je da Trento slavi večeras i izgubi od Valensije u poslednjem kolu, kao i da Zenit dobije Asvel. U tom slučaju bi Partizan pobedom nad Turk Telekomom u poslednjem kolu imao isti skor kao Trento ali bi italijanski sastav imao bolji međusobni skor i kao četvrti iz Grupe C prošao dalje.

Tri opcije za plasman u Top 16:

- Trento gubi od Turk Telekoma i Valensije, Zenit dobija Asvel i Partizan Turk Telekom sa +6;

- Trento gubi od Turk Telekoma i Valensje, Zenit gubi od Asvela i Partizan dobija Turk Telekom sa +2;

- Trento dobija Turk Telekom i gubi od Valensije, Zenit gubi od Asvela i Partizan dobija Turk Telekom.

Utakmica Turk Telekom - Trento počinje u 18 časova, a evo i kako izgledaju parovi poslednjeg kola Grupe C.

18. decembar
Zenit - Asvel 18.00
Trento - Valensija 20.30

19. decembar
Partizan NIS - Turk Telekom 20.00

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Wednesday, 12.12.2018
19:27

Trento ako pobedi Turk Telekom partizan ispada jer Trento ima bolji medjusobni skor od partizana

avatar
Samjuel L Jackson
Wednesday, 12.12.2018
16:09

Pa, niste napisali sve opcije?

avatar
Душан Мићић
Wednesday, 12.12.2018
15:01

Niste dobro izracunali,moze Partizan da prodje i ako Trento dobije Turk Telekom,pod uslovom da Zenit i Trento izgube sledecu utakmicu a Partizan pobedi,onda se zatvara krug Zenit,Partizan i Trento i u tom krugu ispada Trento a Turci bi ispali sa pobedom manje

avatar
Silent
Wednesday, 12.12.2018
19:20

Trento ima bolji medjusobni skor od partizana

avatar
Душан Мићић
Wednesday, 12.12.2018
14:57

niste dobro izracunali,postoji mogucnost da Partizan prodje i ako Trento dobije u Ankari,samo u zadnjem kolu Trento i Zenit treba da izgube kod kuce a Partizan dobije Turke,u tom slucaju isti broj bodova imaju Partizan,Trento i Zenit i u tom krugu Trento je najgori i sa Turcima ispada

avatar
Partibrejker
Wednesday, 12.12.2018
17:24

Nisi ti citao do kraja tekst.Procitaj jos jednom,opcija br.tri.

avatar
Петар Чалић
Wednesday, 12.12.2018
22:02

Изменили су текст ;)

avatar
magister
Wednesday, 12.12.2018
12:22

Trebalo je ovo ranije rešiti...