Crno-beli, čeka vas 'mini kemp' i bacanje ključa!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.11.2018.
11:16
Izvor: Sportske.net

Pauza koja će uslediti u ABA ligi i Evrokupu otvara prostor da Andrea Trinkijeri konačno dobije više vremena za rad sa ekipom i sprovođenje u delo stvari koje bi mogle da utiču na boljitak u igri crno-belih.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Porazom u derbiju košarkaši Partizana zatvorili su prvi ciklus takmičenja u novoj sezoni a ujedno i rada sa Andreom Trinkijerijem.

Italijanski stručnjak stigao je u klub iz Humske početkom meseca i debitovao pobedom na gostovanju ekipi Mege Bemax. Usledila su još dva trijumfa, a zatim i serija od četiri poraza u ABA ligi i Evrokupu.

U pomenutim takmičenjima sledi pauza, na redu je novembarski "prozor" u kvalifikacijama za Mundobasket što stručnom štabu KK Partizan NIS otvara prostor za sprovođenje "mini priprema".

Najavljujući derbi sa Zvezdom Andrea Trinkijeri je progovorio o onome što čeka njegove igrače tokom pauze.

"Biće mini 'kemp' sa igračima koji ne idu u reprezentaciju. Ono što treba da se radi u avgustu radićemo u tih devet-deset dana", rekao je Trinkijeri.

Rečeno znači da igrače Partizana, izuzev Radeta Zagorca i Đorđa Gagića, očekuje prvi pravi dril kod Andree Trinkijerija jer će novi trener konačno imati malo više vremena da se posveti radu sa ekipom a da pritom ne mora da razmišlja o pripremi meča na svaka dva ili tri dana.

Kakav efekat može da se očekuje?

Ako Trinkijeri zaista iskoristio pauzu da sprovede "mini pripreme" nije isključeno da ekipa u utakmicama koje slede bude umorna i ne odgovori odmah na pozitivan način.

Dugoročno gledano predstojeća pauza mogla bi da bude plodonosna za crno-bele jer posle serije od šest utakmica, koliko će Partizan odigrati do kraja godine, sledi nova kalendarska godina na čijem početku će biti prilike da se napadne prvi trofej, odnosno krene u odbranu onoga što je osvojeno početkom tekuće u Nišu.

Važan faktor u čitavoj priči mogao bi da bude i učinak Partizana u poslednja dva kola grupne faze Evrokupa. Budu li crno-beli ostali bez plasmana u Top 16, a blizu smo takvog scenarija, Trinkijeri će tokom nedelje imati vremena za rad sa ekipom i pripremu mečeva u ABA ligi koja je prioritet.

Evo i kako će izgledati raspored Partizana do kraja kalendarske godine:

8. decembar
Igokea - Partizan (10. kolo ABA)
11. decembar
Asvel - Partizan (9. kolo EK)
15. decembar
Partizan - FMP (11. kolo ABA)
19. decembar
Partizan - Turk Telekom (10. kolo EK)
22. decembar
Partizan - Cedevita (12. kolo ABA)
29. decembar
Petrol Olimpija - Partizan (13. kolo ABA)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 25.11.2018
12:50

Kad sam pisao da je pažljivo biran termin kada će debituje,protiv Mege jer će da ga pusti Milojević pa onda Trento pa domaćin Ciboni,lupali su mi minuse a sada se vidi da je to bio samo trik...