Crna Gora - I Budućnost pred suspenzijom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.04.2016.
10:42
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Odluka FIBA potresa i košarku u Crnoj Gori, pa je i njihov Košarkaški savez morao da pripreti suspenzijom najboljem klubu u državi.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

I Košarkaški savez Crne Gore zauzeo je svoj stav povodom najnovijih uslovljavanja iz FIBA i suspenzije 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva 2017.

Kako sada stvari stoje, kola bi mogla da se slome na podgoričkoj Budućnosti, koja je stekla pravo učešća u Evrokupu, ali mu najnovijom odlukom KSCG to pravo uslovljava suspenzijom iz domaćeg prvenstva.

''Na osnovu odluke Borda FIBA Evrope od 20. marta 2016. godine i dopisa FIBA Evrope od 24. marta i 15. aprila  2016, poštujući obaveze koje KSCG  kao član FIBA ima, Izvršni odbor donosi odluku o zabrani učešća svih klubova-članova KSCG u Evrokupu.

U skladu sa ovom Odlukom, ukoliko neki klub-član KSCG potpiše ugovor/sporazum sa ECA ili bilo kojim drugim pravnim subjektom koji je u relaciji sa ECA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski se suspenduje iz članstva KSCG.

U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan.

U slučaju da se odluke Borda FIBA Evrope od 20.03.2016.godine principijelno ne sprovedu, u delu zabrane nastupa seniorskim nacionalnim selekcijama, Košarkaški savez Crne Gore ostavlja mogućnost klubovima da se sami izjasne gde žele da se takmiče (FIBA liga šampiona, FIBA kup-Evroliga, Evrokup), tj. odluka o suspenziji crnogorskih klubova neće važiti", navodi se u saopštenju Izvršnog odbora KSCG, koje je potpisao predsednik Veselin Barović.

Podsetimo, Budućnost je jedan od potpisnika četvorogodišnjeg ugovora sa Evroligom i time se obavezala da će u tom periodu biti učesnik Evrokupa, kao predstavnik ABA lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lord of Nottingham
Thursday, 21.04.2016
11:10

Prosto nema sanse da suspenduju Buducnost

avatar
Thursday, 21.04.2016
10:45

Aman, ljudi, crnogorska reprezentacija je vaznija, poslusajte svoj Savez! :-D