Čoviću se ne sviđa Ostojin predlog

  • Autor: Darko Mitrović

  • 02. januar 2019.

  • 23:51

  • Izvor: Sportske.net, blic.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Različiti stavovi čelnika dva naša najtrofejnija kluba.

Čoviću se ne sviđa Ostojin predlog
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Podsetimo, nekoliko dana pred novogodišnje praznike, prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović izneo je, između ostalog, u razgovoru sa novinarima predlog da se domaća liga vrati pod okrilje Košarkaškog saveza Srbije.

''Kad je u pitanju KLS, moram da kažem da je stanje srpske košarke dovedeno u poziciju koja nije tako dobra. KLS mi deluje kao poluprivatna liga koju vode uvek isti ljudi.

Predlog Partizana je da to takmičenje uđe u KSS, koji treba da pronađe sponzora i uozbilji KLS. Mi polako gubimo smisao košarke jer je ova liga degradirana", izjavio je predsednik Partizana.

Njegov kolega iz Crvene zvezde Nebojša Čović ima znatno drugačiji stav, što je i potvrdio u novogodišnjem intervjuu za ''Blic''. Tom prilikom je (in)direktno i odgovorio na pomenuti predlog crno-belih.

''Svuda u Evropi jasna je tendencija da klubovi vode lige, tako je u mnogim zemljama, počev od Španije koja ima najjaču ligu. Zato mi nisu jasne ponovne ideje pojedinaca da se domaća liga vraća pod okrilje Saveza.

Sa jedne strane razumem da glasovi stižu od ljudi koji nisu u materiji, niti su bili tu u vreme kada su se držale kvake svlačionica i tukle sudije, kada nismo mogli regularno da završavamo prvenstva, kada smo imali kladioničarske slučajeve o kojima javnost ne zna puno, kada smo jedva pronalazili sponzora, pa su nam se lige zvale raznim imenima vrlo često posprdnim...

Hajde da budemo direktni. Šta to ne valja sa ovom ligom koju vode klubovi, i da li je problem u tome što je Savez u vrlo bliskim vezama sa FIBA, čak i mnogo prisnijim nego što bi trebalo da bude...?

Da podsetim, ovo je liga klubova, a ne jednog kluba. Hajde da budemo konstruktivni. Kako očekujete da podignemo ligu sa ljudima koji su već imali priliku da je vode, a epilog je bio dvostruki bankrot. Ti dugovi i dalje nisu izmireni'', objašnjava Čović.

S tim u vezi, pokrenuo je i pitanje sponzora takmičenja.

''Koji sponzor želi da uđe u takmičenje koje se omalovažava, i u košarkašku sredinu u kojoj vladaju primitivizam, javašluk, nerad, neznanje i nekompetentnost...?

Vraćanje lige pod okrilje KSS vraća ligu u prethodni period o kome sam gotovo sve rekao. KSS isključivo treba da se bavi reprezentativnim selekcijama i strategijom razvoja srpske košarke, a klubovi treba da se bave svojom ligom jer to je evropski standard koji propisuje i Evropska unija, o kojoj toliko puno pričamo'', konstatovao je Čović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari