Čovićevo saopštenje - Evo ko kreira laži koje plasira "trener sa prebivalištem u Limožu"!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 22. septembar 2016.

 • 15:26

 • Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović oglasio se zvaničnim saopštenjem za javnost povodom izjava koje su u prethodna dva dana dali Milorad Vučelić i Duško Vujošević.

Čovićevo saopštenje - Evo ko kreira laži koje plasira
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Saopštenje koje je portparol KK Crvena zvezda mts prosledio medijima prenosimu u celosti, uz napomenu da se radi o ličnom saopštenju Nebojše Čovića.

"U mom obraćanju srpskoj javnosti, dana 19. 09. 2016. godine sve što sam naveo o tokovima novca i anomalijama finasiranja u srpskom sportu, posebno pojedinih klubova jugoslovenskog sportskog društva, ima svoju potporu u činjenicama i dokumentaciji, koje mogu da potkrepim na za to, merodavnom mestu.

Razumem reakciju gospodina Vučelića, i zahvaljujem mu se na korektnosti, ali sve što sam rekao ni u jednom delu nije se odnosilo na njega, niti na vreme od kada je on na funkcijama u FK i JSD Partizan.

Međutim, nije me iznenadila reakcija trenera sa prebivalištem u Limožu, zato što je on dugi niz godina unazad jedan od kreatora širenja neistina oko mog imena, zasnovanih na lažima Bojana Radovanovića 'zaboravljenog' člana Upravnog odbora FK Partizan, koje su kreirane na 'druženjima' u 'Prestižu' uz pomoć pojedinaca iz tadašnjih političkih, policijskih i pravosudnih krugova.

O novcu koji je sa Kosova i Metohije završio čudnim putevima u Humskoj preko Careve Ćuprije, ponajmanje može da svedoči bivši predsednik Jugoslovenskog sportskog društva, koji je u vreme o kome sam ja govorio, a to je period od početka 2003. godine, bio neuspešni selektor košarkaške reprezentacije SCG u Švedskoj. Uostalom, u službenoj belešci koja je 'dobro čuvana' a koju je Bojan Radovanović dao u SBPOK-u, početkom 2012.godine, kako bi se spasao zatvora zbog višemilionskih prevara banaka, pojedinaca,... i pokušao da stekne 'status', sam je pričao o tome. Koliko ga je koštao ulazak u UO FK Partizan, na koji način je uopšte ušao, i ko ga je sve predlagao za predsednika, koliko ga je koštalo potkupljivanje sudija za pobede nad Crvenom zvezdom, kakvi su bili 'vezani transferi' iz BASK-a u Partizan, ko je na šifrovane poruke bežao tada iz zemlje, ko je padao u nesvest, i niz drugih stvari, a da je sve pri tome pokušao da pripiše meni. Neverovatno je da to, kao i mnoge druge malverzacije sa parama sa Kosova mnogima nisu interesantne, jer je najlakše to pripisati Nebojši Čoviću. Znam ja još mnogo toga, ali sve u svoje vreme...

O tome su detaljno pisali i pojedini mediji, poput sportskog lista 'Sport'. Samo što tada, a nije bilo davno, to mnoge nije zanimalo. Mene jeste, jer sam upravo zbog toga na pravdi Boga neprekidno progonjen od 2004. godine.

Što se tiče finansiranje klubova od strane grada Beograda, to je ozbiljna stavka u budžetu svakog grada. Pošto sam bio gradonačelnik, a i u privremenom organu grada Beograda 2014. godine, znam, da i za to postoji validna dokumentacija, pa lako možemo da vidimo ko je zaista koliko i kako dobijao, a to je zapravo ono što sam rekao na konferenciji za štampu.

Ovim završavam bilo kakvu raspravu sa dotičnim, jer nemam vremena da se bavim prošlošću i beznadežnim slučajevima
" navodi se u ličnom saopštenju Nebojše Čovića.

Podsećamo da je bivši trener KK Partizan NIS Duško Vujošević u sredu reagovao na izjave Nebojše Čovića i negirao da je "novac sa Kosova" završio u Partizanu u vreme dok je bio predsednik JSD Partizan.

Takođe, Duško Vujošević je negirao da je KK Partizan svojevremeno dobijao od države između 500.000 i 750.000 evra za učešće u Evroligi, dok Crvena zvezda mts, prema navodima Nebojše Čovića, trenutno dobija između 150.000 i 200.000 evra.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari