Čovićevo objašnjenje je izgubljena hemija, naveo i igrače koji su uticali na to!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 28.12.2020.
10:45
Izvor: Sportske.net

Nebojša Čović zna razloge "gubljenja svlačionice".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dolazak Dejana Radonjića u Crvenu zvezdu mts nije prošao najbolje.

Ekipa je poražena od Igokee u Laktašima veoma ubedljivo, a Nebojša Čović je govorio o izgubljenoj hemiji u ekipi i nadi da će se to povratiti.

"Očekivao sam da će Saša da ostane sve tri godine. Izgubljena je hemija, samopouzdanje, rezultat je atipičan za Crvenu zvezdu. Radonjić je proveren trener
", rekao je Čović gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

"Mislim da možemo da ostvarimo ciljeve, da osvojimo sve domaće trofeje i da stignemo do Top 8 u Evroligi"
, rekao je Čović.

Šta Nebojša Čović misli o pojačanjima?

"Dosad smo iskoristili 18 od mogućih 20 igrača, mislim da se u tim promenama vide određene promene u hemiji. Treneri imaju svoje želje, a mi radimo na tome da ispunimo sve u skladu s mogućnostima. Počeli smo da padamo kada su počeli da dolaze Ročesti, pa O'Brajant i onda Teri. Poremećena je bila hemija, što je verovatno uzrok ovakvih rezultata. Svi momci su dobri, ali se poremetila hemija. Optimista sam da ćemo uspeti da se vratimo. Kada je mnogo teško, odmah zamislite da je moglo da bude još gore. Ako budemo dobro radili, biće bolje", rekao je on.

Čović je naglasio da je želeo Gudurića nazad, ali da to nije bilo realno, kao i da su sukobi u okviru ABA lige doveli do problema i u Crvenoj zvezdi.


baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
paok
Monday, 28.12.2020
16:54

Posle svakog poraza gostovanje na Prvoj ili Pinku, zna li se razlog. Doticni je jos izjavio da nije moguce igrati Evro Ligu i napraviti mlade igrace. Ajde da mu verujemo jer to jos niko nije uradio.

avatar
Limenka
Monday, 28.12.2020
16:24

Trk na drzavni bankomat da se uzme jos neko pojacanje, ovoliko stranaca ne kupuju ni pijani rusi.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 29.12.2020
01:30

Bili bi jos jaci da nam vi ne uzmete polovinu budzeta...

avatar
Limenka
Thursday, 31.12.2020
22:29

Sigurno je tako, onda mi ostaje da vam cestitam na fantasticnom skautingom. Takodje treba pohvaliti upravu jer je za male pare dovela EL igrace. Neki su cak sami sebi placali obestecenje poput Voldena i Obradovica. Mora Loncar malo na casove kod Covica, kosarkaskog Hudinija.

avatar
Wilt 100+
Monday, 28.12.2020
15:22

Možda da objasni čije su odluke kod dovođenja/ostavljanja igrača _Zašto Lazić a ne Radanov , Nenadić...da li je Uskoković bolji od npr.Pota ? Rit, Kuzmić ,Kuridza ,Simonović...sve diskutabilno. Obradović je popio otkaz jer je promašio sa Holom , Ročestijem, Terijem , Obrajant je poremetio hemiju , Waldenu je promašio ulogu . Zašto se ne dovode provereni igrči koje imaš pred nosom i sigurno možeš da ponudiš više od njihovih trenutnih klubova. Ovde mislim prvenstveno na Pulena i Kobsa. Opet ko papagaj 3-4 srtanca koja prave razliku i ostalo domaći sposobni igrači a ne veterani i rekovalescenti ...Realno mi je žao Saše jer mislim da je pošteno radio posao i da je bolji trener od Radonjića ali bez publike i sreće nije ispalo dobro. Čini mi se da crni oblak neće skoro da se pomeri .

avatar
Kori Volden
Monday, 28.12.2020
18:20

Svako na svetu zna zasto je Lazic tu. Nema veze sa kosarkom. Kobs ima skoro duplo vecu platu u ekipi Buducnosti nego Hol u Zvezdi.
Ni po jednom parametru Sasa ne moze da bude bolji trener od Radonjica, sve je na Dejanovoj strani,

avatar
Limenka
Thursday, 31.12.2020
22:32

Drzi svlacionicu, ne znam kako su uspeli da odole brojnim ponudama evroligasa.

avatar
Wilt 100+
Tuesday, 29.12.2020
14:03

Ja ovde pričam o košarkaškim kvalitetima, Branku svaka čast ljudski ali je da budemo realni dostigo svoj vrhunac pre 2-3 sezone od kada je u konstantnom padu . U napadu je -1 kada on igra . Obično igra na poziciji 3 koja je vrlo osetljiva, dokaz je kada je igrao Stratos umesto njega ...napad je x10 bolji . Da bi Radanov dobio šansu jer definitivno ima potencijal moraš nekog da skloniš(na mladjima svet ostaje) .Sad za Hola/Kobsa ne znam oko para samo je realno da Zvezda ima veće pare ukupno , samo treba rasporediti gde je potrebno, a dobar plejmejker mora da se plati . Radonjića su istrpeli prve dve godine da bi treće i četvrte počeo da liči na nešto, tada je podvio rep zbog neisplaćenih zarada i tražio nerealno visok ugovor. Da su ovi kriterijumi bili tada teško da bi preživeo prvo polugodište. Ali kako god to je samo moje mišljenje, boje da si ti u pravu.

avatar
nenadnenad1234
Monday, 28.12.2020
20:26

Obradovic kriv za dovodjenje Hola, Rocestija, Terija,... Ti stvarno mislis da se trener bukvalno pita oko dovodjenje igraca?
Pa naprimer i Trinkijeri koji je imao kolko tolko odresene ruke prosle sezone u Partizanu nije bukvalno doveo sve sto je hteo, tj. nije se radilo po njegovoj zelji.
A ne bilo koji trener kod Covica.

avatar
Stratford
Monday, 28.12.2020
19:47

Zašto je Lazić tu?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 28.12.2020
12:22

Vidjelo se juce u Laktasima kakva je hemija. Smijenili trenera jer hocemo top 8, na kraju cemo se brukati u ABA ligi. Radonjic jeste provjeren trener, ali nema carobni stapic, a i Obradovic je itekako provjeren. Glupe odluke Covica, Obradovica i Radonjica, sto bi rekli Velsani - tim redom.