Čovićev plan - Teo u Zvezdi, a Zvezda na F4 Evrolige!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 06. maj 2016.

  • 19:41

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović otkrio je da mu je Miloš Teodosić obećao da će zaigrati za crveno-bele kao i da Zvezdu vidi na završnom turniru Evrolige u sezonama koje slede.

Čovićev plan - Teo u Zvezdi, a Zvezda na F4 Evrolige!
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović govorio je za forum Crvena zvezda Beograd o najznačajnijim temama vezanim za aktuelna dešavanja i budućnost regionalnog prvaka. Sudbina regionalne lige nalazi se pod znakom pitanja zbog sukoba FIBA i Evrolige, ali Čović ne misli da Zvezda treba da brine zbog toga.

"Potrebna nam je ABA liga, ali ne po svaku cenu. Ako uspemo da je dodatno modernizujemo, onda je to dobra stvar, ako ne uspemo, onda se nećemo takmičiti u toj ligi. Mi nismo za rušenje regionalne lige, ali ne želimo da budemo robovi po svaku cenu" rekao je Čović.

Nije jasno na koji način bi, u slučaju da regionalna liga prestane da postoji, Crvena zvezda Telekom obezbeđivala plasman u Evroligu koja predstavlja prioritet za crveno-bele, ali Nebojša Čović tvrdi da će klub biti stabilan evroligaš pa čak ističe da Zvezdu vidi na završnom turniru.

"Zvezdu u budućnosti vidim kao stabilnog evroligaša. Voleo bih da 2018. godine dobijemo fajnal-for. Zvezdu vidim na finalnom turniru Evrolige. Možda smo mogli i ove godine da se plasiramo, malo nam je nedostajalo" kaže predsednik crveno-belih.

Kada je već bilo reči o Evroligi, Nebojša Čović se osvrnuo na rezultate ostvarene u prethodnoj sezoni i istakao da Dejan Radonjić može da računa na nastavak saradnje.

"Dejan Radonjić ima ugovor još jednu sezonu. Nije bilo nikakvih ponuda. Pustite to što se pisalo. Medijski se vodi rat protiv Crvene zvezde, i to ne samo u Srbiji. To treba prepoznati" poručuje Čović.

Predsednik crveno-belih otkrio je "Delijama" i jednu ekskluzivnu informaciju koja se tiče dolaska Miloša Teodosića u redove Crvene zvezde Telekom.

"Obećao mi je da će pred kraj karijere doći. Vi znate da je Teo stasao u košarkaškom sistemu FMP. Pustimo njega da on kao profesionalac obezbedi sebi život. Mislim da će on biti sa nama jednog dana. Kada će se to dogoditi, za godinu, dve ili tri, stvarno ne znam" zaključio je Čović.

Crvena zvezda Telekom u nedelju kreće u odbranu trofeja u domaćem šampionatu duelom sa ekipom Tamiša u okviru superligaške grupe "A".
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari