Čovića čekali sa šrafcigerima, osudio i Repešu za dešavanja u Podgorici!

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 24. april 2019.

  • 12:05

  • Izvor: Sportske.net, Happy TV

  • facebook
  • twitter
  • email

Nebojša Čović ponovo o dešavanjima u Podgorici.

Čovića čekali sa šrafcigerima, osudio i Repešu za dešavanja u Podgorici!
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Nebojša Čović je u razgovoru na jutarnjem programu "TV Hepi" govorio o utakmicama Crvene zvezde i Budućnosti u finalu ABA lige.

Crvena zvezda je uspela da pobedi sa 3:2, da osvoji ABA ligu i da se plasira u Evroligu što je teško palo upravi Budućnosti. Posebno se predsednik Crvene zvezde osvrnuo na dešavanja u Podgorici o kojim je danas govorio i Milan Tomić.

"Ako sin ministra policije uleće na teren, pljuje ponaosob svakog igrača i svašta im priča, oni imaju mogućnost za više psovki, imaju dva slova više. Identifikovali smo 36 lica i objavićemo ih sa kompletnim slikama i biografijama, sve su to "znamenita" lica, neki Kovačević, mali Amar je zapošljen u Vojnoj obaveštajnoj agenciji. Naš trener nije mogao da uđe na teren, napadnut je i isečen direktor aerodroma kod nas, od strane predsednika ŽKK Budućnost. Sve to su gledali iz lože čelnici ABA lige, to je trajalo čitavu utakmicu", rekao je Čović.

Dobrodošlica za Nebojšu Čovića je bila nešto drugačija nego što je inače slučaj.

"Mene su posebno čekali sa posebnim zavrnjima, šrafovima, šrafcigerima. Gužva je trebalo da se napravi odmah ispred tunela. Nikome od nas nije palo na pamet da napustimo teren, iako je trebalo da završimo po propozicijama, da ne igramo i da se serija završi. Oni su se svi dodvoravali predsedniku Crne Gore koji je bio u loži. Ne bih da to generalizujem, ali zabrinut sam kako žive Srbi u Crnoj Gori. Uhvaćena su dva navijača Zvezde, obojica su doktori, prebili su ih, izvukli su ih sa navijačke tribine, a nakon toga ide tortura od strane policije, opet "uglednih sinova". Taj neki Marko Lekić nabada čoveka u stomak ničim izazvan dok ga drugi drži. On je ugledni sin Lekića koji treba da bude šef za borbu protiv organizovanog kriminala. Organizovan državni linč na košarkaše Zvezde", rekao je on.

OKrivio je direktno Jasmina Repešu za organizovanje svega što se dešavalo u Podgorici.

"Inicijator svega toga bio je Jasmin Repeša, tadašnji trener Budućnosti. On je drugu utakmicu u Beogradu izgubio sa 38 razlike. On čak nije hteo ni da izađe na konferenciju za novinare, već je napao naše novinare, vređao ih je i otišao u trenersku svlačionicu. Nakon toga u tu svlačionicu ulazi ugledni građanin Dragan Bokan koji ga ubeđuje da treba da ode na konferenciju i da da izjavu. Oni su već poslali pomoćnog trenera na konferenciju, i diktira mu šta treba da kaže, da je to linč, da Repeša to nikada nije doživeo. Znaju se kakvi su navijači kod nas", rekao je Čović.

Nebojša Čović je govorio i o tome kada je sve počelo.

"Nikakvog fizičkog kontakta u Beogradu nije bilo, njihova klupa je bila potpuno bezbedna. Njihova delegacija je bila potpuno bezbedna, a Bokan je pretio da nam je** majku u Podgorici, što je bila najava i to je uradio. Od tog trenutka počinje haos. Od dolaska našeg na aerodrom, vožnje od 48 minuta do hotela. Išli smo kroz sela, upoznavali srpske manastire, preko Kolašina. Policija je crnogorska radila dobro svoj posao, i oni su komentarisali ponašanje dece državnog vrha. Ali ta policija u civilu je neverovatna, gde to ima da policajac u civilu udara navijača."

Apostrofirao je Norisa Kola.

"Posle četvrte utakmice dobili smo informacije da će biti provokacija u ponedeljak, a to smo dobili od njihovih ljudi. Rekli su nam da će Noris Kol prvi izaći na teren i napraviti podlogu za dalje provokacije. Za njim je izašao šef bezbednosti Jokić, koji je telom pokazao šta će da nam radi... Kol onda uzima loptu i gađa momka. Tada je bilo 2.000 ljudi u hali i bila je to prva provokacija, pola sata pre utakmice", rekao je Čović...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari