Čović: "Zvezda će pomoći Partizanu"

  • Autor: Beta

  • 30. septembar 2015.

  • 15:36

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Nebojša Čović ističe da nema jake regionalne lige bez jakih večitih rivala, stare probleme ostavlja iza sebe.

Čović:
Foto: BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da ga raduje što se Partizan oporavlja i dodao da je njegov klub spreman da pomogne "večitom" rivalu.

"Raduje nas što se Partizan oporavlja... Mi ćemo mu pomoći koliko možemo u tom oporavku. Nećemo više ulaziti u stare priče, a s druge strane ćemo ostati veliki sportski rivali na terenu... Moramo neke stvari da unapredimo. Kad idemo zajedno i pravimo strategije, nema regionalne lige bez Zvezde i Partizana, ali samo kada smo zajedno", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu.

Prvi čovek crveno-belih je pred početak nove sezone izneo očekivanja Uprave, a osvrnuo se i na finansijsku situaciju u klubu.

Čović je rekao da je Zvezda u prethodne četiri godine vratila 15,5 miliona duga, uz prosečan godišnji budžet od 5,6 miliona evra, od čega je udeo države bio oko milion evra.

"Pričalo se dosta da smo državni projekat... Procenat učešća države je 18,4 odsto, ali kada se tome doda i ovih 9,7 odsto što smo vratili kroz takse. Zadovoljni smo tim procentom, jer država daje onoliko koliko može. Trudićemo se da na pravi način prezentujemo grad i državu"
, rekao je Čović.

On je izrazio nadu da je klub napravio "izdrživ budžet" za narednu sezonu.

"Imate razne strukture u klubu i sve to treba izmiriti... Počevši od igrača svih selekcija, pa preko stručnog štaba, uparve... Pravimo tim mladih i iskusnih igrača. Razvijaće se igrači i kroz FMP, jer teško da ćemo brzo postati klub sa osam i više miliona evra budžeta",
kazao je on.

Čović je rekao da će ekipa pokušati da bude konkurentna u Evroligi i da je u Jadranskom ligi cilj odbrana titule. 

"Svi bismo voleli da budemo prvaci Evrope, ali nije realno jer nemamo mnogo para. Probaćemo da budemo konkurenti u Evroligi, gde imamo interesantnu grupu. Da li smo imali sreće na žrebu ne znam, ali tako je ispalo. Borićemo se. Za regionalno takmičenje znate ambicije, a to je odbrana titule",
kazao je on.

Čović je rekao da je raspored takmičenja na početku Jadranske lige težak, pošto će Zvezda tokom 11 dana odigrati pet utakmica.

"Dinamika takmičenja na početku je napravljena ovako jer sledeće godine očekuju nas kvalifikacioni ciklusi za Rio... Moralo je ovako zbog nacionalnih liga, evropskih takmičenja , kupova... Nije najsrećnija dinamika, ali tako je jedino moglo. Mi smo Zvezda i nećemo kukati, imamo probleme, ali bilo bi dosadno da ih nemamo. Tu smo da ih rešavamo", zaključio je Čović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari