Čović ''zabrinut kako će Partizan da ide dalje''

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.02.2018.
14:58
Izvor: Sportske.net, Happy TV

Prvi čovek Zvezde neprijatno iznenađen terminom koji je pre dve večeri upotrebio njegov kolega iz Partizana Ostoja Mijailović, kada su u pitanju odnosi dva kluba.

BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax
BETAPHOTO/ABA liga/Mega Bemax

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović gostovao je jutros i na Happy TV-u, gde je, baš kao i na B92, govorio o najaktuelnijim temama u svom klubu, ali i oko njega.

Razgovor u Jutarnjem programu pomenute televizije, Čović je započeo podsećajući na izjavu predsednika Partizana Ostoje Mijailovića, koji je govoreći na SOS kanalu upotrebio termin ''neprijatelji'' kad su u pitanju relacije između dva najveća kluba.

''Ja sam dugo u sportu i nisam imao nijedan razlog da se borim za nekakav status kroz sport. Zvezda ima naviku da uvek bude prva ili da se uvek bori za prvo mesto i kada nemate realnu osnovu.

Imate tu i jako puno sportskih rivala, a ne neprijatelja. Mislim da termin 'neprijatelj' ne treba da postoji u sportu'',
izjavio je Čović.

Potom je podsetio i na prepucavanja koja je svojevremeno imao i sa Duškom Vujoševićem, nadao se da su ta vremena prošla, ali..

''Partizan pokušava da se distancira od toga, ali ova retorika... koristiti termin 'neprijatelji' u sportu je pogotovo opasno na našim prostorima.

Prošle godine je taj termin 'neprijatelj' doveo do toga da smo imali u Nišu čoveka koji je možda i izgubio oko, raketa ga je pogodila.

Slušajući i gledajući te komentare, moram iskreno da kažem da sam zabrinut kako će KK Partizan da ide dalje.
 
Imajući u vidu da je to relativno mlad čovek, hajde da mu na neiskustvo zanemarimo, on je potpuno novi, ali kad kažete takav termin, onda preuzimate odgovornost na sebe za sve ono što, ne daj Bože, može da se dogodi. Mislim da treba da smirujemo tu atmosferu'',
ističe Čović.

On je odgovorio i na optužbe vezane za način na koji je Zvezda realizovala UPPR.

''UPPR je urađen u skladu sa zakonom, nijedan poverilac nije prevaren. Vi ne možete da ga usvojite na sudu, ako nemate mišljenje poverilaca. Sve je to u funkciji velikog rada da stabilizujemo KK Crvena zvezda.

Ova godina je naša izlazna godina iz UPPR i mi nikome ne branimo da uradi to isto. Ali, morate da u elaboratu za UPPR prođete sve prilive i odlive sredstava, da li su sva obeštećenja prijavljena tačno... ali to nije naš problem'',
konstatovao je Čović.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Wednesday, 07.02.2018
23:59

Setite se kada je doticni preuzeo zvezdu kako su ga zvezdasi docekali na noz.Od onda koristi svaku priliku da pljune po Partizanu da bi im se dodvorio,do te mere da ga isti sada smatraju legendom.

avatar
Wednesday, 07.02.2018
23:03

Moja je greska ovo da nema nikakve veze sa tom drugom ekipom, igrali smo protiv R. Basketa:-D

avatar
Kilavi Milojko
Wednesday, 07.02.2018
22:50

Стварно Остоја, још ниси ни прву кошуљу ознојио у Партизану, већ уједаш с леђа. Достојанство, памет, дипломатија, смерност, одмереност.... зар је толико тешко бити фин?

avatar
Wednesday, 07.02.2018
18:10

A tacka na crno-beli svet? To je bila poruka mira i prijateljstva? Hvatanje za gusu? Slanje svojih eskadrona na utakmicu izmedju Partizana i neke ekipe sa kojom nemas nikakve veze? Aktiviranje PP aparata? Zabrana za nase ljude u vasoj hali? Konstantne otrovne strelice i nakon proterivanja Duleta? Koga ti zafrkavasa?