Čović vrlo malo o Tomiću, više o budžetu! Ko će voditi tim?

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 22. oktobar 2019.

  • 15:09

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Nebojša Čović nije želeo da razgovara o tome ko bi mogao da nasledi trenera Milana Tomića.

Čović vrlo malo o Tomiću, više o budžetu! Ko će voditi tim?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
Predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović je izneo svoje mišljenje nakon sporazumnog raskida saradnje sa Milanom Tomićem.

"Milan Tomić se danas sporazumno rastao sa Zvezdom. U prijateljskim odnosima, zahvalni smo mu na svemu", rekao je Nebojša Čović.

"Zajedno smo izanalizirali situaciju i došli do zaključka da dođe do promene", rekao je Nebojša Čović.

Nakon toga se Nebojša Čović odlučio da govori o finansijama, posebno zbog objave ministra finansija Siniše Malog koliko su novca primili Crvena zvezda i Partizan o čemu ste mogli da čitate i na našem portalu.

"Zna se kod nas gde je svaki dinar i nemamo dodatne izvore prihoda. Ne treba ni Partizan i Zvezda se spore, to su dva najjača društva u zemlji. Naš budžet ove sezone će biti 8.3 miliona evra, da ne bude neke zabune", rekao je Čović.

"Bilo je perioda kad Zvezda ništa nije dobila. 2010. i 2009. ništa nije dobila i tad se dešavalo da su vršeni pritisci na sponzore da ne budu sponzori. Mislim da oko ovoga ne bi trebalo da se spore Zvezda i Partizan. Na svakom dinaru smo vrlo zahvalni", rekao je on.

"Kada je reč o objavi Siniše Malog, cifre se slažu. Da li smo dobili najviše? Zavisi kako gledate Zvezdu. Na prvi pogled smo dobili više od Partizana, oko 400 miliona razlike. Prvo, nismo dobili još 376 miliona. To je projektovani prihod za ovu sezonu. Crvena zvezda je napravila faktoring sa nekoliko ugovora koji dolaze u narednoj sezoni. Tu je ostvarena razlika. Neka svako vodi računa o svojim parama. Mi ne dugujemo za porez. Znamo kako su naše sezone tekle."

Analizirao je i dosadašnji učinak u sezoni.

"Ne može uvek da se pobeđuje. Poraze niko ne voli, ali to je sve sport. Duga je sezona. Treba da budemo strpljivi i pomažemo jedni drugima mi vama sa pravim informacijama, a vi nama sa ispravnim praćenjem. Moraju da se gledaju i drugi timovi. Nikad nisam gledao košarku uz muziku, ali sada to sve češće radim kada gledam prenose Zvezde i FMP, ima divnih komentara", rekao je on.

O odnosima Crvene zvezde mts i Partizana ističe da moraju biti na daleko višem nivou od dosadašnjeg.

"Odnosi Zvezde i Partizana moraju da budu na višem nivou. Da li ste videli transparent o porodici, da li su nekome pevanje seksističke pesme kao mojoj porodici... Moramo da budemo ravnopravni. Potpuno sam otvoren za sve vidove saradnje, ali nisam za to da se društvenim mrežama šire laži
", rekao je Čović.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari