Čović vrlo malo o Tomiću, više o budžetu! Ko će voditi tim?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 22.10.2019.
15:09
Izvor: Sportske.net

Nebojša Čović nije želeo da razgovara o tome ko bi mogao da nasledi trenera Milana Tomića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde mts Nebojša Čović je izneo svoje mišljenje nakon sporazumnog raskida saradnje sa Milanom Tomićem.

"Milan Tomić se danas sporazumno rastao sa Zvezdom. U prijateljskim odnosima, zahvalni smo mu na svemu", rekao je Nebojša Čović.

"Zajedno smo izanalizirali situaciju i došli do zaključka da dođe do promene", rekao je Nebojša Čović.

Nakon toga se Nebojša Čović odlučio da govori o finansijama, posebno zbog objave ministra finansija Siniše Malog koliko su novca primili Crvena zvezda i Partizan o čemu ste mogli da čitate i na našem portalu.

"Zna se kod nas gde je svaki dinar i nemamo dodatne izvore prihoda. Ne treba ni Partizan i Zvezda se spore, to su dva najjača društva u zemlji. Naš budžet ove sezone će biti 8.3 miliona evra, da ne bude neke zabune", rekao je Čović.

"Bilo je perioda kad Zvezda ništa nije dobila. 2010. i 2009. ništa nije dobila i tad se dešavalo da su vršeni pritisci na sponzore da ne budu sponzori. Mislim da oko ovoga ne bi trebalo da se spore Zvezda i Partizan. Na svakom dinaru smo vrlo zahvalni", rekao je on.

"Kada je reč o objavi Siniše Malog, cifre se slažu. Da li smo dobili najviše? Zavisi kako gledate Zvezdu. Na prvi pogled smo dobili više od Partizana, oko 400 miliona razlike. Prvo, nismo dobili još 376 miliona. To je projektovani prihod za ovu sezonu. Crvena zvezda je napravila faktoring sa nekoliko ugovora koji dolaze u narednoj sezoni. Tu je ostvarena razlika. Neka svako vodi računa o svojim parama. Mi ne dugujemo za porez. Znamo kako su naše sezone tekle."

Analizirao je i dosadašnji učinak u sezoni.

"Ne može uvek da se pobeđuje. Poraze niko ne voli, ali to je sve sport. Duga je sezona. Treba da budemo strpljivi i pomažemo jedni drugima mi vama sa pravim informacijama, a vi nama sa ispravnim praćenjem. Moraju da se gledaju i drugi timovi. Nikad nisam gledao košarku uz muziku, ali sada to sve češće radim kada gledam prenose Zvezde i FMP, ima divnih komentara", rekao je on.

O odnosima Crvene zvezde mts i Partizana ističe da moraju biti na daleko višem nivou od dosadašnjeg.

"Odnosi Zvezde i Partizana moraju da budu na višem nivou. Da li ste videli transparent o porodici, da li su nekome pevanje seksističke pesme kao mojoj porodici... Moramo da budemo ravnopravni. Potpuno sam otvoren za sve vidove saradnje, ali nisam za to da se društvenim mrežama šire laži
", rekao je Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Tuesday, 22.10.2019
17:42

Pod hitno privatizovati sportske kluba u fudbalu i kosarci.Ovo je zapanjujuce koje su pare podelili.Zato klubovi van Beograda sluze da ucestvuju u ligi i da im se otimaju talenti jer nemaju pare da plate igrace.O sudjenju da ne pricamo.Beograd sistematski gramzivoscu unistava Srbiju na svim poljima.

avatar
realni navijac
Tuesday, 22.10.2019
16:54

kako sada budžet 8.3 miliona kada je pre nekoliko dana izjavio da dudzet ne prelazi 4.5 miliona. Kada je vlada objavila koliko je ko dobio onda ne sme više da nas zamajava sa malim budžetom.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 22.10.2019
15:51

Prije oko 2 mjeseca, ili mozda nesto manje, rekao je da je budzet 4,5miliona...sad je 8.3...a prema podacima EL, 13,8mil. Ne radi se o budzetu, za regionalnu kosarku je i bolje da ti neki najveci timovi imaju jace budzete nego sto je to bio slucaj do sad, ali ne znam zasto je to tabu tema i da ne moze odmah da se kaze, nego se obmanjuje javnost i svakih par mjeseci u izjavi ce povecavati pomalo.

avatar
Raky_b
Tuesday, 22.10.2019
21:18

Nisu se dobro dogovorili

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 22.10.2019
15:13

Kolko treba kompleksa prema drugom klubu da imas da u situaciji gde sve navijace zanima pitanje o Tomicu, njegovom statusu, da se analizira dosadasnji tok sezone i da se kaze sta ce biti sa pojedinim strancima ti
sazoves konferenciju, gde 80% novinara ocekuje odgovore na ta pitanja, a ti dosao pripremljen sa sve Excel tabelama da pricas o budzetu uz pomoc nekolicine placenih novinara koji ce ti postaviti pitanje o istom?