Čović upozorio na moguće katastrofalne posledice!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.05.2020.
11:16
Izvor: Sportske.net, Blic, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek Crvene zvezde detaljno objasnio delikatnost aktuelne situacije u vezi potencijalnog nastavka takmičenja.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

U više navrata je tokom pauze zbog pandemije prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović izražavao zabrinutost kako će se košarka igrati u narednom periodu, imajući u vidu da opasnost od koronavirusa i dalje postoji i da će oprez biti neophodan sve dok se ne pojavi proverena i bezbedna vakcina, za čiju masovnu upotrebu će biti potrebni meseci, možda čak i godine.

Ekipa Crvene zvezde počela je sa treninzima u nekompletnom sastavu, bez većine stranaca, najpre se treniralo na otvorenom, od juče i u dvorani, ali situacija je i dalje daleko od normalne i to je potpuno jasno, ne samo u Zvezdi, nego i u ostalim klubovima koji traže kakve-takve načine da njihovi timovi makar treniraju.

Početkom naredne nedelje očekujemo zvaničan stav Evrolige, posle čega bi trebalo sve da bude mnogo jasnije, a u susret toj odluci, Nebojša Čović je svoja razmišljanja o sportu u vreme koronavirusa izneo u autorskom tekstu za ''Blic'', koji je objavljen i na zvaničnom klupskom sajtu.

Između ostalog, on je istakao i da ''prebrzo rešenje i insistiranje na završetku ove sezone može dovesti do katastrofalnih posledica po zdravlje i karijere igrača!''

Ponovio je i da je u prvim medicinskim analizama, kod igrača Crvene zvezde primećen ''pad imuniteta, pad VO2 (potrošnja kiseonika), pad mišićne mase, kao i jako niske vrednosti vitamina D (25 OH) i niže vrednosti gvožđa i hemoglobina, što sve ukazuje na nizak nivo fizičke spreme i izuzetno slab imunološki status''. U poređenju sa početkom priprema iz avgusta prošle godine, rezultati su za 30 posto lošiji, što je dodatni razlog za upozorenje, smatra Čović.

Kompletan autorski tekst Nebojše Čovića na ovu temu, uz optimističku poruku na kraju, možete da pročitate OVDE.
-
Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nicklas Bendtner
Tuesday, 19.05.2020
15:53

A ovamo priča Partizan se boji nastavka sezone i šatro mi smo bili u najboljoj formi. E pa majstore izađite i pokažite da ste najbolji. Panika ga uhvatila.

avatar
realni navijac
Tuesday, 19.05.2020
12:49

Pustite komentar

avatar
DVA HRAMA
Tuesday, 19.05.2020
11:58

Kako kuka Hahaha

avatar
Dragoljub Nikolic_fb
Tuesday, 19.05.2020
11:46

Jbt samo on kuka!!! Nemaaas domače igrace pa straaah. Počeće sam sa sobom da se svadja. Posalje saopštenje, pa odgovori na saopštenje. IGNORISATI GAAAA

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 19.05.2020
11:31

A kako se uplasio od nastavka. Svaki dan po jedno njegovo saopstenje. Samo zbog njega bih volio da se nikako ne desi ponistenje sezone, pa kad niko sa ovih prostora ne bi igrao EL naredne sezone.

avatar
realni navijac
Tuesday, 19.05.2020
11:25

Uplašio se gospodin da ako se nastave dalja takmičenja neće igrati Euroligu pa onda bolje da se ponište sva takmičenja i onda bi sigurno igrao Euroligu , neće da prizna rezultate koji su do sada ostvarili drugi klubovi koji su ispred njih u raznim takmičenjima.Da su u datom trenutku bili prvi u aba ligi zalagao bi se svim silama da se proglasi pobednik po trenutniom stanju na tabeli ali pošto nisu tu gde je planirao da budu onda poništi sve.