Čović: "Šuker je u ofsajdu"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.07.2016.
18:48
Izvor: Sportske.net

Predsednik KK Crvena zveza MTS Nebojša Čović prokomentarisao je jučerašnje izjave predsednika KS Hrvatske i objasnio da Igor Šuker njemu u lica priča jednu, a iza leđa drugu priču.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Prvi čovek Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Ivan Šuker poručio je u nedelju da hrvatska košarka neće biti potrčko KK Crvena zvezda MTS i njenog patrona Nebojše Čovića.

Dan kasnije Nebojša Čović se javio "Sportskim novostima" kako bi prokomentarisao tu izjavu, istakavši da ne želi ništa da demantuje jer to ne radi kada su gluposti u pitanju.

"Nazvao sam samo ne da bi nešto demantovao jer ja gluposti nikada ne demantujem, već želim da komentarišem istup gospodina Šukera..." počeo je priču Nebojša Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda MTS istakao je da prvi čovek HKS ima ozbiljan problem jer na sastancima ABA lige ima jedan stav, a potom u drugim situacijama priča drugu priču.

"Gospodin Šuker ima jedan veliki problem. Mi kada sedimo 'oči u oči', moram da kažem da onda izgleda i normalan u diskusijama. Ali, kada se ne gledamo, onda priča neke stvari koje su jednostavno neistina" kazao je Čović.

Nebojša Čović je predočio da je Ivan Šuker na sastanku Skupštine ABA lige u Zagrebu govorio da neće dozvoliti ucene od strane FIBA ali je potom radio nešto potpuno drugo.

"To nije ispoštovao, već je zamenio teze i na UO HKS-a rekao da se ide u 'modifikaciju Hrvatske lige'. Samo što je ta 'modifikacija' bila vezana uz situaciju samo ukoliko ABA liga ne postoji" istakao je Čović i dodao,

"Nisu mu Zvezda i Nebojša Čović krivi što mu je Ministarstvo uprave njegove države, donelo rešenje kojim on zapravo ni ne može da bude predsednik, jer je u sukobu interesa" rekao je predsednik Crvene zvezde MTS.

Predsednik šampiona Srbije i regionalne košarkaške lige potom se osvrnuo na još dva pitanja kod kojih, prema njegovom mišljenju, Ivan Šuker ima ozb‎iljnih problema i "istrčava u ofsajd".

"Drugi Šukerov problem je što je pomislio da mu nacionalni savezi u regionu daju podršku za rušenje ABA lige. Treći njegov problem, možda i najveći, jeste taj što želi da hrvatske klubove, bez njihove volje i konsultacija sa njima, natera u sistem i takmičenje koji klubovi ne žele! Tu je pokazao da ne poznaje situaciju, a zna se šta se dogodi sa onim koji istrči u ofsajd. On je u ofsajdu" zaključio je Čović.

Za kraj je predsednik Crvene zvezde MTS poručio prvom čoveku hrvatske košarke da mu se obrati i sve što ima kaže u lice kako bi nastavio da ga smatra ozbiljnim čovekom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 19.07.2016
08:17

Ovaj paramecijum da prica o sukobu interesa. Da nije smesno, bilo bi tuzno.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 18.07.2016
18:54

Najodvratniji lik na političkoj i sportskoj sceni u poslednjih 50 godina.

avatar
marecareee
Monday, 18.07.2016
19:30
avatar
delije niksic
Monday, 18.07.2016
19:50

Znam da vi grobari volite sve hrvarske klubove i naravno reprezentaciju ali ne morate konstantno da pokazujete tu ljubav!