Čović se obratio zbog laži i izmišljotina, priznao da razmišlja o ostavci!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.02.2018.
15:41
Izvor: Sportske.net

Vanredna konferencija KK Crvena zvezda mt:s održana je povodom medijskih natpisa o "raskolu u svlačionici". Nebojša Čović je demantovao pisanja i poručio da razmišlja o ostavci.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nakon jutrošnjih natpisa u jednom od štampanih medija u KK Crvena zvezda mt:s sazvali su vanrednu konferenciju na kojoj su se mnogobrojnim kolegama obratili predsednik Nebojša Čović, trener Dušan Alimpijević i košarkaši Pero Antić i Branko Lazić.

"Današnju konferenciju za štampu smo zakazali hitno zbog, kako vi kažete, velikih problema u redovima srpskog i regionalnog šampiona", počeo je obraćanje medijima Nebojša Čović.

Prvi čovek KK Crvena zvezda mt:s demantovao je pisanja o tome kako je u svlačionici došlo do raskola i fizičkog obračuna između trenera Alimpijevića i kapitena Lazića.

"Mi smo sve to do sada trpeli i manje-više razumeli na ovaj ili onaj način, međutim, ovo je stvarno prešlo svaku meru. Da neko zove trenera u nedelju u jedan sat popodne i da pri tome pravi potpuni izmišljenu priču. To su stalni udari na KK Crvena zvezda mt:s. Ima toga i preko društvenih mreža, ali tamo svako ima pravo da razmišlja na svoj način. Međutim, ovo što ide u javnost već je prešlo svaku meru i ugrožava naše funkcionisanje. Moje mišljenje je bilo da treba dići ruke i da ne treba time da se zabavljam, a da pritom ne znam ko je prekoputa mene i koliki stepen obrazovanja i pismenosti ima. Da ne pričam o namerama, da li su one dobre ili zle", rekao je Čović.

On je objasnio da razume da senzacionalne vesti utiču na podizanje tiraža ali je poručio da treba imati granicu u svemu tome. Pored toga, Čović je pomenuo i incident sa skidanjem pločica sa imenom i grbom Crvene zvezde sa trofeja Kupa Radivoja Koraća.

"Ja razumem da u pojedinim trenucima mediji služe i za spinovanja, da se prikriju bolesne stvari koje su se dogodile na Kupu u Nišu sa skidanjem pločica. Mislim da je ovo jedan od pokušaja, počevši od one avanture i objavljivanja Pere na slavljenu rođenja deteta njegovog prijatelja i druga, pa onda preko toga da je Lazić udario trenera, pa snimak sa utakmice sa Bambergom gde je u prvom planu Alimpijević. To se po vama dogodilo posle utakmice sa Borcem iz Čačka, a njih dvojica su nakon toga došli na konferenciju za medije. Verovatno su se pre toga dobro istukli i prebili i držali konferenciju za štampu. Da ne pričam od juna meseca kakvi su sve tekstovi i neistine izlazili u vidu plata i ostalih stvari. Nekima od vas je to smešno. Jako je to sve smešno što nam se permanentno radi i potura. U takvim okolnostima raditi, to je gotovo nemoguće. Bolje vi napišite da vam ne prijaju uspesi KK Crvena zvezda koji je jedini sportski klub koji proleće sačekuje u evropskim takmičenjima, tu mislim na sve sportove. Taj način i taj pristup su nedopustivi, tu vrstu komunikacije više nećemo i ne želimo je. Biću iskren, u određenim situacijama imali smo podršku i pomoć ali smatram da to nismo ni upotrebili ni zloupotrebili", istakao je predsednik crveno-belih.

Nebojša Čović je u formi pitanja novinarima govorio u dobrom delu svog obraćanja.

"Zar vi stvarno mislite da bi ova uprava Crvene zvezde dozvolila da dolazi do sukoba između trenera i igrača, jednog ili više? Pa u tom slučaju bi verovatno i jedan i drugi bili napolju. Zar mislite da uprava koju predvodim da je tako koncipirana da će dozvoliti da igrači postavljaju trenera, da li mislite da će ova uprava da trenera postavljaju kafići ulice Strahinjića Bana? Pogotovu je tu jedan vrlo popularan kafić koji je možda povezan sa skidanjem pločica sa pehara u Nišu. Je l' vi mislite da mi tako funkcionišemo? Dajte te 'pouzdane izvore' neka sednu preko puta nas pa da se razjasnimo. 'Pouzdani izvor' zna plate, zna ovo, zna ono... Ja samo neću da zamerim ako se pojedine stvari rade u smislu tiraža. Gde je tu stepen odgovornosti za nešto što neko izjavi?", rekao je Čović.

U obraćanju medijima pomenut je i Partizan u kontekstu priče o tome ko više novca dobija od države i zašto Zvezda bolje funkcioniše.

"Znam ja da ne prija sve ovo što smo uradili. Zašto ne prija? Zašto što ne prija uspeh u Srbiji. Kada već imate tako dobre izvore, što ne pitate ko je koliko dobio para? Što istog dana oni o kojima pričate ne objave koliko su dobili novca, nego je Zvezda to do sada objavljivala deset puta a ova druga strana nije. Ako imate dobre informacije i sve znate zašto to ne uradite? Što ne objavite imena bolesnika koji su radili ovo sa peharom nego pokušavamo da spinujemo sa 2014. godinom kada je, ne u Nišu, nego u Beogradu, dogodio drugi incident koji smo mi osudili ali sa kojim uprava i klub nemaju nikakve veze. Pehar je ukraden, to je jedno. Da smo ga mi primili tada, naš kapiten, mi bismo imali odgovornost. Nije ga primio niko, pehar su uzeli-ukrali navijači, to je suštinski različito od onoga što se dogodilo u Nišu. Pehar je dodeljen i od tog trenutka je stavljen u posed kluba i taj klub snosi odgovornost. Ko je prvi na listi odgovornih, predsednik kluba! Ali čini mi se da to želimo da spinujemo izmišljajući razne afere", kazao je Čović i dodao,

"Da stalno izmišljamo i pravimo lavinu dezinformacija. Ima stvarno ljudi za koje ja stvarno mislim da su mnogo bolesni. O čemu se radi? Šta hoćete od nas? Da podnesemo ostavke i da se rasturi klub? Da vam sve bude crno-belo, pa to smo probali od 1993. godine. I još nešto, mi smo ispunili obećanje da će Crvena zvezda učestvovati na završnom turniru Evrolige u Beogradu. Sinoć smo to završili, naši juniori će biti na fajnal-ejtu u Beogradu. Što se mene tiče, zamoljen sam od strane moje supruge da prenesem njeno izvinjenje onom bravaru i limaru koji su ono radili sa peharom zbog sinoćnjeg debakla Partizana od Crvene zvezde u Železniku", rekao je predsednik Crvene zvezde.

On je ponovio da su već na početku sezone počeli pritisci oko takmičarskih ciljeva ekipe.

"Na početku sezone nam je montiran proces da moramo u TOP 8. Ne moramo, zašto? Nemamo para za fajnal-ejt, kao državni projekat nemamo para i ne moramo. Ni prošle sezone nismo igrali kada smo igrali bolji tim. Nego se to kao nametnulo da će biti neuspeh ako ne budemo u osam. Pa uspeh je da budemo u 16 sa uslovima i finansijama kakve imamo. Izgubili smo kup, kao da je palo nebo. Imamo ABA ligu i domaće prvenstvo, znamo šta nam je cilj, uveren sam da možemo da ga ostvarimo. Jasno smo rekli da idemo u novi ciklus", istakao je Čović.

Na današnjoj konferenciji za medije predsednik Crvene zvezde demistifikovao je situaciju oko visine ugovora koje imaju Pero Antić i Tejlor Ročesti.

"Priča o Perinim ugovorima, milioni, kamioni... Ma nema veze! Njegov ugovor je 150.000 evra, ne dinara, toliki mu je ugovor. Ročesti ne igra za 500.000 dolara, igra za mnogo manje, duplo manje", objasnio je Čović.

Među prozivkama na računa KK Partizan našla se i ona vezana za UPPR, odnosno tvrdnje sa crno-belima tako nešto nije omogućeno.

"UPPR smo radili u skladu sa zakonom, niko nam ništa nije poklonio, a drugi što ne rade UPPR postoji jedan prost razlog. Morate da date sve papire, a onda će se videti i Kina, i Švajcarska, i kurta i murta... I kud su išle parice, i kako su išle parice", rekao je Čović.

Na kraju, upitan da li ima istine u pričama da razmišlja o ostavci Nebojša Čović je odgovorio potvrdno.

"Ja razmišljam o tome. Kao i sve drugo što je objavljeno za mene. Nemam poseban komentar, a da razmišljam o tome, razmišljam. Iz prostog razloga što ovo već postaje mazohistički posao. Svaki dan imate raznorazne pristupe, komentare, napade... Da li ste dobro uradili ovo, da li ste dobro uradili ono. Videćemo, da završimo uspešno sezonu", zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Tuesday, 27.02.2018
02:09

Koja ludila glave.

avatar
Old_school
Monday, 26.02.2018
19:59

Da, simpaticno zasto niko od novinara ne postavi pitanje Partizanu, zasto ne primene UPR. Prosto je, pitas, odgovoris. I zasto godinama nikad ni jedan ugovor nije obelodanjen. Al na svako postavljeno pitanje, oni odgovaraju pitanjem. Nikad jednostavnog odgovora. Drugo, sramota da mi kao navijaci odmah pljujemo po klubu za svaki neuspeh. Ok, nisam ni ja za Alimpija, ocigledno je da je zelen,ali aj da podrzimo klub, pa cemo se sabirati na kraju.

avatar
Ša-la-la-la
Monday, 26.02.2018
19:42

Kad vama nešto ne ide uvek Partizan kriv. Da Partizana nema ovaj bi ga izmislio...

avatar
Dača
Monday, 26.02.2018
18:54

Ja ću samo da citiram Boru Đorđevića: ‚‚Svet se deli na pione, pione i šampione. Vidi kako tvoj brod tone, mafijašu, razbojniče...''

avatar
nenadnenad1234
Monday, 26.02.2018
18:42

Evo jos jednom da se izvinimo Nebojsi i fanovima Zvezde koji vec drugu nedelju nemaju miran san zbog jednom obicnog kupa. Da samo znali da ce ovako da bude, pustili bi vas da pobedite.

avatar
Goran_Ilic
Monday, 26.02.2018
18:26

Gazda Covo ja sam tebe neizmerno postovao zadnjih godina ali ove godine kao da si prolupao po stare dane,vise ne razumem cak ni sta pricas,i ko ti je uopste skautirao letos igrace koji dolaze(Radicevic,Jovanovic,Jankovic,Keselj itd),kad sam ih video u prvih par tekmi znao sam da nam ove sezone sledi propast,a tek experiment sa klincem Alimpijem,ja stvarno neznam sta se s tobom gazda Covo dogodilo.

avatar
RG VILI
Monday, 26.02.2018
19:41

Gazda Cova? Mislim strasno...

avatar
fule80
Monday, 26.02.2018
18:24

Dosadan si Covicu sa svojim saopstenjima.nCutis, radis i pokazes rezultate.nA to da Alimpijevic treba da ide, to je jasno kao dan vec odavno.

avatar
Goran_Ilic
Tuesday, 27.02.2018
20:21

Jos jasnije je bilo da nije trebao ni da dolazi.

avatar
mkg
Monday, 26.02.2018
18:20

Opusti se Čovke. Tačno je da su te braća pustila niz vodu, ali ti uvek neku budalu koja ti baci pojas za spasavanje.

avatar
bagra
Tuesday, 27.02.2018
02:08
avatar
SIR ALEX M
Monday, 26.02.2018
17:22

sve vise je fanova u makedoniju samo zbog vas i uspesan posao koji radite sa zvezdom

avatar
marecareee
Monday, 26.02.2018
17:18

Čim se podigne pehar Aba i domaće lige sve će biti ok 😊

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Monday, 26.02.2018
16:49

Ne smes da ides to bas i pokusavaju oni,ali nastavice se dominacija!