Čović raspalio maštu ''delijama'', Zvezda sa većim budžetom u Evroligu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.05.2019.
14:36
Izvor: Sportske.net, K:CN TV

A sa većim budžetom, značajno bi porasle i šanse za plasman u Top 8 Evrolige, pa možda i nešto više...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović čest je gost Jutarnjih programa ovih dana, posle Zvezdine titule u ABA ligi i plasmana u elitno evropsko takmičenje, a ovoga puta je o aktuelnostima u klubu govorio i na K:CN-u, u emisiji "Dobro jutro sa Đukom".

Tom prilikom je govorio i na temu koja u ovom trenutku veoma zanima Zvezdine navijače, a to je formiranje tima za narednu evroligašku sezonu.

Mnogo će zavisiti od budžeta, a Čović se nada da bi on mogao da bude značajno uvećan u odnosu na prethodne sezone.

''Zavisi koliko para budemo imali, ali ako dostignemo budžet od 8 do 10 miliona evra, mislim da možemo da budemo konkurentni, kao što smo i bili u nekim sezonama'', istakao je Čović i osvrnuo se i na prethodnu sezonu, kada Zvezda nije uspela da iskoristi priliku što se fajnal-for igrao u Beogradu.

''Nije bilo para. Zvezda je u tom momentu dugovala preko 2 miliona evra. Toliko o priči da smo mi državni projekat i da nam stalno država daje pare. Ne sporim, država pomaže koliko može i zahvalni smo na tome.

Ali ne možete da idete dalje ako dugujete. I tada je došlo do određenih transfera i time smo pokrili određene dugove. Sad, videćemo ovu sezonu... Trenutno nismo u dugovima, ali ne znači da nećemo biti'', istakao je Čović.

On uverava da se Zvezda ne plaši finansijski moćnijih rivala u Evroligi, da je to pokazala u prethodnim sezonama.

''Kada je najviše napadan Dule Alimpijević, ostvario je 11 pobeda u Evroligi, pobedio Reala u Madridu...

Nemamo mi taj strah od njih, ali ne možemo da angažujemo igrače koji oni mogu, Jedno je budžet od 2-25 miliona evra, a drugo od 5-6, ako bi se popeli na 8 do 10... s tim što mi imamo dobru bazu domaćih igrača, što je pokazalo i finale ABA lige.

Naša filozofija je da se uvek oslanjamo na domaće igrače, iako je ove sezone bilo 7 stranih igrača. Videćemo za iduću godinu. Ako ne bude para, rasprodaće se ekipa, pa će se praviti nova. Videćemo, još nisam sredio utiske posle burnog finala ABA lige, ušli smo u praznike'', zagonetan je Čović.

Zanimljivo je i njegovo razmišljanje i kada je u pitanju uloga navijača i kako bi i oni mogli da doprinesu daljem usponu kluba.

''Sklopiti budžet i držati ga nije nimalo naivno. Osvajač Evrolige dobija milion evra, uporedite to sa fudbalom... Dobijate i po pobedi 37.000 evra u ligaškom delu. Evrokup se ne isplati uopšte. Kada bismo imali čarter koji nije ispod 50.000 evra bilo bi lakše, kao što neki klubovi rade...

Koliko Zvezda ima navijača? Četiri miliona navijača. Šta bi bilo kad bi po navijaču svako dao po 10 evra. Organizovali smo i to. Puklo je negde na 25.000. Probali smo i to, ali slabo ide'', objašnjava Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 02.05.2019
01:31

Sve se slazem Covicu a samo ne sa brojem Zvezdinih navijaca, mnogo ali mnogo nas je vise od tih 4 miliona

avatar
RealanNis
Wednesday, 01.05.2019
21:39

Aha, a Partizan dosao na f4 sa 4.5miliona od cega je dobar deo isao na dugove? I to sa prakticno 3 stranca i 80% mladih, istrosenih i nepoznatih igraca. Ne treba toliko novca koliko treba dobra selekcija igraca i dobar trener. A upravo skauting dobar i solidan domaci trener je ono sto klubovi u srbiji vise nemaju.

avatar
deki trbic
Wednesday, 01.05.2019
19:19
avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 02.05.2019
16:22

Gde si ti nakon kosarkaske utakmice Zvezda-Partizan?nakon odvaljivanja u petoj utakmici u finalu protiv buducnosti kad si laprdao da ce da nas dobiju?gde si nakon derbija?najveci komedijasu na ovom sajtu,pare smo od tebe uzeli

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 01.05.2019
17:57

Djuka zarad sendvica, soka i pocasnog mesta u Pioniru (u fotelji), prodao "prijatelja" Andjusa.
Pink, Prva, Hepi, K:CN,...Obesmisljavaj kosarku sa ljudima koji mozda i fizicko nemaju radjeno.

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Wednesday, 01.05.2019
15:30

Pa i red bi bio da jedan ovoliko dominantan klub koji polufinalistu i finalistu preslisava sa 40 poena,dobije malo bolji budzet!

avatar
Axel
Wednesday, 01.05.2019
15:35

jest, a prije toga ih prebijete stolicama i ciglama

avatar
KAJ JE TAJ PARTIZAN?
Friday, 03.05.2019
10:16

Svakom po zasluzi, po meni su i blagi bili, trebalo je to mnogo gore po goste da bude!

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Thursday, 02.05.2019
16:22

steta sto te ta "cigla" nije pogodila u glavu,posto je bacio lik 2 metra od mene i bila je kesica kokica,sto je i dokazano

avatar
Algebrons
Wednesday, 01.05.2019
16:59

Malo bolji budžet u odnosu na šta/čiji? Olimpijakosov? Elem, tog polufinalisu teško da bi imali šanse da tuku 20+ razlike u majstorici da Belošević i ostale ''velikosrpske'' sudije nisu u prvoj urakmici radili šta su radili.