Čović protiv ''cirkusa'', zašto Zvezda ne počinje sa treninzima?

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.05.2020.
16:22
Izvor: Sportske.net, tanjug.rs

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović objasnio stavove kluba u vezi sa aktuelnom situacijom.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Epidemija koronavirusa u Srbiji polako jenjava, ali još uvek ćemo morati da sačekamo na konačnu odluku da li će se košarkaška takmičenja nastaviti i u kom terminu.

Na tu temu danas je za ''Tanjug'' govorio predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, koji je na početku otkrio i zbog čega crveno-beli još ne počinju sa treninzima, s obzirom da se ekipa Partizana već okupila, doduše u nekompletnom sastavu.

''Iskušenja još uvek postoje i treba svi da budemo racionalni, odgovorni i disciplinovani, vodeći računa o sebi i porodicama, a onda i o drugim ljudima.

Zvezda neće početi sa trreninzima dok se u potpunosti ne proveri zdravstveno stanje svih igrača, dva meseca su van treninga, imali su višednevnu karantinsku izolaciju, 28 dana, jer smo 12. marta bili u Španiji, na sreću nismo igrali protiv Reala čijih je pet igrača bilo zaraženo'', izjavio je Čović.

On je naglasio da će sve biti jasnije posle 24. maja i zvaničnog stava Evrolige, a iskoristio je priliku i da se zahvali gradu Beogradu zbog kandidature za završni turnir elitnog evropskog takmičenja.

''Sačekaćemo 24. maj i vrlo smo zahvalni državi i gradu Beogardu što su na kontakt Evrolige smogli snage da se kandiduju i prijave za domaćina u drugom formatu, svih 18 klubova na jedno mestu, pa šest kola, pa Fajnal-ejt i Fajnal-for. Beograd ima te kapacitete što se tiče i sportskog, smeštajnog, transportnog, medicinskog dela. Mi smo od početka zagovornici da se sva prvenstva završavaju na terenu, sve ostalo je sticaj okolnosti nekakva viša sila, koju niko nije planira'', istakao je Čović.

Ono što navijače najviše zanima je ko će iz ABA lige u Evroligu sledeće sezone.
-
Baner live stream

''Mi o tome ne odlučujemo, nego Evroliga. Oni će se voditi svojim pravilima i kad je Evroliga i Evrokup u pitanju. Realno je da Crvena zvezda igra evropsko takmičenje, ali treba voditi računa i kako će početi sledeća sezone. Srbija jeste dobro prošla, ali mnogi drugi nisu.

U SAD i Rusiji je drugačije, neki izlaze u julu, avgustu, a svet globalno prema singapurskoj laboratoriji trebalo bi da izađe tek 9. decembra 2020.

Nismo sami, kada će se otvoriti granice, kakva će biti pravila putovanja, sve je otvoreno, to će se rešavati međudržavnim sporazumima. Pitaće se i SZO, koja bi najzad mogla da izađe sa nekim predlozima jer dobija velike pare'', naglasio je Čović.

A što se tiče domaće Superlige, od tog takmičenja ove sezone najverovatnije neće biti ništa.

''Nikad nisam počinjao ono što ne možemo da završimo, zašto bismo pravili taj cirkus, da počinjemo ligu koju ne možemo da završimo.

Ništa se nikome neće desiti da se preskoči jedna godina koja je vezana za celu ovu pošast kao globalnu višu silu'', zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Piksi G00L iz korner
Wednesday, 06.05.2020
21:33

Covke Doktor kosarke.

avatar
Bekias
Wednesday, 06.05.2020
20:41

Izdvajanjem i kontradiktornoscu skrece paznju na sebe i stice nezasluze publicitet...

avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 06.05.2020
17:56

Teatar apsurda u samom naslovu.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 06.05.2020
23:43

Klasican pulen profesora.

avatar
DVA HRAMA
Wednesday, 06.05.2020
17:54

I EK je evropsko takmicenje.

avatar
Alfa grobar
Wednesday, 06.05.2020
21:23

Može i Fiba liga , to i zaslužuju kad se registruje neodigrana utakmica u Podgorici sa oduzimanjem bodova treba da budu na mestu broj 5 ili 6

avatar
DVA HRAMA
Thursday, 07.05.2020
07:09

I to da im daju A licencu za LS, neka je izmisle zbog njih:-D

avatar
Stefan,idemo bre
Thursday, 07.05.2020
01:55

Pa ja znam da bi ti to volio, jer se ipak plasis..