Čović otkrio rezultate, Zvezdini igrači ''imunološki u jako lošoj poziciji''!? ''Vidite šta se desilo Luki Joviću''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.05.2020.
19:27
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Ima li uslova za nastavak sezone?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je jutros gostovao u Jutarnjem programu TV Pink kod Predraga Sarape, gde je između ostalog govorio i o košarkaškim temama, vezanim za (ne)mogućnost nastavka prekinute sezone.

On je tom prilikom otkrio i prve rezultate medicinskih testova Zvezdinih košarkaša, koji baš i ne idu u prilog skorom nastavku sezone, a kao konkretan primer šta sve može da se dogodi naveo je i fudbalera Real Madrida Luku Jovića.

''Mi smo pozvali igrače, oni su su testirani na koronu, čekamo rezultate. Urađene su kontrole krvi i urina, prvi pokazatelji govore da su nam igrači imunološki u jako lošoj poziciji.

Kada se proverava taj 25OHD imunološki deo, kod dvojice ili trojice rezultati su bili zadovoljavajući, odnosno imali su iznad 75 jedinica, ostali su između 30 i 40. To znači da je njihov imunitet jako loš.

Kada dobijemo rezultate Kovid testova, uslediće fizičko testiranje, ergospirometrija pluća, srce... Kada sve to prođe, idemo napolje, krenuće lagani treninzi na otvorenom. Kažem lagani, jer vidite šta se desilo Luki Joviću. Šutnuo je loptu i slomio stopalo'', objasnio je Čović.

Zbog svega toga u Zvezdi sumnjaju u skori nastavak sezone, pogotovo što još uvek ima dosta nerešenih pitanja.
-
Baner live stream

''Ovo je vreme da odredimo pravu brzinu. S jedne strane ekonomija traži da se radi, s druge sport 'dajte da se događaji dešavaju', kakav će to sport biti bez publike?

Mi još nemamo odgovore na mnoga pitanja. Da li se virus prenosi znojem, da li će nam se vratiti Amerikanci...? Osim toga, finansijsko stanje u klubovima je izuzetno teško, biće velikih problema. Biće velikih problema.

Ne znamo da li će se nastaviti Evroliga, ne znamo ni šta će biti sa ABA ligom, u kojoj postoje i neki dodatni problemi'', zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Limenka
Monday, 11.05.2020
20:02

Jasno kao dan da igra na kartu da se ne odigra ABA liga do kraja i da ponovo igraju Evroligu. Ove sezone igrama i rezultatom nisu zasluzili. Posteno bi bilo da se liga zavrsi do kraja, bez playoffa i da prvak ide u EL.

avatar
Otacmiksa
Monday, 11.05.2020
17:35

Dupe gace zvace 😁😁😁 Covke se uplasioooo 🤣🤣🤣 gotov siii

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 10.05.2020
22:56

Covicu daj sledecu kod Sarape gostuj. Zelimo ove tvoje malo da zezamo i da slusamo od njih kako je Sarapa kosarkaski obrazovan.

avatar
cupavci
Sunday, 10.05.2020
22:30

Slažemo se da ne treba da se igra. Trenutni plasman uzeti kao konačan.

avatar
zlogi
Sunday, 10.05.2020
22:14

Da se trebaju svi cuvati, trebaju. Nastavak sezone je nemoguc, previse je vremena proslo. Da li ce neko biti prvak ili ne, to sad nije bitno. Evroligu igra najbolje plasirana ekipa i zdravo. Ovo oko Jovica je smerjurija. Sutno loptu polomio stopalo. Od cega li je ta lopta da mi je znati? :D

avatar
Petar Petar
Sunday, 10.05.2020
21:46

I eto, od coveka koji je bio apsolutno protiv bilo kakvog prekida sezone, a da se ona ne zavrsi na parketu, polako on postade covek koji sezonu ne bi zeleo da nastavi ni u snu. Tacnije, postao je taj i takav covek, onog trenutka kad je ukapirao da bi mu prekid sezone doneo jos jedno nezasluzeno ucesce u EL. Ha, pozivao se na moral i sportski duh sve dok njemu scenario sa prekidom nije isao u korist, sad je stanje promenjeno i stvarno nema nikakvog razloga uopste razmisljati o stvarima koje ne odgovaraju njemu. Realno, mala je verovatnoca da ce ista biti nastavljeno, meni smeta to sto je u roku od mesec dana promenio pricu totalno. I kada su drugi pricali o tim istim problemima koje on sad navodi isla je njegova prica o nekakvim pokusajima manipulacija, pa onda price o tome kako on nece da se slozi ni sa cim sto nije izboreno na terenu i u duhu sporta. A gledaj sad, povredice mu se igraci ako sutnu loptu. Pa taj Jovic da je malo mislio na sport u toku ove pauze sigurno ne bi sad noge lomio od lopte. I kakve veze ima ta povreda sa virusom? I kakva ce razlika biti za par meseci kada krene nova sezona sto se rizika od virusa tice? Ne razumem bas, sta pokusava da objasni?

avatar
Ljubisa Dukovski
Sunday, 10.05.2020
20:21

Uplašila se pudlica😬😬😬😬

avatar
DVA HRAMA
Sunday, 10.05.2020
19:48

Ovo postaje jako jadno i smesno, toliko je sad vec providan da bas preteruje u ovome sto radi. Nije sporno da ne treba da se igra, ali, neki drugi razlozi su tu pretezni, ne treba vise toliko da se trudis oko toga jer imate svu mogucu logistiku na svojoj strani, a znoja, pljuvacke i kontakata (nazalost, sigurno i krvi) ce biti i na jesen i zimu i sledece prolece ako nisi znao!

avatar
babaroga
Monday, 11.05.2020
10:15

Zar si i ti ostao bez obraza? Mi imamo sve na svojoj strani, a vi ladno igrate u areni koja kosta 3M po danu. Bez termina za treniranje. Sve je na nasoj strani a drzava vam glatko obezbedi 1,2M budzeta vise. Mi se guramo u nekoliko sobica a vas ostoja se baskari u vili na Dedinju. U vreme kad pola svetski poznatih klubova rasprodaje igrace da bi prezivelo vi dovodite svakog na koga vam najjeftiniji strucni stab pokaze prstom. Najjeftiniji ako odete u NBA, ne sumnjam da bi vam bata i to omogucio, ovde je daleko najskuplji, cak i istorijski gledano. Stvarno od tebe neocekivano, ipak ti nisi razmazeni klinac kao neki ovde.

avatar
babaroga
Thursday, 14.05.2020
13:48

Kao sto sam ovom klincu ispod rekao: izvoli, demantuj sa cinjenicama, postavi linkove i dobices moje izvinjenje. On to naravno da nije uradio jer takve cinjenice ne postoje, mada se stalno gura i pokusava da nesto kao komunicira i sve mu pocinje ili se zavrsava sa xaxaxa. Jasno je i tebi sta to znaci. Tebe sam pitao "zar si", a ti to mozes lako da demantujes. Da sam siguran da jesi ne bih ni sa tobom vise vodio polemiku.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 12.05.2020
17:37

Ali komsinice moras da shvatis. Ako nesto RSB, Sarapa i Maric to ne mora da znaci da je istina.
Cuveni istoricari, cuveni opozicionari xaxaxa.

avatar
DVA HRAMA
Monday, 11.05.2020
23:36

Ispada da nikad nisam ni imao obraz, to maltene tako izgleda iz tvoje vizure.

avatar
soru
Sunday, 10.05.2020
19:39

Covicu bi nekako najbolje bilo da moze da u aba ligi ne igra a da u euroligi igra...al to tesko