Čović o "toplom zecu" i novom treneru, kakva se to kampanja vodi protiv Zvezde?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 08.06.2020.
14:00
Izvor: Sportske.net

"Dok ne odem u košarkašku penziju, to se neće dogoditi", poručio je prvi čovek kluba.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

Nakon što je Crvena zvezda objavila rastanak sa Draganom Šakotom, predsednik kluba se Nebojša Čović se osvrnuo na to šta čeka klub u narednoj sezoni.

"Videćemo šta su zahtevi novog trenera, prvo da se dogovorimo s njim, da vidimo stručni štab, pa kakvi su predlozi u vezi igračkog kadra. Imamo dosta domaćih igrača i dosta bivših igrača Zvezde je slobodno, a ja nisam s malim stažom u košarci, tu sam 50 godina… Nisam od onih koji se zaljubljuju u igrače, naročito ne u strane, pa im nikada ne dajem prednost i za mene su igrači igrači i dok daju sve od sebe na terenu. Nema emocije, samo profesionalizam", smatra Čović koji je potom otkrio koliko je suspenzija sezone koštala Zvezdu.

"Sada je oko 2.300.000 evra direktnog udara i naša moralna obaveza je da razmislimo kakav ćemo koncept napraviti kada su ulaznice u pitanju. Ne mogu da kažem da li će sezona biti s publikom ili bez. Znate da smo u ovo vreme prethodnih sezona imali akcije predsezonskih ulaznica i sada to ne možemo… Imaćemo sigurno finansijske popuste za one koji su imali karte", rekao je Čović.

"Biće specifična sezona i pravo da vam kažem da i mi očekujemo pomoć države, ne kažem jer smo nezahvalni šta smo dobili, nego u ovakvim situacijama verujem da će biti razumevanja. Sve što dobijemo od sponzora, grada i države nemamo primedbi, ali sezona će biti specifična i probaćemo da napravimo što bolji rezultat. Kakva će selekcija biti sve zavisi od trenera", smatra prvi čovek "crveno-belih" koji nije želeo direktno da odgovori na pitanje da li će Saša Obradović preuzeti ekipu.

"Imam zadovoljstvo da javnost ima čime da se bavi. Kada bude - biće konferencija za medije, razumem tu potrebu jer smo brend. Nek se zabavlja nečim javnost što je pametnije... Video sam i jednu preuranjenu kampanju pre jedno mesec dana, bićete obavešteni, biće gotovo do kraja ove nedelje i neće biti prostora za spekulacije", rekao je Čović.

On je potom govorio o kampanji protiv Crvene zvezde.

"Nije lako igrati Evroligu i ABA ligu naročito ako se medijski i smišljeno prepumpaju u javnosti. Mi ozbiljno izlazimo na početku s ciljevima i rekli smo da je cilj osvajanje ABA lige, a da je u Evroligi što bolji rezultat... To je onda podignuto na na F8 i F4. Mi smo napravili dobrih 11 pobeda i cilj nam je što više pobeda, ali kad izgubiš u Evroligu, pa onda u ABA ligi, prolazimo kroz 'toplog zeca' jer si kod kuće izgubio recimo od Barselone. To je bilo smišljeno sve preko medija i društvenih mreža, pa i plaćeno, da se napadnu igrači i da budu kampanje", rekao je Čović.

"Nisam mnogo putovao s Zvezdom ove sezone i moram da kažem da sam se prijatno iznenadio što među komentatorima ima toliko talentovanih trenera i tih iskričavih ideja u smislu kritike da sam imao dilemu kome da ponudim da bude trener. Znate na šta mislim, a znate da se ne plašim da kažem šta mislim... Znate čije su kampanje i ko je dao pare za kampanje, ali nije se dogodilo ono što je planirano. Dok ne odem u košarkašku penziju - neće se dogoditi"
, poručio je Čović uz jasnu poruku novinarima.

"Brzo se vidimo!"

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sanchez Bakero
Monday, 08.06.2020
22:07

Kaže kako se ne plaši da kaže šta misli. Ne znam, evo... ja iz rečenog nisam shvatio šta dotični misli, pošto, kao i obično, zvuči kao cirkuski trbuhozborac. "Zna se... poznato je..." Ne, ne zna se i nije poznato! Hoćemo imena, činjenice i dokaze. U suprotnom, nemaš pravo da druge optužuješ za spinovanje. Jedini koji spinuje, iznova i iznova, si ti. Spinovanje spinovanjem... expert level.

avatar
elixx.me
Monday, 08.06.2020
19:57

Topli zec ili topli brat tebi sve odgovara

avatar
Piksi G00L iz korner
Monday, 08.06.2020
15:14

Covke Doktore samo jako i do kraja.

avatar
mkg
Monday, 08.06.2020
14:45

Tačno sam znao da postoje neimenovani i prikriveni neprijatelji lika i dela g-dina N. Čovića.