Čović o primitivizmu, odgovornosti i Trinkijeriju!

Autor: Pavle Knežević
petak 30.11.2018.
10:56
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Zvezde kazao je i da neće biti promena u igračkom sastavu.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da ne očekuje promene u igračkom sastavu, kao i da je zadovoljan dosadašnjim tokom sezone. On je u razgovoru sa novinarima odbacio tvrdnje da su domaći igrači u Zvezdi statistička greška.

"Zadovoljan sam sa ovim što smo uradili do sada. Zadovoljan sam i ABA ligom i Evrokupom. Bez velikih nervoza, bez neke euforije", rekao je Čović.

Zvezda je prva na tabeli ABA lige sa devet pobeda iz devet kola, dok u Evrokupu ima četiri pobede i četiri poraza.

Crveno-beli ove sezone ne igraju Evroligu, za koju su sada licence dobili Asvel i Bajern, što je za prvog čoveka Zvezde "najavljeno i očekivano".

"Asvel i Bajern su dali finansijske  mogućnosti koje premašuju 20 miliona evra. To su dva ozbiljna kluba. Videćemo kakva će organizacija biti Evrolige sledeće sezone. Očekujem Evroligu i do 20 klubova u narednom periodu. Naš region je zapostavljen.

Treba da imamo veći stepen odgovornosti i manji stepen primitivizma. Moraju naši klubovi da dostignu i 60, 70 odsto budžeta ovih klubova koji imaju do 15 miliona godišnji budžet. Igrački i trenerski potencijal u regionu postoji. Moramo samo dobro da radimo i postavljamo realne sisteme, a ne fiktivne. U sportu se ne živi od prošlosti", rekao je Čović.

Da li će biti promena u igračkom sastavu? Kako ste zadovoljni strancima, koji pružaju sjajne partije?

"Ne očekuju se promene. Ne rade samo dobro stranci, nego i domaći igrači. Neko ih je nazvao statističkom greškom. To nije tačno ni u kom smislu. Imamo 15 igrača i više nije bitno, bitno je kad formirate ekipu da probate da ostvarite ciljeve koji su zacrtani.

Ne mogu da kažem da je liga super samo kad je Zvezda prva. Ne mogu da kažem da je liga ili Evroliga slaba kad njih nema u takmičenju. Vidite da je globalizacija svuda, pa i u sportu. Ko broji koliko Turaka ima u Fenerbahčeu? Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu i tako dalje...
", rekao je Čović.

Jedan od izveštača primetio je da su "navijači" došli samo kada je gostovao Galatasaraj, posle čega ga je Čović ispravio rekavši da ne primećuje nedostatak navijača. Izveštač se tada korigovao i pitao za nedostatak organizovanih navijača na utakmicama.

"Ne mogu tu da vam tu pomognem da vam bude tema koju želite da nametnete. Vrlo smo zadovoljni posetom i odnosom sa našim navijačima", kratko je rekao Čović.

Može li uskoro ABA liga da dobije dva predstavnika u Evroligi?

"Možda se to desi i ove godine ako dobro analizirate, ali ne bih da analiziram kako  to može da se desi", kratko je rekao Čović.

Put ka dva predstavnika u Evroligi jeste da neko iz ABA osvoji Evrokup i regionalnu ligu u isto vreme. Onda bi se u Evroligu plasirao preko Evrokupa, a iz ABA bi išao drugoplasirani.

Čović je ranije pričao da je hteo da dovede Andreu Trinkijerija za trenera Zvezde, što je sad i potvrdio.

"Nisam se video sa njim. Mislim da je dobar trener i razumem da nema vremena sada. Da, tokom leta smo pričali, to smo jasno rekli i nema šta da se spekuliše. Trinkijeri je sada trener drugog kluba", kazao je Čović.

Kako vam je delovao večiti derbi sa njim na klupi?

"Super,  pobedili smo", rekao je kratko Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
marecareee
Friday, 30.11.2018
12:45

Jedan veliki dr mr

avatar
Jelena Renovcevic
Friday, 30.11.2018
12:04

Ja koliko znam Asvel je u Evrokupu u grupi sa Partizanom a ne u EL.

avatar
Pipo Inzagi
Friday, 30.11.2018
15:49

Zato je bolje da gledaš recimo praktičnu ženu nego da komentarišeš košarku...

avatar
Man united
Friday, 30.11.2018
16:34

Од следеће године су у ЕЛ. Добили су А лиценцу.