Čović mnoge iznenadio, evo ko je najplaćeniji igrač u Zvezdi!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.04.2018.
21:59
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Prvi čovek KK Crvena zvezda mt:s "otvorio je karte" i progovorio o aktuelnim temama vezanim za dešavanja u klubu sa Malog Kalemegdana.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezde mt:s Nebojša Čović gostovao je na televiziji Pink i tom prilikom govorio o situaciji u klubu i stvarima koje su se dešavale u prethodnih nekoliko dana.

Prvog radnog dana u tekućoj nedelji Zvezda je napravila "rezove" u igračkom kadru i napravila određene rokade, a sve zbog neuspeha doživeljenog u finalu plej-ofa ABA lige.

Klub je već napistio Kanađanin Dilan Enis, a očekuje se potvrda da je sa platnog spiska skinut i iskusni Milko Bjelica.

"Enis je otišao zato što nismo bili zadovoljni. Bjelica? Videćemo, malo je neubičajeno da jedan od naših najiskusnijih igrača odigra niz utakmica onako kako je on odigrao, a pogotovo finalnu seriju. 'Pao' je u drugoj polovini januara, a ako igrač sa 34 godine kaže da ima pritisak, onda ne znam gde je proveo tolige godine i devet sezona u Evroligi. Videćemo...", rekao je Čović.

Ekipi su se priključili Filip Čović i Aleksa Radanov. Predsednik crveno-belih tvrdi da nije on odlučivao o tome da njegov sin ponovo zaigra za Zvezdu.

"Zvezda nije imala prostor za dovođenja. Mogla je da dovede iz FMP-a i došao je Filip Čović. Prvi put je otišao 2012, tad je imao mnogo manje godina i tad je takođe imao tretman igrača kao i svaki drugi igrač. Sada ima dva sina, porodicu...", kazao je Čović.

Upitan kako reaguje na komentare koji se pojavljuju u javnosti i među navijačima zbog toga što je Filip Čović ponovo zadužio crveno-belu opremu Nebojša Čović je kratko rekao:

"Znate koliko me brine ta javnost? Mislim da ni njega ne brine. On je igrač, to nije bila moja odluka, ja sam je podržao, a ono što struka odluči podržavam".

On je podsetio na sezonu 2013/2014 kada su navijači tražili smenu Dejana Radonjića zbog neuspeha na fajnal-foru ABA lige i poručio da niko ne treba da očekuje da će Dušan Alimpijević biti oteran iz kluba.

Na pitanje da li će stranci koji trenutno nastupaju za Zvezdu ostati u timu i naredne sezone predsednik Čović je poručio da je rano za tu priču.

Čović je u pomenutom razgovoru javnosti otkrio ko su igrači sa najvećim primanjima u Zvezdi i može se reći da će mnogi biti iznenađeni izrečenim.

"Bjelica je naš najskuplji igrač, sa 400.000 evra bez premija. A, igrač za koga misle da smo dali kamione i avione ima platu 150.000 evra. Ko ne veruje, neka dođe da vidi, a ako ne dođe neka dođe ko je nadležan", rekao je Čović.

"Dalje, plate Ročestija i Lesora? To je nivo od 250.000 dolara. Taj nivo", zaključio je prvi čovek crveno-belih.

Predsednik Crvene zvezde mt:s poručio je da Budućnost ne ispunjava uslove za Evroligu ali da se u Crnoj Gori stvorila takva klima da su i nemoguće stvari moguće.

Zbog toga je rekao da Budućnost treba da igra Evroligu ali da u narednoj sezoni ne bi smele da se ponove neke stvari koje se tiču delegiranja arbitara i pritiska na iste.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Wednesday, 18.04.2018
09:50

Pa naravno da je sve sto je izjavio istina.Budzet im je tri mil.Rocesti i Feldin po 250,Bjelica 400 i Omic 150 p to je vec milionce.Svi ostali plus zaposleni,treneri,mladje kategorije,kompletan drugi klub,sve u dva miliona.I sve transparentno.I sad neko kaze da covek laze,a On kad nesto kaze stoji iza toga.Eto nisu ni igrali cetvtyu utakmicu finala.Ili ipak jesu...n.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 18.04.2018
07:07

Ok od sad pratim samo Zvezdu u fudbalu. Dobro je da je trener Milojevic, pa moze dobra igra da se gleda.

avatar
Балша Николић
Wednesday, 18.04.2018
19:01

Враћате се на фабричка подешавања. Не прати се више кошарка, ватерполо и ти небитни спортови ааххах.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 18.04.2018
01:16

Teo si i ti Radonjica smenis, drugi ljudi su ga zadrzali u Zvezdi.

avatar
Tuesday, 17.04.2018
23:28

Čoviću, da li je normalno da on prima 400.000 EUR a pruža onakve partije? Šokiran sam.nŠta je struka videla u njemu to je pitanje od milion evra?nBjelice, lepo si ti prošao kod nas, još da ti daju neku funkciju po završetku karijere. Zaslužio si, ipak si igrao iz ljubavi za Zvezdu. Mister promašeni zicer.

avatar
ariton
Tuesday, 17.04.2018
23:27

Ovome i dalje svi krivi.

avatar
Tuesday, 17.04.2018
23:14

Алал вера Филипе, нек су ти живи и здрави !!!

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 17.04.2018
22:55

Pa odlicno,taman necu gubiti vreme na gledanje Zvezde cele naredne godine,em Evrokup gledam iskljucivo polufinale i finale,a sigurno ga necemo igrati em necu u zivotu da vidim trenutnog trenera. Draze bi mi bilo da se ugasimo za sva vremena,nego ovog opet da slusam.

avatar
ariton
Wednesday, 18.04.2018
09:37

E moj mališa.Eto kakvi ste vi navijači tzv.zvezde.Kad vam ne ide onda vas nigde nema.A nas i dalje najviše ima na utakmicama i ako nam ne ide.Ali šta i očekivati od navijače koji su četiri godine navijali za tudji klub.Veće sramote i bruke nema.

avatar
Skank hunt
Tuesday, 17.04.2018
22:53
avatar
MALI PLAVI
Tuesday, 17.04.2018
22:50

Ja i dalje tvrdim da je Alimpijević bolji trener od Radonjića. Radonjić je uvek imao skuplji i uigraniji tim, čak i u prvoj sezoni kad nije osvojio ništa!

avatar
petar000
Tuesday, 17.04.2018
23:24

Radonjic nikad nista ne bi ni osvojio da se nisu raspali skoro svi timovi u ligi, osim Cedevite donekle. Znaci, Radonjic je bio trener u periodu kada je ABA bila ubedljivo najslabija. Bukvalno je Zvezda bila bez pravog rivala, tacnije, imala je rivala u Cedeviti koja je naprosto gubitnicka ekipa i oni ligu ne bi mogli da osvoje da su jedini ucesnik iste.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 18.04.2018
05:17

I Radonjica su svi redom terali u pocetku pa im posle bio dobar. Promenice ovi misljenje o Alimpijevicu samo da krene malo bolje.