Čović: "Mladi su potvrda dobrog rada u Zvezdi i FMP-u"

Autor: Beta Beta
utorak 21.07.2015.
14:40
Izvor: Beta

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da tom klubu "služi na čast" što ima šest košarkaša u reprezentaciji Srbije koja je evropski šampion do 20 godina.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da tom  klubu "služi na čast" što ima šest košarkaša u reprezentaciji Srbije koja je evropski šampion do 20 godina.

"Zvezdi služi na čast što ima čak šestoricu igrača iz svog pogona koji su bili među nosiocima igre u ovoj zlatnoj reprezentaciji do 20 godina. To je još jedan dokaz ispravnosti sistema koji smo uspostavili i puta kojim idemo. Ovo je još jedna potvrda da se u Crvenoj zvezdi, kao i u FMP-u koji je naš razvojni tim, odlično radi sa mladim igračima", rekao je Čović za klupski sajt.

Mlada srpska selekcija je osvojila zlatnu medalju u Italiji na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Reprezentativci iz Zvezde i FMP-a, Nikola Rebić, Marko Tejić, Đorđe Kaplanović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac i Dragan Apić, sredinom avgusta će biti priključeni crveno-belima na početku priprema za novu sezonu.

Čović je istakao da svi reprezentativci, članovi stručnog štaba i rukovodstvo saveza, zaslužuju sve čestitke.

"Ovo je ogroman uspeh srpske košarke. Osvajanje zlatne medalje i to uz besprekoran učinak od 10 pobeda iz isto toliko utakmica je rezultat koji zavređuje pažnju", dodao je on.

Čović je kazao da velike pohvale zaslužuju treneri prvih timova Zvezde i FMP-a, Dejan Radonjić i Milan Gurović, kao i njihovi asistenti.

"Kritikovani smo na početku prošle sezone da nam je potrebna četvorka. Međutim, odluka stručnog štaba, koju je rukovodstvo kluba zdušno podržalo, je bila da se prostor pruži kapitenu Luki Mitroviću i mladom Tejiću. Efekat svega toga na Tejiću smo imali prilike da vidimo u Linjanu. Spomenuću i primer Gudurića koji je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata. Prethodne dve sezone Gudurić je prošao pripreme sa Crvenom zvezdom, ali je oba puta bila procena da će u FMP-u biti u prilici da se bolje razvija. Evidentno je da nismo pogrešili, a veliku pažnju mlađim selekcijama i talentovanim igračima poklanjaćemo i u budućnosti", rekao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 22.07.2015
11:48

kako je dosadan ovaj covek,kada igraju za reprezentaciju uopste nije bitno iz kog kluba je taj,vec da igra najbolje sto moze i to je to,a ne sada on je iz KK FMP-a xD

avatar
Doktor ijopet
Wednesday, 22.07.2015
12:56

A bas ti gurnuo prst u oko, jel da? hahahhaha

avatar
Doktor ijopet
Wednesday, 22.07.2015
13:56

Covek cestita igracima ne znam zasto tebi to smeta? Ne vidim da je provocirao tvoj klub ili da je negde pomenuo partizan. Ti klinci ce narednih godina da vas delju i meni je to bitno.

avatar
Wednesday, 22.07.2015
13:08

naravno da ne,ali covek je dosadan da znas,kao i ti sam,zar je bitno iz kog tima dolazi da igra za nacionalni tim :D?

avatar
mileta
Tuesday, 21.07.2015
16:08

Lako je raditi kad imas na raspolaganju tudji novac,koji ne moras da vracas.

avatar
Doktor ijopet
Tuesday, 21.07.2015
15:55

Dosta je doktore vruce, jos ih i ti preznojavaj za ovim i tesko njima. :d

avatar
Samo CZV
Tuesday, 21.07.2015
15:16

Imamo najbolju školu na svetu!!! Napred Zvezdo!!!!

avatar
rasko
Tuesday, 21.07.2015
14:43

Što ga neko ne pita šta će biti sa Gudurićem,sad obavezno u prvi tim

avatar
MojsijeRedstar
Tuesday, 21.07.2015
23:00

zavisi od radonje sve