Čović je ponosan, a ''mrzitelji i negativci''?

Autor: Darko Mitrović
subota 08.04.2017.
10:20
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Posle sinoćnjeg poraza Zvezdinih košarkaša u Istanbulu i eliminacije iz daljeg takmičenja u Evroligi, prvi čovek kluba Nebojša Čović napravio osvrt na čitavu evroligašku sezonu, uz najavu onoga što tek sledi.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

U odlučujućoj utakmici za plasman u Top 8 Evrolige, Crvena zvezda mts sinoć je poražena u Istanbulu od Darušafake sa 78-62 i iako je ligaški deo sezone završila sa odličnim skorom, 16-14, to joj je bilo dovoljno tek za deveto mesto na tabeli.

Posle meča, predsednik kluba Nebojša Čović nije imao šta da zameri igračima i stručnom štabu.

''Vratio bih se na oktobar. Sećate se šta su naši veliki prijatelji, barem u Srbiji, prognozirali. Govorili su da ćemo imati tri ili četiri pobede. Da mi je neko pričao da ćemo na kraju imati 16 pobeda ne bih mu verovao, a tek ne bih verovao da sa 16 pobeda Zvezda ne može da prođe u Top 8.

Međutim, ovo je veliki uspeh i odlična podloga za ono što sledi jer klub ne postoji jednu godinu ili jednu sezonu. Čestitao sam igračima i stručnom štabu, ali i svim ostalima u klubu koji su izdržali sve sa čime smo se suočavali. Kada to kažem mislim na novi format takmičenja koji je izuzetno naporan, ali i na druge stvari o kojima ćemo razgovarati na kraju sezone''
, istakao je Čović.

Ono što je najvažnije, Čović je uveren da je Zvezda napravila temelje jednog stabilnog evropskog kluba koji bi iz sezone u sezonu trebalo još više da napreduje. O suđenju nije želeo da govori, ali mu se dopalo kako je to nedavno učinio ''jedan trener''.

''Što se tiče nastupa u Evroligi, ne želim da pričam ni o regularnosti, ni o sudijama, a o tome dobro pričaju neki treneri, na primer jedan koji radi u Nemačkoj.

Sve je ovo novo za nas. Raduje me da je Evroliga napravila veoma interesantno takmičenje. Prva je godina za nas, kao i za sve u Evroligi'',
objašnjava Čović.

 
Dodatni motiv za crveno-bele da i dalje napreduju biće i F4 koji će se sledeće sezone održati u Beogradu.

''Mi ćemo se truditi da budemo što je moguće bolji iz godine u godinu. Naredna sezona Evrolige je veoma interesantna i sezona koju ne bi trebalo ispustiti. Interesantna je zbog toga što će se Fajnal for igrati u Beogradu. Nadam se da ćemo imati dovoljno razumevanja i mudrosti da nešto napravimo naredne godine.

Zvezda uvek ima pritisak i u Zvezdi se uvek igra pod pritiskom. Nisam pristalica pritisaka da Zvezda nešto mora jer smo klub koji ima ubedljivo najmanji budžet. Jedina obaveza je da se najviše moguće trudi i bori uz pomoć naših simpatizera i navijača. Umesto reči mora, koristim reč mudrost. Nadam se da ćemo svi imati mudrosti da podržimo naš klub''
, istakao je Čović.

Zvezda je ove sezone ostvarila brojne velike pobede, protiv Reala, Fenerbahčea, CSKA, Barselone, Makabija, ali kako tada nije imala vremena da se previše raduje i uživa u tim trijumfima, tako sada nema vremena ni za tugu, jer već prekosutra počinje finalna serija plej-ofa ABA lige.

"Uslov je da se odbranom titule obezbedi ponovo plasman u Evroligu, a tek onda strateški dobro postavi sezona 2017/2018. Mislim da neće doći do opuštanja među navijačima jer smo mi samo završili jedan deo teške sezone. Već u ponedeljak kreće finalna serija sa Cedevitom u kojoj imamo prednost domaćeg terena. Cilj nam je da osvojima ABA ligu da bismo ponovo mogli da se takmičimo u Evroligi.

Čestitao sam igračima na svemu, video sam da im nije lako, ali moramo da dignemo glavu gore. Znate u ovakvim takmičenjima, a naročito u Crvenoj zvezdi, ko ne zna da se podigne nakon što padne onda i nije za Zvezdu. Oni su sjajni momci, sjajni ljudi i mislim da će sve biti u redu. Naravno, pozivam navijače da podrže igrače jer su naše ambicije vezane za ABA ligu, ali i domaće prvenstvo''
, izjavio je Čović.

Za kraj prvi čovek crveno-belih je imao i jednu poruku za sve navijače Crvene zvezde:

''Kod nas imate puno mrzitelja i negativaca. Ovo im je bilo veče za opuštanje. Navijači i svi u Zvezdi treba da budu ponosni ovom sezonom. Život je jednostavno takav da u pojedinim trenucima ne možete da sami svoju sudbinu izvedete kako ste zamislili. Ona zavisi od mnogih faktora koji kada se sklope ne ostvarite neki put ono što ste planirali. Za nas je ovo uspešna i za ponos sezona u Evroligi. Dalja priča oko Evrolige nema potrebe da se vodi, a svi Zvezdaši od ponedeljka idemo na Cedevitu da završimo drugi deo posla!!!"
, poručio je Čović, a prenosi Zvezudin zvanični klupski sajt.
Vratio bih se na oktobar. Sećate se šta su naši veliki prijatelji, barem u Srbiji, prognozirali. Govorili su da ćemo imati tri ili četiri pobede. Da mi je neko pričao da ćemo na kraju imati 16 pobeda ne bih mu verovao, a tek ne bih verovao da sa 16 pobeda Zvezda ne može da prođe u Top 8.
Međutim, ovo je veliki uspeh i odlična podloga za ono što sledi jer klub ne postoji jednu godinu ili jednu sezonu. Čestitao sam igračima i stručnom štabu, ali i svim ostalima u klubu koji su izdržali sve sa čime smo se suočavali. Kada to kažem mislim na novi format takmičenja koji je izuzetno naporan, ali i na druge stvari o kojima ćemo razgovarati na kraju sezone".
- See more at: http://www.kkcrvenazvezda.rs/nebojsa-covic-el-za-ponos--sada-finale-aba-08-04-2017.html#sthash.HnptUbMn.dpuf

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

51 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 08.04.2017
16:14

Cela Srbija je ponosna, ovo sto je ove sezone uradjeno je krajnje neverovatno, takav niz pobeda, ubedljivih trijumfa, cak 16 dobijenih utakmica, iako tim se raspadao od povreda pred krad zavrsnicu takmicenja. Impresivna dominacija u timskoj igri koja je sa lakocom unistavala najbolje ekipe, strahovita odbrana koje je mnoge zaustavila bez poena dugih 6-7 minuta, pa cak i vise puta u toku utakmice bi ih totalno ugusili i naterali na ispucavanja. Ko nije pokazao ekstra kvalitet, nije nas ni mogao dobiti, kada smo bili kompletni i dobro funkcionisali.... Od prihoda za pobede uzeli smo oko 640k, a tu je i prihod od tv prava od oko 200k, od samog ucesca takodje neka slicna suma 150-200k, od grada Beograda za igranje elite se vec dugi niz godina dobija oko 150k itd...mnogo smo zaradili igrajuci EL, ali najvaznije je iskustvo igraca i citavog tima, strucnog staba, svih nas zajedno, koji smo proziveli ovu neverovatnu avanturu prve sezone strahovitog formata i sistema EL, po ugledu na NBA...Ova godina je samo jos jedna u nizu koja donosi iskustvo koje nas jaca, bicemo sve bolji, pametniji i zreliji. Uspostavili smo sistem, ovo su temelji dominacije koja tek pocinje. Po nekim informacijama i za sada spekulacijama, budzet bice malo veci sledece sezone, ali ovi junaci su to i zasluzili, barem redovne plate i bonuse, jer su se za iste mucili, i krvarili, srpsku cast u EL branili.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 08.04.2017
17:04

I drzava je u vasem budzetu (inace, idol ti je izjavio da je bio sest miliona i nesto, ali je to vremenom smanjivano) ucestvovala sa samo 20 posto, je l' da?

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 08.04.2017
19:08

Ne verujem vasim lazima, o tome se radi. Nema te sile.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 08.04.2017
18:08

Rekao sam vec jednom prilikom, i svako ko iole razmislja ce se sloziti i razumece sta govorim...nas budzet nije zatvorenog tipa, umnogo zavisi od prodaje ulaznica, sezonskih i artikala. Uz sve to, Uleb je totalno razbio Fibu, i nije ispunio neke najave o vecim nagradama, pre svega neravnomerno rasporedjen fond jer neki poput Makabija i Barse imaju po 2-3m od tv prava, dok mi samo 200k itd...vise stvari je uticalo na to da nas budzet ostane slican proslogodisnjem, cak i sponzori su kasnili sa uplatama, ali to je vec druga prica...pola utakmica nismo ni igrali u Areni zbog zimskih carolija, Petar Panova i narodnjaka, mitinga..., to je direktni gubitak oko 600k otprilike...Ma koliko da mozda niste sposobni, verujem da shvatate sta vam pricam, samo ne zelite da razumete, jer ste takvi kao ljudi, i kao navijaci...

avatar
Čeki
Saturday, 08.04.2017
15:28

Ja, koliko god ovo bila sezona u EL za ponos, sam razocaran jer smo uprkos losoj igri mogli nesto da uradimo sinoc: imali smo sanse, masili zicere... Verujem da smo mogli nesto da uradimo i zato sam se iznervirao sinoc. Posebno Tompson i Volters me nervirali, a i Guduric me je razocarao jer neke suteve nije uopste sutnuo nego cimne, doda ili izgubi loptu.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 08.04.2017
18:26

Male su to sanse, to se samo cinilo tako, ipak su i oni strasna koncetracija kvaliteta...razumem da se navijacima cini da je sve tako, kao malo i zamalo...ali i nije bas tako...na primer, u eri Markusa i Bobija smo igrali desetak i vise derbija, niti jednom ih nismo ogulili, ali smo bili za klasu kvalitetniji, i moglo je da se u plej ofu igra i 10 tekmi, mi bi tu dobili gotovo sve, ali uglavnom sa 5 razlike, veoma stabilnih i suverenih, pa cak i da se igralo do sutra.. Dogus poseduje jako ozbiljan kvalitet, koji sada zaista igra jako dobro, oni mogu izgubiti samo ludackim sutom, a i to je lako reci, treba neko i da izgradi ta pucanja spolja, kreativnost je ono na sta se opet tu vracamo...Bez Jovica imamo duplo manje timskih asistencija, i takodje evidentno je kvalitetno raspadanje Kuza i pogotovo Diona koji mnogo zavise od centralnog pika i kvalitetnog i blagovremenog dodeljivanja lopte na low postu...nema primarnog napada, nema dobrog protoka lopte...Mnogo nam znaci plej sa njegovih 25-30min na terenu, koji je sve to radio, i unapredjivao igru na visi nivo, gde su svi izgledali daleko bolje i stabilnije. Niko ne zavisi od nekog igraca kao mi od Jovketa, i to je cinjenica, tako je koncipiran tim, svi imaju svoje uloge....

avatar
Čeki
Sunday, 09.04.2017
19:52

U pravu si da plej mnogo znaci, ali Volt i Djenka je vec trebalo malo da se naviknu na poziciju, zatim stoji i ovo sto sam rekao jer da smo samo koji sut vise pogodili oni bi bili pod pritiskom i ko zna kako bi sve islo. Plus ne zavisi toliko sad sve od jednog igraca jer nije dzaba kosarka timska igra, slazem se da nam Jovic znaci, ali opet ne toliko zato sto su mogle da se smisljaju druge akcije a Radonja je gledao da sto vise prekopira igru kao s Jovicem, a evidentno je da to ne moze s ovakvim igracima.

avatar
Anderton
Saturday, 08.04.2017
12:58

Šteta što se poslednja nije igrala u Železniku, koji put zaljuljate koševe i sve je moguće.

avatar
babaroga
Saturday, 08.04.2017
18:45

ma vasa steta je sto niste igrali u Vrscu. Tamo u svlacionicama je stvarno za vas sve moguce.

avatar
babaroga
Sunday, 09.04.2017
16:25

Sta bi, menjamo temu? Pa nisam ja pokrenuo ovo pitanje. Ako neces o tome bolje cuti onda.

avatar
Anderton
Sunday, 09.04.2017
14:05

Mi smo igrali u Istanbulu i uzeli trofej. Dovidjenja i prijatno.

avatar
Bafana
Saturday, 08.04.2017
12:42

dokle vise priče sa najmanjim budžetom ? Pa kad je ijedan tim sa ovih prostora imao približan budžet kao Zvezda ove sezone , jos sad traži jos vise razumevanja ( čitaj :NOVCA ) da bi Zvezda igrala f4 sledeće godine... a izgleda da u ovom takmicenju jedino Zvezdu sudije kradu po mišljenju dotičnog ... A ne znam sta je tačno za ponos u ovoj sezoni valjda se Evroliga igra da bi se proslo dalje a ne u prvom krugu da se završi takmičenje a pritom u zadnjih deset godina Makabi , Barsa , Galata ( standardno vrč drugu godinu se rasipa na početku sezone ) nisu imali losije ekipe a da ne pricam koliko su im prvenstva jača nego Aba liga sto igra Zvezda i sto im dođje kao trening utakmica protiv raznih MZT , Karposa , Zadra ...

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 08.04.2017
17:30

Cedevita 7m prosle sezone, i sada imaju veci, ne pricajte tako ako ne znate....

avatar
Bafana
Saturday, 08.04.2017
18:56

Cedevita je privatan klub a izgleda da ste i vi ?

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 08.04.2017
17:43

Vecina Evroligasa ima licencu, i bar 2 strasno kvalitetne petorke, sale se po svojim ligama i igraju sa pola snage....Cska igra sa pola gasa protiv nekih Kk Cmokija u svojoj ligi, nije Cmoki nesto jaci od Krke, Igokeje ili patrizana....

avatar
Saturday, 08.04.2017
11:15

Tačno, ne možete svoju sudbinu da sprovede uvek kao u Srbiji i regionu van terena. Vaši navijači-preletači i dan danas plaču što vas Olimpijakos nije pustio ali tako je to kad pogođeni teškom krizom indentiteta ne shvataju da crvena zvezda mts nema bratski odnos sa Olimpijakosom, već je imala crvena zvezda. To što su oni očekivali da Olimpijakos ne pobedi dovoljno govori o njihovom moralu, a o tvom da spominješ sudije koje su kad god sam gledao vašu utakmicu u €L pomogle vama kao i sinoć, malo ali aut po aut i šansa da dođete na -3 i vratite se u utakmicu tj. sudije vas vrate. Ne znam ko je rekao da ćete imati 3 do 4 pobede u 30 utakmica, nisam niti čuo niti video tako nešto pogotovo kad je u pitanju nikad slabija €L. Ma važno je učestvovati hahahaha

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 08.04.2017
11:15

Kakvo razumevanja, koliko ti para vise treba, alo?! Ne zivite u Nemackoj pa da se tako bahatite! Zasluzili ste da prodjete u TOP 8 tj. u cetvrtfinale ove sezone, ali valjda ste i sami shvatili da nije sve u parama. Mada, kad bolje razmislim, sa vama se nikad ne zna...

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 08.04.2017
11:49
avatar
Markо Đorđević
Saturday, 08.04.2017
12:50

Imali smo najmanji budzet u EL. Pola sezone smo igrali bez rezervnog centra ? O kakvim parama ti pricas ?

avatar
ToreAndreFlo
Saturday, 08.04.2017
10:47

Jedino mi je zao sto smo dozvolili da se ceo sistem igre u potpunosti urusi izostankom jednog igraca. Jovic nije imao zamenu u ovakvoj Zvezdi,ne po svojim kvalitetima,nego po svom stili igranja. Bez Jovica nema ni Kuzmica,nema ni viska igraca u vidu sutera za tri... Sve u svemu ja sam zadovoljan ucinjenim u EL,imao je i Radonja neke cudne odluke,ali napreduje iz godine u godinu,naravno,bio bih presrecan kada bi ostao i naredne sezone.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 08.04.2017
15:44

Uvek se gradi sistem oko nekog igraca koji je vodja, lider i motor tima. Od svih jedino on nije smeo da se povredi, i to ovako gadno, vec 2 meseca, i prve prognoze su jako lose, karijera coveka je sada u pitanju. Jos se i Danga i Kuz povredili u najvaznijem periodu, umor i gadan raspored, najvaznije utakmice u zbijenom rasporedu, sve to ima svoje, i to nas je unistilo. Mi smo izgubili gornji prag limita, moc nam je za bar 30% smanjena zbog izostanka Jovica, i to naravno nije dovoljno da se pobede jaki timovi...niko ne moze da veze 10 pobeda zaredom u ovakvoj EL, pa cak i ranije to je bilo gotovo nemoguce, tako da nema se sta zameriti, mi bolje nismo mogli u ovakvoj situaciji. Jedina dobra stvar oko toga sto nismo u cetvrtfinalu, je to sto bi tamo bili preumorni, nakon bolesnog rasporeda plej ofa aba lige, i bez neke snage i kvalitetne igre da se nadmecemo sa najboljima ove sezone, i zato zbog izbegavanja eventualno teskih i mucnih, laganih poraza tamo, dobro je to sto ce odmah, nakon Finala Aba lige, da junaci odu na mesec dana zasluzenog odmora, umesto da i dalje skapavaju preumorni i bez glavnog igraca. Ceka nas plej of sa Cedevitom koji se igra dan za danom (onaj koji je to smisljao nije normalan) i nakon toga odmor, konsolidacija i regeneracija citavog tima. Iskreno se radujem zbog njih, jer nikad im nije ni priblizno bilo ovako tesko, i zasluzili su. Oni su top8 ekipa koju su nesrece sprecile da pokazu snagu i ponos srpske kosarke u cetvrtfinalu. Ja sam prezadovoljan sezonom, koja je bolja nego prethodna, jer je ovo izuzetno tesko ostvariti, sada nema lagano, i takmicenje je zestoko i dosta dugo, a mi smo mogli lagano do bar 18 pobeda, da nas nesrece nisu zadesile...

avatar
ToreAndreFlo
Saturday, 08.04.2017
18:01

Buraz,nekada imam osecaj kao da citam izjavu Covica,kunem ti se :-) :-) :-). Uzgred,slazem se u potpunosti.