Čović doneo pred kamere ugovore o transferima, evo koliko je Zvezda zaradila! A ko iz Partizana nije prošao skauting u Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.10.2017.
20:41
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Posle spekulacija koje su se na tu temu pojavile prethodnih dana na društvenim mrežama, prvi čovek Crvene zvezde mts danas odlučio da uživo pred TV kamerama pokaže ugovore o transferima najboljih igrača.

BETA/BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA/DS
BETA/BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA/DS

Povezane vesti

Nebojša Čović je gostovao u nedelju u Jutarnjem programu TV Pink, i tom prilikom doneo originalne ugovore o transferima igrača koje je predao voditeljima (Dei Đurđević i Predragu Sarapi) na uvid.

Najpre je razmatran ugovor Nikole Kalinića iz Zvezde u Fenerbahče, a voditelji su pročitali najvažnije detalje i pokazali i njegov, ali i još nekoliko ugovora:

 - Nikola Kalinić je otišao 30. jula 2015 (datum transfera) za milion evra. Prva rata je bila 300.000, 48 sati po potpisivanju uvgovora, pa 350.000 do 15.jul 2016. i 350.000 do 15. jula 2017.

- Marko Gudurić (14.jul. 2017) prešao u Fenerbahče, a plaćen Zvezdi milion evra u dve rate: 500.000 ne posle 27. jula i 500.000 evra (15. decembar 2017), ali i 20 odsto od sledećeg transfera.

- Stefan Jović (11. jul 2017.) otišao u Bajern za 160.000 evra, 

- Džona Bolden (20.jul 2017.) u Makabi za 765.000 dolara, 95.000 ide agenciji,  a klubu 580.000 dolara.

- Ognjen Kuzmić je otišao u Real Madrid za ukupni iznos transfera 300.000 evra (25.jul 2017),

 - Luka Mitrović u Bamberg za 220.000 evra.

 - Čarls Dženkins u Himki za 100.000 dolara.

''Ništa nije problem, ali mislim da smo mi opet jedisntveni, nemamo problem da prezentiramo ugovore i vama i javnosti. Ali, postoji autoprojekcija, misle da ako oni tako rade, da i mi tako radimo.

Mi obavezno radimo revizuju jer podležemo i reviziji Evrolige, ne možemo ništa da štelujemo. Mi smo  31. 12. 2016. imali gubitak od 370 miliona dinara, ali kada uzmete to i ovih dva i po miliona evra videćete kako se rešavaju stvari.

Ovo nije tajna, to se nalazi na APR-u kao i Partizanov gubitak od 39 miliona dinara. Sada se pitam kako, to je 350.000 evra, a njihovom bivšem treneru se duguje 600.000 evra, Muriću 210.000,  Marfin banci milion i 600,  ali ne vidim reviziju'', istakao je Čović.

On se još jednom osvrnuo na česte prozivke da je Zvezda ''državni projekat'', ali je dodao i da je raspoložen za dogovor sa upravom Partizana kako bi se ubuduće izbegle polemike na temu ko dobija više novca od države.

''Stalnim pravljenjem ambijenta da je Zvezda državni projekat vršite pritisak i na ljude iz države da li će nešto dati Zvezdi ili ne. Od 2000. do 2014. od 10 do 15 puta su dobijali više para od Zvezde, od države, iz javnih finansija. Taj odnos od 2014. nije takav, da sad Zvezda dobija, ne znam, desetostruko više.

Ali mislim da ljudi dva kluba mogu da sednu i dogovore se, da naprave zajednički pristup prema državi... Što se nas tiče to je moguće, ali mislim da oni to ne žele. Svi koje interesuju ovakvi podaci mogu da dođu i naprave uvid u podatke'', objašnjava Čović. 

''Pet meseci je kasnila plata našim igračima, možda i šest. Nikakav problem nemamo, ali da prekoputa sede i drugi koji tako olajavaju i ubacuju, da prezentiramo ko je šta dobio od države i od koga u državi. Zašto bi bila tajna i  stalna mistifikacija. Ali, bolest je kod njih dugo trajala i dugo će se lečiti''.

Predložio je i da se formiraju precizni kriterijumi na osnovu kojih bi klubovi mogli da računaju na tačne iznose novčanih sredstava.

''Da se pomaže po određenim kriterijumima, u kom ste rangu nekog evropskog takmičenja i da se pravda ko koliko dobije pomoći. Zvezda i Partizan su generalno u obavezi da pravdaju finansije kao u NBA, da na sajtu budu svi ugovori.

Pojedini igrači koji su sada u Partizanu trebalo je da dođu kod nas, ali nisu prošli naš skauting.

Znamo za ponude od 150.000 evra, ali tamo kažu da je 50.000, pa pokažite ugovor da ne zamajavamo javnost.

Znam da Zvezdin uspeh smeta, takva smo zemlja, daj da bijemo sa svih strana one koji hoće nešto da naprave.

Pogledajte komentare na pojedinim medijima, meni nije problem ko piše taj komentar, ali problem je ko to pušta, tamo neko vrši filtriranje. Tačno možete da vidite ko u smeni sedi.

Kao kada gledate TV prenose - kada igra Zvezda - u redu, ali drugi, posebno u ABA ligi, to je 'TV onanisanje'. Brate mili, pa zakači na grudima Partizan ili Zvezda, pa prenosi utakmice, deklariši se skroz.

Da ne pričamo o dogovorima o prenosima u onoj egzotičnoj ulici nojeva, prave se analize.... Mi smetamo, jer pravimo rezultat. Ali, svi zajedno, kao što je neuspeh svih nas'', zaključio je Čović, a kompletan intervju možete da pogledate OVDE.

Takođe, osvrnuo se i na spekulacije o interesovanju Zvezde za Dorela Rajta iz Igokee, koji je ove nedelje prešao u Bamberg.

''Rajt je otišao u Bamberg za 200.000, koliko je iznosilo obeštećenje i mesečnu platu od 40.000 dolara. Mi te pare nemamo'', otkrio je Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

72 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Vidiiic No1
Tuesday, 31.10.2017
10:54

Nemoj ovako ubice ih istina :)

avatar
magister
Monday, 30.10.2017
10:52

Iskusan, zna sa medijima i javnošću, a intervju ima za cilj - ne da ukaže na neka čuda koja Partizan radi sad, nego da nas vrati malo unazad i da se zapitamo, koliko je igrača, ma igračina prošlo kroz Partizan za vreme petnaestak godina dominacije i koliko su plaćani kad su dolazili i kad su igrali, a koliko je naplaćivan njihov odlazak. Pa bili smo poznati po dovođenju neiskusnih, neafirmisanih i po njihovom eksplodiranju u Partizanu, o čemu je i o umeću Vujoševića pričala cela Evropa. Kako je moguće da Zvezda zaradi na igračima (normalno, postigneš uspeh sa relativno nepoznatima, skoči im cena), a da je Partizan stalno gubio. Ovo je izazov onima koji su vodili Partizan u to vreme, ali te informacije se zaista duguju nama, navijačima Partizana i javnosti. I ja sam često to ovde pitao.

avatar
Pretorijanska Garda
Monday, 30.10.2017
21:00

"Kako je moguće da Zvezda zaradi na igračima, a da je Partizan stalno gubio" -Ovo tvoje netacno da ispravim. Nije gubio, nego ulagao daleko vise nego sto vi mislite, i zato se stvorili problemi i minusi... a i nekada EL nije uopste bila profitabilna kao sada, bonus za pobedu je 37k (ucesce ste najcesce zavrsavali u prvoj fazi / prvoj grupi), ranije bonus za trijumf bio svega 7k, tv prava takodje manja su bila, proverite ako ne verujete.... Znam otprilike najvece transfere u regionu i za koliko ste prihodovali od njih, Drobnjak bi trebalo da je najveci, zatim Veseli, Bogdan itd...Trosili ste dosta, i mnogo vise nego sto ste imali, jos pocevsi od onih sezona kada ste redovno imali skor 2-12 u EL, kada niste uspevali ni na Jadranu da napravite uspeh...i ti dugovi se gomilali jer ste pravili sve jaci tim, i skuplji...Dovodili neke igrace koji su ceo zivot bili u NBA klubovima (ne u NBDL ko Kvinsi recimo) i zatim prelazili u kkp....Niko nije cist u ovim pricama, tuzno za one koji veruju da jeste...Sutra ce cela Evropa pricati za umece Alimpijevica, kao sto su pricali i za Radonjica....Magija se krije u beneficijama kada si sampion i konstantni Evroligas, kao i u tome sto je ovo zemlja kosarke, i stalno ce biti jaka baza nasih igraca koji cine 80% ekipe....

avatar
magister
Tuesday, 31.10.2017
14:33

Partizan je imao toliko uspeha i pobeda, da Zvezda još nije u situaciji da se s njim poredi. Ne znam zašto ste moj tekst iskoristili da pišete kao odgovor na nešto čega u mom tekstu nema. Konstatovao sam da je neophodno videti koliko je i kako Partizan prihodovao od svih tih uspeha i desetina igrača koje je afirmisao tokom godina i godina uspeha. Neću komentarisati kako ste došli u sadašnju poziciju, ali transparentnost, koja se inicira, je ne samo pozitivna, nego - neophodna.

avatar
M_85
Monday, 30.10.2017
10:08

Jovic 160.000 ???

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Tuesday, 31.10.2017
10:54

Dugovalo mu se mnogo pa je to kompenzacija

avatar
M_85
Wednesday, 01.11.2017
00:35

Tako vec ima smisla.

avatar
Miloš1976
Monday, 30.10.2017
10:05

samo mu je Partizan u mislima..Sad i komentatori smetaju?A da li je mislio na Iliju Kovačića recimo,koji urliče kad Zvezda igra,a znamo i da je deo KKCZ..Sram vas bilo..I u fudbalu šta radite pa to je besramno i kabadahijski..Cilj vam je samo jedan..Da uništite Partizan..neće moći..

avatar
MilošPB
Monday, 30.10.2017
18:15

U fudbalu radimo besramno i kabadahijski! Da Zvezda je namestila da vam se svira tragikomičan penal i nepostojeći faul u 95 minutu. Neprocenjivo je vaše batrganje u blatu u kom ste.

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Tuesday, 31.10.2017
10:54

Smetaju zato sto pricate da dobijamo vise a vi oduvek dobijate mnogo vise

avatar
noname
Monday, 30.10.2017
09:55

ahahaha, kad je tesko Čović! Sto ne pokaze trenutne ugovore za Rocestija, Feldina, Peru? Ove cifre su poznate svima, mogu se proveriti i na drugoj strani. Sto ne pokaze kolike su isplate bile za Sofa i ostale koji su proveli po mesec dana u klubu, a imali ugovore sa Zvezdom?!nnp.s. i ne znam koji su vasi kriteriji za prikladno i neprikladno, a izgleda ni vi ne znate. Totalno ste obesmislili svaku raspravu sa vasim kriterijumom.

avatar
Man united
Monday, 30.10.2017
22:13

Шта сте бре ви. Неки ревизори, па да човек све живо треба да вам обелодањује. И ово је урадио само зато што сте упорно ширили лажи о тим обештећењима. Шта је следеће што ћете да му закерате? Ја да сам на његовом месту, не бих вам се правдао уопште. Који сте ви фактор. Уместо да водите рачуна о свом клубу и финансијама, вама је Звезда главна опсесија и даље. Докле, рођаци, докле...

avatar
Man united
Tuesday, 31.10.2017
18:00

Ок, председник вам је СНС-овац, знам. То објашњава одакле вам паре за појачања... Али какве то везе има са овим што причамо? А опсесија вам јесте Звезда увек била, тим горе што и поред те наметнуте доминације сте и даље нама опседнути.

avatar
noname
Monday, 30.10.2017
22:50

ovo je uradio zato sto je frka oko finansiranja, vidis li ko je predsednik Partizana, a ako imalo pratis stvari znas ciji je on covek. Nesto se gadno poremetilo u odnosu Covica i malog bate tako da ce biti zanimljivo u buducnosti. n Posle dvadeset godina apsolutne dominacije i jos toliko vremena kad je Zvezda igrala minornu ulogu u jugoslivenskoj kosarci, reci da neko ima opsesiju Zvezdom je u najmanju ruku smesno.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 30.10.2017
22:32

Sta da pokaze za Peru ? Pero Antic je jedan od najeftinijih igraca u Crvenoj Zvedi, igra za plafon 150 k od Zvezde godisnje jer je raskinuo ugovor sa Fenerom vredam milion eura i dobio veliki deo tog novca. Rocesti ima 350-400k godisnje, Feldin 350. Sofo je dobio sporazumni raskid, dakle isplacen je za to sto je igrao. Tompson takodje, ugovor sa Mekelom je isplacen ceo, sa Vilijamsom je raskinut na njegovu stetu,

avatar
Taribowest
Monday, 30.10.2017
03:41

sto lupate svi po komentarima kad nemate pojma njel iko zna da iza celog preporoda Partizana u ovoj sezoni stoji Zeljko Obradovic nsta ste mislili da je Dule jedini voleo Partizan i sve nas ostale naucio kako se voli klub ne u tome je razlika u instituciji, nneko traje vise od pola veka i ima rezultate u kontinuitetu ,a neko par godinanproblem je u tome sto nas se ovi kratkotrajni plase i kad smo slabi

avatar
Ša-la-la-la
Monday, 30.10.2017
00:42

A šta beše sa Duletom i širenjem mržnje i zle krvi? Nije mi jasno šta hoće više ovaj? Dajte mu i Partizan da nas više ne guši ovim političkim spinovanjem.

avatar
Nicklas Bendtner
Monday, 30.10.2017
00:11

Pitanje je kako to da ovaj covjek ima toliko insajdera u svim timovima, zna sve plate svih igraca svih klubova, sva dugovanja. On nije prvi covjek jednog kluba nego je odgovoran za sve klubove i sve zna.

avatar
DR DRE
Tuesday, 31.10.2017
09:15
avatar
Sunday, 29.10.2017
23:21

hvala tebi sto si pokupio ona tri balvana sto ih je muta kao htio pa ti pozurio da ne dodju, nama gos, miler, samardo i rade od sjutra odgovaraju.

avatar
MilošPB
Monday, 30.10.2017
18:57

U pravu si, šta će penzionerima penzije? Bitno je da braća ulažu u srpsku mladost: Gos, Miler, Samjuels i verovatno Kevin Džons (Zagorac nije 4-ka) pa će penzionerima biti srce puno pa i ne moraju imati pare za lekove.

avatar
Markо Đorđević
Monday, 30.10.2017
22:34

Gde vam je taj Zagorac od sutra ? :)

avatar
noname
Sunday, 29.10.2017
22:53

pa zasto nije pokazao ugovore o primanjima sadasnjih igraca kad je transparentan toliko, daj da vidimo koliko kosta jedan Rocesti, Feldin, Antic. Kao da je bila neka tajna za koliko je koji igrac otisao. To se moze proveriti kod druge strane bez problema, oni nemaju taj problem.

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 29.10.2017
22:40

Opet mu je samo Partizan u mislima.Sad ga niko ne pominje ali on i dalje po starom.Problem je što se ne raspadamo i što je Žoc iz inostranstva i preko svojih ljudi koji se ne boje refrešovao Partizan mnogo jače nego što je to smeo Peković.Žoca ne interesuju poslovi na Zlatiboru i napravio je dogovor sa Fenerom da se iz Partizana u buduće uzimaju igrači za popunu jer je mnogo jednostavnije da se razigravaju i za relativno male pare adaptiraju ovde nego da dolaze iz USA neprilagodjeni.Sledeći je Zagor koji je projektovan za Fener ....Boleće ovo mnogo više.

avatar
MilošPB
Monday, 30.10.2017
19:02

Super vam je priča, kao o (600.000 evra jeftinim) časovima ljubavi! Samo što on plaća po milionče za Kalinu i Guduru, a daje Antaru a da ga plaća FB. Sa vama samo cirkus, i u fudbalu i u košarci.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 30.10.2017
19:39

M sigurno bre.On plaća i Ročestija,Feldina i onog trećeg ako ti je lakše.

avatar
MARCO NICO
Sunday, 29.10.2017
22:30

Za to sto je rekao na 0:46 ide tuzba, a voleo bih da mi objavite jedan post...

avatar
Predrag Drobnjak
Sunday, 29.10.2017
22:19

Gos nije prosao skauting, Radicevic jeste.Kakav manipulator...

avatar
MilošPB
Monday, 30.10.2017
19:08

Reč je o odnosu cena/kvalitet. Ali vas ne interesuje cena. Daj iz državnog budžeta

avatar
Don Silvio
Sunday, 29.10.2017
22:19

Zive me interesuje pislovanje Marfi banke i cija je uopste to banka

avatar
Anderton
Sunday, 29.10.2017
22:18

Kod vas skauting nije prošao Aleksandar Đorđević i šta ćemo sad? Gospodin vrti svoje priče, ali čim on izlazi u javnost nešto se dešava, u to budite uvereni.

avatar
Ilija75
Sunday, 29.10.2017
23:25

Ma naravno da se desava. Dosla im voda do grla. Doso nam Samjuels, a danas je nas predsednik najavio jos jedno pojacanje. Bice to iznenadjenje kako on kaze,koje cemo vrlo brzo saznati. A ovaj samo neka vrti svoje price i neka izdaje saopstenja i neka iznosi svoje transfere u javnost.

avatar
Vanja Grubač
Monday, 30.10.2017
18:58

Nije on kod njih nego...ma znaš

avatar
Realni Arthur
Sunday, 29.10.2017
22:12

Gosp. Covicu, pa hvala ti za jos jedno javno predstavljanje trenutne situacije sto se tice fininsijske strane. Zapravo ovakav odnos me cini bas ponosnim Zvezdasem, znaci nema prodaje magle, kukanje, predstaviti se kao preti katanac, a ovamo kupili sve zivo sta se moglo kupiti, a narocito na sve ovo onaj tegeltija jos ima obraza da se bavi nekim glupim analizama o toboze, Partizan ne dobije nista od drzave a Zvezda se ubise od primanja. AJde ko boga te molim, ako uopste postoji mogucnost za neko pojacanje u stilu Zagorca, pa neka kosta kolko kosta, ako treba objavi kolko kinte trebaju pa de smi organizujemi i pomognemo kolko je moguce. Ne mogu da trpim vise ove kukavice koje evo veceras i u fudbalu nastavljuju da mrlju Srpski fudbal a i u nekoliko drugih sportova. Nadam se, da cemo ih dobiti u derbiju, ali verujte mi ja s eplasim da ce nam se na tom duelu povrediti neki igrac zato sto imam osecaj da ne mogu da podnose ovu sve jacu Zvezdu i da su u stanju da sportski podnesu sve ovo, i sve zbog onog bolesnog uma koji je sadio mrznju umesto takmicarskog naboja. Ti si Kralj covece, i imas punu podrsku od Delija, i ti i Terza, a zato najbolji vas pokazatelj je rezultati koji postignete i u kosarci i u fudbalu, narocito u Evropi, pozzz

avatar
Old_school
Sunday, 29.10.2017
21:50

Dzaba ti njima to iznosis. Oni zive u svom svetu, ubedjeni u istinu koju sami sebi prezentuju i zalivaju pelcer mrznje koji im je Dule posejao. Nikad ih dogovor nije zanimao, posebno ne tih 12 godina kada su svim silama nastojali da nas ugase. Njima igraci dolaze dzaba, igraju iz ljubavi, a onda kad odu i tuze ih u stvari se vidi koliki su to ugovori. Al najlakse je nerad prikriti olajavanjem drugih i kukati da ti se da jos i jos.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 29.10.2017
22:43

Nista ne treba da cudi, mracno kameno doba je bilo kada su oni igrali EL, transparetnost velika nula...to se nista nije znalo, osim u odredjenim krugovima...Covara je recimo znao, zato ih i voli toliko...igrali su samo iz ljubavi...plata bez...sve je bilo super...i velike usi, svi srecni i zadovoljni neznanjem...Zato sada se pomno prati sampion, sve im je novo i nejasno, novi neki termini na sve strane...al po difoltu, Samardo bi kod nas igrao za pola milke, a kod njih za ljubav i 300g kafe....Neka svako veruje sta zeli...ima i onih koji misle da je zemlja ravna ploca.....

avatar
paok
Monday, 30.10.2017
00:58

Ajde molim te, ti uvek sve znas. Pa jel znas onda kako se Dzenkins vratio prosle sezone. Dugovali ste mu 200.000, to je dobio na ruke plus plata za novu sezonu. Kad ste toliko transparentni sto to niste objavili. Ispada da ne dugujete nikome nista. Posto si ti neki koji je dobar sa upravom mozes li nam reci koliko dugujete Radonjicu. Vazno da vi pricate o nekom postenju, svi nekome duguju ali ako Coki da vi nemate dug onda je to tako, kako da ne.

avatar
babaroga
Monday, 30.10.2017
00:34

http://basketball.realgm.com/wiretap/214943/Acie-Law-Signs-With-Partizan Ili kad ovako iscupas vest od negde sa strane. Da podsetim da je Zvezda imala za plate celog tima nesto vise od 250k. Da su nam odnosili koseve jer nije imalo kuce za sta da nas ujede. A da oni, jadni, sad jedva prezivljavaju sa 2m dok im je na celu kluba clan najviseg tela vladajuce partije... Lepo ti kazes: neka svako veruje sta zeli. Evo i Ejsi je verovao za ovaj novac cak do nove godine. To mu dodje 100k mesecno. Bahato, nema sta.

avatar
Petar Petar
Sunday, 29.10.2017
23:55

Pa eto, sad ti npr znas odakle vam 400 miliona duga u prosloj sezoni. Isto tako znas kako vam se dug istopio u toku samo jedne godine, a da pri tome ni malo niste imali problem da imate tim od pet milki svake sezone. Dalje, da niste prigrabili sve igrace iz Srbije i razvrstali ih u pet vasih klubova mi ne bi morali da dovodimo Samarda, nego bi nam igrao neki Apic, ili tako neki igrac. I na kraju, sta ce vama taj centar kad imate bolje od njega? Svi ste vi ponosni jer znate samo ono sto vam ide u korist, za drugo se pravite blesavi. EEEj, Pesica ste imali, Sofa, Rocestija, tri godine u timu pola nase reprezentacije. O cemu bre vi pricate?

avatar
Ilija75
Sunday, 29.10.2017
22:44

Nelupaj i ti i on. Sad kad mu je frka poceo da iznosi ugovore i transfere. Gadi mi se vise on i njegovo spinovanje.

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 29.10.2017
21:44

Gos nije proso skauting ,i semuels a bolji i od LESORA i od rocestija.

avatar
Markо Đorđević
Sunday, 29.10.2017
22:07

Gos od Rocestija moze samo vama dinamicnima da bude bolji. Covek je najbolji strelac evrolige, Gos nedokazani prospekt .

avatar
Vanja Grubač
Monday, 30.10.2017
19:26

Ne može ovde emotikon ali suze mi krenule za prospekt.

avatar
Petar Petar
Sunday, 29.10.2017
23:58

Gos i tako nedokazan bi imao slicnu statistiku kao Rocesti, koji je svojevrsna legenda evrolige. Gos za godinu dana nece biti vise u Evropi, toliko o tome. Da Gos ima iskustvo kao ovaj vas, imao bi na svakoj utakmici tripl dabl. Jos se nije skroz opustio, kad udje malo u rutinu bice NEZAUSTAVLJIV.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 29.10.2017
22:49

Rocesti ako nastavi ovako, bice ponovo najbolji strelac Evrolige....ima svu slobodu, preporodio se, odgovara mu nasa igra, sistem sa izolacijama, lider neprikosnoveni....

avatar
Predrag Drobnjak
Sunday, 29.10.2017
22:22

Najbolji strelac u prva 4 kola, to naglasi, bitno je.Bolji je na papiru od Gosa zbog reputacije koje ima, da li je bolji stvarno, videcemo.

avatar
Leipzig&Partizan
Sunday, 29.10.2017
22:21

Videces ti kad ti taj isti Gos utrpa 20 poena

avatar
MirinB DeaA
Sunday, 29.10.2017
22:21

Nedokazani prospekt??? Bravo.

avatar
MilošPB
Sunday, 29.10.2017
22:12

Gos nije prošao skauting, jer je cena bila previsoka za igrača koji nije igrao u Evropi, tj za kog se ne zna kako će se snaći ovde. Himki (sa budžetom većim od 20m) plaća 100.000 za Đenku, a neko kupuje klinca za te pare i očigledno nudi više od siromašnog Bajerna. Neko troši kao da nisu njegove pare, a i nisu već ničije, tj državne. Ali gledaj paradoks, sve i da osvojite ABA ligu, zbog ovakvog netransparentnog poslovanja nećete moći u EL. Skrcali ste bruku para u tim, a ne vraćate dug Dulu, koji kad poludi a hoće, će otkriti sve tajne ovakvog crnog vođenja knjiga.