Čović: "Budućnost državni projekat, naučili smo lekciju!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.04.2019.
13:09
Izvor: Sportske.net, Beta

Predsednik KK Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović rekao je da je klub naučio lekciju iz prethodne sezone i da će u ovogodišnjoj finalnoj seriji ABA lige sve biti drugačije.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Predsednik KK Crvena zvezda mt:s Nebojša Čović rekao je danas da osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu nije interes samo tog kluba već i cele države Srbije i istakao da se neće ponoviti određene situacije kao prošle sezone.

"Finalna serija je poslednji korak ka cilju, a to je osvajanje ABA lige i plasman u Evroligu, što nije samo klupski interes, već i interes kompletne srpske košarke, da ima predstavnika u Evroligi. To je interes cele republike Srbije i zato nam je neophodna i pomoć države u poslu koji je ispred nas. Susrešćemo se sa klubom koji je državni projekat korporativne organizacije", rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Crvena zvezda će igrati protiv podgoričke Budućnosti finalnu seriju plej-ofa ABA lige. Biće to "repriza" prošlosezonske finalne serije.

"Svi dobro znate šta se događalo prošle godine. Zato pozivam navijače da maksimalno ispunimo 'Pionir', u što većem broju. Da to bude u okvirima fer-pleja i korektnog navijanja. Verujem da će finale proteći u najboljem mogućem redu i da će sve biti apsolutno regularno. Prošle godine smo dobro naučili lekciju. Kontrolisaćemo i pratiti sve što se bude dešavalo. Verujem da će sve biti u redu. Imamo veoma loše iskustvo iz prošle sezone, ali nije bilo Bog zna šta ni ove", kazao je Čović.

Zvezda će utakmice kao domaćin igrati u hali "Aleksandar Nikolić". To je omogućeno tako što su utakmice futsal i rukometne reprezentacije izmeštene u Arenu.

"Bilo je odredjenih nesporazuma oko hale. Izgleda da nas nisu baš planirali da budemo u finalu. Ali, dogodi se uvek onako kako treba", rekao je Čović.

"Obe su izmeštene u Arenu na čemu sam zahvalan predsedniku države i ljudima iz grada, kao i na razumevanju FSS-a i RSS-a. Uradićemo posao tamo gde treniramo, gde je naša kuća i gde smo tokom cele godine igrali utakmice", naveo je prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Gostujućim navijačima prema propozicijama, ali po rečima Čovića i vodeći računa o bezbednosti svih, neće biti omogućen ulaz u dvoranu.

"Neće biti dozvoljena obeležja Budućnosti. U Podgorici je u drugom kolu prebijen navijač Zvezde koji je bio sa unučićima, a imao je samo šal. Ne bismo želeli da se takvi slučajevi ovde dese, hoćemo da cela utakmica protekne u najboljem mogućem bezbednosnom redu. Imamo prednost domaćeg terena i maksimalno ćemo je koristiti", kazao je Čović.

Istakao je da mu je žao što Zvezda neće igrati protiv Partizana u finalu.

"Polufinalna serija je bila finale pre finala. Nemamo ni vremena ni prostora da budemo u euforiji. Žao mi je što to stvarno nije bilo finale, ali šta da radimo... Srbija kao zemlja košarke ima najkvalitetnije košarkaške klubove, tu ne isključujem Partizan i mnoge druge klubove, što se pokazalo kroz prvu ABA ligu, gde su i FMP i Mega ostvarili rezultate sa izuzetno mladim timovima, ali i u drugoj ABA ligi", naveo je prvi čovek crveno-belih.

Po njegovim rečima, Zvezda je odlično igrala poslednju utakmicu sa Partizanom.

"Odradili smo posao, čak smo u poslednja četiri minuta imali i faktor humanosti. Da vas ne podsećam na tajm-aute 'šta da radimo sa stokom kad je 30 razlike'. Mi tako nikad nećemo raditi. Uspeli smo da uradimo veliki posao na psihološkom planu. Izvanredno odigrana utakmica. Čestitam stručnom štabu i igračima. Nadam se da nam je to dalo novu energiju za ono što nas čeka u finalu. Neće biti lako, ali dobro smo zapamtili sve", rekao je Čović.

Nije želeo da govori o incidentima pored terena na toj utakmici. Osudio ih je i naveo da ne podržava takvo ponašanje.

"To nije glavna vest. Time vi stimulišete nasilje. Glavna vest je sport, odlično ponašanje igrača, stručnih štabova, njihovi prijateljski odnosi u onako nabijenoj tenziji koja postoji od kad Zvezda i Partizan igraju. Nikakav propust u organizaciji Zvezde i obezbeđenja nije postojao", rekao je Čović.

Dodao je da će u finalu najviše zavisiti od toga kako Zvezda bude igrala.

"Veoma mnogo zavisi od podrške navijača. Ona je bila izvanredna, Zvezda je pokazala da ima ubedljivo najbolje navijače i očekujem da prevaziđu sebe. Teren je ipak teren, tu treba pokazati, a drugačije je kada imaš dopunsku energiju navijača. Igramo protiv ubedljivo najskupljeg tima. Crna Gora jeste mala, ali kao tako mala može da da mnogo više para nego Crvena zvezda", rekao je Čović.

Upitan šta je drugačije u odnosu na prošlu sezonu, Čović je odgovorio: "Sve je drugačije i sve će biti drugačije".

Istakao je važnost i prve i druge utakmice finalne serije.

"Na kraju se to svelo ko nam je kriv kada smo imali Lesora. Može sve da bude ovako i onako, ali igrači i treneri moraju na kraju da odluče o nekim stvarima. Svi koji su na toj ploči odlučuju, a to nisu samo igrači i treneri, tu je i zapisnički sto", rekao je Čović.

Prva utakmica igraće se u petak od 19.00, a druga u nedelju u istom terminu u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ulaznice za prve dve utakmice prodavaće se sutra od podneva u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu i Sportskog društva Crvena zvezda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 10.04.2019
09:03

Krajnje korektna utakmica i vrhinski organizovana. Jos lepse sta se nismo spustali na njihov nivo, kod nas nema mesta mrznji vec samo sportu

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 09.04.2019
22:04

A koju to tacno korist ima Republika Srbija i njen narod hocemo li imati predstavnika u Evroligi u kosarci ili necemo? Evo, Zvezda je ove godine igrala LS u fudbalu prvi put posle 20 ili 30 godina, ne znam ni ja- jesu li nam plate vece? Je li nam drustvo uredjenije? Jesmo li postali pravna drzava u kojoj vazi efikasno sprovodjenje ali i postovanje zakona? Je li nas narod postao pismeniji? Je li se vise novca iz budzeta izdvaja za kulturu? Vidim narodu Lihtenstajna sve naopako ide u zivotu i ekonomiji, jer nemaju predstavnike u kosarci, fudbalu ili nekom drugom sportu u velikim evropskim takmicenjima. Dokle vise to ispiranje mozga? Jadan smo mi narod i nacija ako su nam se nacionalni interesi sveli na to hocemo li ucestvovati na nekom sportskom takmicenju ili ne. Umesto drzava da ulaze u mlade naucnike, da se otvaraju instituti, da se vrse istrazivanja u svrhu inovacija i tehnoloskog, ali i svakog drugog napretka ove drzave, mi ulazemo novac u neke Partizane i neke Zvezde, u nacionalne stadione i sta sve ne. Ali kapiram, narod to voli.

avatar
No rules
Tuesday, 09.04.2019
21:13

Ovakve pojave jacaju protivnike i daju im dodatnu snagu. Skolski primer iritantnog lika koji vec sprema alibi za poraz... Naprijed
🅱 U D U Ć N O S T!

avatar
Brajkoo
Tuesday, 09.04.2019
19:20

A sta je fmp ?!

avatar
Budućnost Podgorica
Tuesday, 09.04.2019
18:57

Padate ka' prosle godine!!! AJMO PLAVIIIII!

avatar
Partibrejker
Tuesday, 09.04.2019
16:47

Istine radi,Karadžić je igrače Partizana nazvao stokom.Opet spinuje.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 10.04.2019
13:36

To sam i ja odmah skontao.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 09.04.2019
16:09

Lik je genije, kako na finjaka hhahahaha pa carina!

avatar
somborac77
Tuesday, 09.04.2019
15:28

Njemu su svi ostali klubovi drzavni projekti.

avatar
ViniciusJR
Tuesday, 09.04.2019
15:28

Poceo je, aj sa srecom. Pretpostavljam da vec ima 7-8 saopstenja u fioci i kako se planira zahtjev za ekspertizu. Zao mi je sto Partizan nije u finalu, ovako, NAPRIJED BUDUCNOST.

avatar
Grb partizana 1997?
Tuesday, 09.04.2019
18:45

Ne mogu da razumem ovakvu percepciju da neko moze da navija protiv srpskog kluba. Na zalost, trenutna situacija u CG je takva da vecina njih tamo vise voli Hrvate nego Srbe. I onda jedan Srbin navija za klub iz CG iza koga stoji izdajnicki rezim svega sto je Srpsko, izmedju ostalog rezim koji je priznao nezavisnost KM. Postavlja se pitanje jesmo li mi zaista Srbi? Ja kao navijac CZ mogu da budem najvise ravnodusan prema partizanu, ali da ovako zdusno navijam za protiv partizana a da to nema nikakav uticaj na plasman kluba koji volim, e to zaista ne mogu i ne razumem nekoga ko to moze.

avatar
ViniciusJR
Wednesday, 10.04.2019
11:52

Prvo, ja sam Crnogorac druze, i na prvom mjestu navijam za crnogorske klubove, sto se tice klubova van CG, volim Partizan i Real i to je to. I da, moram istaci da se u potpunosti slazem sa tobom, takve stvari mi nisu normalne. Kod nas ima dosta onih koji kad igra reprezentacija navija za onu drugu, pa koja god to bila...a rodjeni i zive ovdje.

avatar
Predrag Djukic
Tuesday, 09.04.2019
14:42

Vec krenuo sa propagandom

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 09.04.2019
15:10

Propagandom??Prosle godine ste nas pokrali,ove necete.

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 09.04.2019
16:12

Pa izgleda da prosle sezone nisi pratio sta se desavalo u Crnoj Gori za vreme finala. Kad je Buducnost bila domacin pre prve utakmice varvari su upali u hotel i krenuli da tuku Branka Lazica, pomocnog trenera Zvezde i jao 2 coveka koja su se nasla tu sticajem okolnosti. Dok su pred drugu utakmicu ispred hotela bacali topovske udare, palili baklje pravili buku, da se igraci Zvezde ne mogu spremiti za mec. Naravno policija reagovala nije!!!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 09.04.2019
14:41

Moze vise od zvezde, ali, ne moze vise od fmp-a...

avatar
NemanjaaVidiiiicNo1
Tuesday, 09.04.2019
15:10

Dzabe se koprcas,i spominjes oba kluba u istom kontekstu,dosadio si smeju ti se ljudi