Čović: ''Bog nas nagradio!''

  • Autor: Beta

  • 25. april 2013.

  • 20:07

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Predsednik Crvene zvezde posle drame u polufinalu završnog turnira ABA lige novinarima priznao da mu je biklo veoma teško u finišu, da je ekipi uputio poruku na dva minuta pre kraja, izlaskom iz hale, ali da je posle svega - prezadovoljan.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je taj klub plasmanom u Evroligu ostvario ovosezonski cilj.

"Ne da sam zadovoljan, nego prezadovoljan... To nam bio cilj u ovoj sezoni", rekao je Čović posle pobede nad Radničkim u polufinalu na završnom turniru Jadranske lige u Laktašima, čime je Zvezda i obezbedila plasman u Evroligu.

Zvezda je savladala Radnički iz Kragujevca sa 79:78, a Čović je kazao da je to moglo da bude i ubedljivije.

"Pobedi se ne gleda u zube, što bi rekao naš narod, ali to je moglo da bude ubedljivije i bolje. Međutim, posle odredjenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili jednu istorijski važnu utakmicu za Crvenu zvezdu. Zvezda će posle 15 godina ponovo biti u Evroligi i čestitam igračima i trenerima. Ovo je za nas veliki uspeh i relaksacija za sve ono što nas čeka dalje", kazao je predsednik crveno-belih.

Čović je rekao da je dva minuta pre kraja susreta izašao iz hale i da je na taj način poslao poruku svojim igračima.

"Ja sam dva minuta pred kraj, kada je Teriko Vajt zakucao, poslao poruku igračima i trenerima na klupi tako što sam ustao izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo... Izašao sam iz hale, gvirio, uhvatio jedan ugao da mogu da vidim semafor. I na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki kvrc koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagrađuje za džabe", kazao je on.

Čović je rekao da njegov klub mora planski da radi i u narednom periodu jer ne želi da Zvezda igra Evroligu samo sledeće sezone.

"Uložen je ogroman rad od 12. avugsta 2011. kada smo skupili Zvezdu i za nepunih dve godine došli do velikog rezultata. Možda je to brzo i treba voditi računa da sada u periodu pred nama izvršimo stabilizaciju jer nije Evroliga za Zvezdu samo jedna godina. Mi moramo planski i sistematski da radimo jer u Crvenoj zvezdi se uvek očekuje vrh vrhova", rekao je Čović.

Zvezda će u finalu Jadranske lige igrati protiv boljeg iz duela između Igokee i Partizana, koji se igra večeras od 21.00.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari