Čovek može sve! Jokić pobedio sam, imaćemo novog šampiona!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.09.2020.
08:19
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić fascinantan kada se lomilo, Denver ostao u igri. Kraj za Kađanane.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Denver je zurio u eliminaciju. Bili su u minusu 16 poena, izgledalo je da će posle meča u Kolorado, ali nisu se predali. Nagetsi su u divljem finišu uspeli da okrenu i da smanje rezultat na 3:2.

"Mi najbolje igramo kada nas pribiju uz zid, to je jednostavno tako", rekao je Džamal Marej nakom meča.

Posle poluvremena stvarno su delovali kao da su drugi igrači izašli na parket. Veteran Milsap je sa 14 poena u trećoj četvrtini uspeo da ih približi preokretu, odnosno da prednost rivala svede na sedam poena.

Posle toga su preuzeli Jokić i Marej, poslednju četvrtinu je Denver dobio spustivši rivala na 25 poena, dali su 38 i na kraju slavili.

Moguće je da su se Klipersi ili rano radovali, ili uplašili pobede, bez obzira na jačinu tima, ovo je njihov susret sa istorijom, ova franšiza nikada nije igrala finale Zapada.

Marej je završio sa 26 poena, ali uz loš šut, Jokić po običaju, najbolji, 22 poena, 14 skokova, 5 asistencija. Kada je bilo najpotrebnije, pogađao je, a ponovo je napravio jedan od najlepših poteas večeri. Trojkom jr u poslednjoj četvrtini doneo prvo vođstvo Denveru, posle toga pogodio još jednu, i stavio tački. Neverovatan igrač, bez dileme najbolji centar u NBA ligi...

Top 5 NBA : Kawhi au poster; Marcus Smart clutch; Nikola Jokic le quarterback - https://t.co/xqAoPptFYX pic.twitter.com/ihxH9KEJRL

— Basket-Infos (@Basket_Infos) September 12, 2020 >


Toronto ide kući. Boston je dobio majstoricu 92:87 finale Istoka će igrati protiv Majamija. Džejson Tejtum je u najvažnijem trenutku odigrao najbolji meč serije, 29 poena, 12 skokova, 7 asistencina. Ovo je Bostonov drugi put u finale konferencije u tri sezone, sada nema Lebrona, on ih je zaustavio 2018. u sedam mečeva.

Seltiksi su u napetom meču dali 23 poena iz kontre, na kraju to je presudilo. Toronto će se suočiti sa neizvesnim letom, Fred VanFlit, Ibaka i Gasol postaju slobodni agenti...

Toronto - Boston 87:92 (3:4)
LA Klipers - Denver 105:111 (2:3)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke