Čovek je čudo, Jokić spojio romantiku i magiju! Lilardovih 50, ispratio Oklahomu sa pola terena!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 24.04.2019.
08:06
Izvor: Sportske.net

Jokićeve brojke za nevericu, Denver na korak od naredne runde. Lilard junak večeri, na Istoku poznata oba polufinla.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Čista romantika, tako je Majkl Meloun opisao košarkašku vezu Nikole Jokića i Džamala Mareja. Srbin je nahranio loptama saigrača, imao osam asistencija, uz to ubacio 16 poena i dodao 11 skokova, na kraju, Nagesti su iskoristili prednost domaćeg terena i stigli na korak od polufinala.

Jokić u ovoj seriji ima brojke iz snova, 22 poena, 11 skokova i 8 asistencija. Falilo mu je u tri utakmice, kao sinoć, na primer, par asistencija da stigne do tripl-dabla.

"Sve radi pomalo, i sve što radi je dobro. On je zaista timski igrača sa neverovatnim veštinama, takmičarski je nastrojen, ima veoma visok košarkaški IQ"
, odao je Nikoli priznanje Greg Popović.

Inače, Sparsi nisu imali šansu, kada je domaćin poveo 30 razlike, 99:69, starteri su otišli na klupu. Treba čuvati dah za šesti meč u Teksasu, videćemo mogu li "Mamuze" da ostanu u igri, odnosno da li ćemo gledati "majstoricu" u Pepsi Centru.

Demijen Lilard je sam završio posao, iako je Vestbruk napravio tripl dabl, 29 poena, 14 asistencija i 11 skokova, zvezda večeri je bio lider Blejzersa. Lilalrd je ubacio 50 poena, a savršeno veče zatvorio trojkom sa gotovo pola terena. Završio je na rukama saigrača, publika je poludela. Inače "Dem" je ubacio 10 trojki što je novi rekord franšize. Oklahoma je u poslednjoj četvrtini imala +15, ali nisu izdržaki, na kraju je Lilard sprečio i produžetke i dao signal za veliko slavlje u Oregonu. U poslednje dve sezone, Portland je počišćen od Pelikansa, a onda i od Voriorsa, ali su 2016. igrali finale i izgubili od Golden Stejta.

Na Istoku su favoriti završili posao. Filadelfija je dobila lako Bruklin, Bobi je dobio oko 14 minuta, po 7 poena i skokova, uz 4 asistencije. Embid je vodio Sikserse sa 23 poena i 13 skokova, Netsi nisu imali rešenje, završavaju sezonu kojom mogu da budu zadovoljni. U finišu i frka na klupama, Bolden i Monro sa jedne, odnosno Džanan Musa i Kuruks sa druge strane su morali u svlačionicu.

Filadelfija u polufinalu ide na Toronto koji je kao i Siksersi izgubio prvi meč, a onda dobio četiri u nizu. Noćas su Kanađani završili posao protiv Orlanda, Leonard je ubacio 27 poena, na drugoj strani Vučević sjajnu sezonu završava sa 6 poena i 7 skokova. Reptorsi su vidili sa 37 razlike, jednostavnu nisu dali šansu rivalu koji je u plej ofu igrao prvi put od 2012.

"Razočarani smo što nismo pružili veći otpor, pogotovo u ovom poslednjem meču", kaže Crnogorac.

U svakom slučaju parove polufinala znamo, na Istoku sada počinje ono pravo, Milvoki protiv Bostona, Toronto protiv Filadelfije.

Rezultati:

Portland - Oklahoma 118:115 (4:1)
Denver - San Antonio 108:90 (3:2)
Filadelfija - Bruklin 122:100 (4:1)
Toronto - Orlando 115:96 (4:1)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 24.04.2019
16:54

Drago mi je zbog filadelfije i Bobija, neka ima što više utakmica i što više minuta, mislim da je mnogo potcenjen, zaslužuje mnogo više minuta i bitniju ulogu u timu i zbog fizikalija i zbog tehnike.

avatar
Čerek B.
Wednesday, 24.04.2019
09:43

Gledao sam jutros utakmicu. U poslednjoj četvrtini je Jokara igrao za triple duble ali su saigrači slepci uspeli da promaše dva otvorena šuta i dva zicera (jedno je bilo čak pokušaj zakucavanja)