Čonsi 'omiljeni saigrač' Bilaps završio karijeru

Autor: Miloš Marković
sreda 10.09.2014.
10:24
Izvor: Sportske.net

Nakon 17 godina uspešne NBA karijere, Čonsi Bilaps je rešio da ode u penziju.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nakon 17 godina, sam kaže, vreme je da se povuče.

„I dalje imam snažnu želju, ali ne mogu da ignorišem činjenicu da već tri godine nisam zdrav. Znam da ne mogu da igram onako kako želim i mislim da je tu i glavni razlog odluke. Vreme je da odem.“, rekao je Čonsi, koji ipak ne žali za takvom odlukom.

„Srećan sam, uzbuđen.“

„Košarka je bila veoma dobra prema meni. Mislim da sam i ja bio dobar prema njoj sve ovo vreme, da sam igrama opravdao očekivanja i nivo lige, da sam se ponašao profesionalno i da sam u isto vreme iskazivao poštovanje.“, dodao je on.

Inače, Bilaps je svoju NBA karijeru započeo 1997. godine u dresu Boston Seltiksa, igrao je još i za Toronto Reptorse, Denver Nagetse, Minesota Timbervulvse, Njujork Nikse, LA Kliperse i Detriot Pistonse u kojima je i završio karijeru.

Na ličnom planu je ostvario velike uspehe. Osim titule iz 2004. godine, kada je, kako rekosmo bio izabran za MVP-a, Čonsi je petostruki Ol Star učesnik, a 2009. godine je dobio nagradu za uglednog sportistu, koja se dodeljuje igračima koji se smatraju primerom sportiste i profesionalca, na terenu i van njega.

Godine 2013. je izabran za Saigrača godine, a njegov dres sa brojem 4 sa Univerziteta Kolorado je povučen iz upotrebe.

Tokom karijere je prosečno beležio 15.8 poena po meču, 2.9 skoka i 5.6 asistencija, a ostaće upamćen kao izuzetno harizmatičan i voljen kolega, saigrač i košarkaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke