Čistka u Zagrebu - Cedevita otpustila trojicu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 26.10.2016.
11:46
Izvor: Sportske.net

Nezadovoljavajući rezultati koje ekipa Cedevite beleži na startu nove sezone doveli su do "seče" igračkog kadra. Šampion Hrvatske otpustio je trojicu igrača među kojima i dvojicu Amerikanaca.

kkcedevita.hr
kkcedevita.hr

Povezane vesti

Košarkaški klub Cedevita nije otvorio sezonu na željeni način pa je posle tri poraza na šest mečeva u ABA ligi i dva neuspeha iz isto toliko utakmica u Evrokupu došlo do radikalnih poteza.

Ceh za pet poraza na osam odigranih utakmica platili su Amerikanci Skoti Hopson i Dejvid Stokton, a "korpu je dobio" i hrvatski centar Duje Dukan.

Skoti Hopson je u predsezoni bio najbolji pojedinac Cedevite ali je na startu sezone u regionalnom šampionatu potpuno podbacio u susretima sa Budućnosti i Crvenom zvezdom. Krilni košarkaš je na šest mečeva u ABA ligi imao prosek od 11.8 poena i 2.3 asistencije ali stručni štab očito nije bio zadovoljan takvim učinkom Skotija Hopsona.

Plejmejker Dejvid Stokton krenuo je silovito i upisao sjajnu partiju u porazu od Budućnosti ali je onda usledio niz od pet utakmica na kojima je Amerikanac prosečno beležio 5 poena i 3.2 asistencije zbog čega je usledio otkaz.

Hrvatski centar Duje Dukan nije dobio dovoljno prostora za dokazivanje jer je u ABA ligi na dve utakmice ukupno proveo 21 minut na parketu ali je stručni štab očigledno procenio da više nije potreban ekipi.

Cedevita se posle šest kola nalazi na petoj poziciji u ABA ligi sa skorom 3-3, dok u Evrokupu ima dva poraza na dve utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dača
Wednesday, 26.10.2016
14:49

Pa zar nije Stokton trebao da postane hrvatski reprezentativac? Toliko su ga dizali u nebo a on ništa.

avatar
Dragan Stjepanovic
Wednesday, 26.10.2016
14:08

ocajna pojacanja cedevite..al najgore od svega je izbor trenera...mislim da bi bivsi trener Zadra..Nazor...uradio jako dobre stvari...on zna da izvalaci iz igraca maximum...kao i Aco trica..

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 08.11.2016
09:29

Trebaju nam tri igraca...dva pod kosem i jedan vani. Nemamo mi sta da trazimo ovako jer smo fizicki inferiorni protiv skoro svake ekipe u ABA a to znaci dokle ide trojka dobro a kad stane trojka krece panika i gluposti. Centar + krilni centar pa da se nadamo. nnNema vremena za jadikovanje. Moramo pobjediti Cedevitu kako znamo i umijemo. Brate, nemoj vise onako da mi spustas, ja sam se malo nasalio, a ti me pravis budalom pred njima, ne razumem zbog cega te je sramota.

avatar
Saturday, 03.12.2016
22:41

Ne znam ni ja zbog cega sam to dva puta napisao, ali nece te niko pojesti... P.S. Nisam ti spustao, ali dobro je sto si oprezan, i ja bih tako isto uradio:-D

avatar
Dragan Stjepanovic
Wednesday, 09.11.2016
17:49

hahahah ne znam sto ti moras da kazes javno moj nick...a i ionako sam imao osjecaj da ti meni spustas... :D

avatar
Paul George
Wednesday, 26.10.2016
12:03

Zajedno sa ovima je morao Veljko Mrsic da ode,jer je on skautirao igrace i trazio iste.Sve dok je on na klupi Crvena Zvezda ne mora da brine,sigurno ce osvajati prsten namenjen sampionu Aba lige.