Čikaški stampedo, Mavsi se ispraznili, Vašington "babaroga" za Orlando

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.01.2016.
09:16
Izvor: Sportske.net

Tiho veče, odigrano pet mečeva, Čikago zaustavio Nikse na osam poena u poslednjoj četvrtini. Majami iskoristio pražnjenje Dalasa, Orlando baš ne ume sa Vizardsima.

BETA/AP Photo/Andrew A. Nelles
BETA/AP Photo/Andrew A. Nelles

Povezane vesti

Niksi su bili u igri do poslednje četvrtine, a onda ih je pregazio "stampedo". U poslednjem periodu igre postigli su svega 8 poena, primili 31, pa je Čikago na kraju ubedljivo slavio. Odličan je opet bio Bobi Portis, ruki sa Arkanzasa je ubacio 16 poena i imao 10 skokova, treći meč u nizu da je stigao do dvocifrenog učinka. On je dobio šansu kada se Noa povredio i u sedam mečeva ima prosek od 11 poena i oko 7 skokova.

Džimi Batler je dodao 23 poena, Mirotić 17, pa je Čikago Njujorku naneo deveti poraz u nizu u "Junajted Centru".

Hasan Vajtsajd je pogurao Majami ka pobedi protiv Dalasa. Centar Hita je ubacio 25 poena, imao 19 skokova, Džerald Grin je dodao 19 poena sa klupe, pa je domaćin prekinio mini niz poraza. Vejd je propustio prvo poluvreme jer se nije osećao dobro, pojavio se na terenu u nastavku, završio sa 10 poena, uz samo jedan promašaj iz igre. Za 13 godina karijere, ovo je tek 10. put da je u igru "Fleš" ušao sa klupe, odnosno da nije bio starter. Kod Dalasa, koji se istrošio u pobedi protiv Voriorsa, Pačulija 14 poena, 13 skokova, Novicki je ubacio 11, lako su izgubili i prekinuli niz od četiri pobede.

Orlando ne ume sa Vašingtonom. Vizardsi poslednjih godina redovno dobijaju rivala sa Floride, ni noćas nije bio izuzetak. Džon Vol je ubacio 24 poena, imao 13 asistencija u pobedi Vašingtona. Vučević je ubacio 14 poena, imao 7 skokova, nije uspeo da spreči 11. poraz u nizu svog tima od Vašingtona. Orlando je u meč ušao sa skorom 13-5 od 25. novembra, od tada do kraja 2015. imali su najbolji rezultat na Istoku.

DeRozan i Lovri su iskombinovali 41 poen u pobedi Toronta nad Šarlotom, ovaj drugi je imao i 11 asistencija. Kanađani su u poslednju četvrtinu ušli sa minusom od 8 poena, ali se tada razigrao Lovri i serijom poena okrenuo meč.

Lejkersi su takođe u finišu slomili otpor Filadelfije u sudaru očajnika. Domaćin se revanširao za poraz u gostima što je Siksersima bila prva pobeda u sezoni. Od tada su dobili još dva meča i to na ovoj zapadnoj turneji, ali su iz Los Anđelesa otišli praznih ruku. Lu Vilijams se razigrao u finišu ubacio je 12 od 24 poena u poslednjoj četvrtini bivšem klubu. Brajant nije igrao zbog problema sa ramenom, ovo je druga pobeda u nizu za Lejkerse, podsetimo, slavili su u Bostonu u sredu.

Rezultati:

Vašington - Orlando 103:91
Čikago - Njujork 108:81
Toronto - Šarlot 104:94
Majami - Dalas 106:82
Lejkersi - Filadelfija 93:84

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke