Cibona se spasila, šta će biti sa našim Radničkim?

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.09.2014.
17:26
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion ABA lige, zagrebačka Cibona, jedan je od nekolicine klubova iz regiona koji su u velikim finansijskim problemima. Ipak, dolaskom Ace Petrovića, kriza je počela da se rešava i sada u ovom klubu razmišljaju i o pojačanjima.

kkcedevita.hr
kkcedevita.hr

Povezane vesti

Kao što je poznato, Cibona je baš zbog velikih finansijskih problema odustala od učešća u Evroligi ove sezone.

Umesto toga, u Cibonu se vratio Aca Petrović, legenda ovog kluba i počeo užurbano da radi na rešavanju problema i izgleda da je u tome i uspeo. Naime, račun kluba je odblokiran, što je bio i primarni cilj, a sada je na redu formiranje nove uprave, kao i igračkog kadra za novu sezonu.

Naravno, Petrović ne krije zadovoljstvo zbog ovakvog razvoja događaja.

''Dogovorili smo se sa četvoricom poverilaca, posle čega je skinuta je blokada FIBA. Cibona sada može da angažuje nove igrače i time želimo da pokažemo i FIBA i igračima da Cibona živi.

Do 1. oktobra očekujem formiranje petočlane uprave, a što  se tiče igračkog kadra, naši novi igrači postaju Jure Lalić, Boris Barać i Ivan Siriščević, a posebno me raduje i produžetak ugovora sa Blesingejmom. Ostaju i Kus i Ružić''
, potvrdio je Petrović.

A za to vreme u Srbiji, i dalje nema pomaka po pitanju slične krize u kojoj se nalazi kragujevački Radnički. I pored brojnih apela nadležnima u državi da se pomogne Kragujevčanima, za sada se ništa značajnije ne dešava...

Hoćemo li zaista već ovog leta ostati bez jednog predstavnika u ABA ligi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke