Četvorica ne putuju u Tel Aviv, ovo je Đorđevićev izbor!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.11.2018.
18:14
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević doneo je odluku koja četvorica igrača neće putovati sa državnim timom u Tel Aviv. Zna se sa kakvim ambicijama se ide u Izrael.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Vicešampion Evrope i sveta igraće u novembarskom "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket dva meča, a prvi je na programu 30. novembra u Tel Avivu protiv selekcije Izraela.

Na večerašnjem treningu u hali "Aleksandar Nikolić" novinarima je saopšteno kojih dvanaest igrača Aleksandar Đorđević vodi put Izraela.

Četvorica su "otpala" sa prvobitnog spiska, a radi se o Radetu Zagorcu (Partizan NIS), Stefanu Potu (FMP), Aleksi Radanovu (Crvena zvezda mt:s) i Dejanu Kraviću (Bolonja).

"Neki igrači su došli sa nekim tegobama i poteškoćama, kao Dobrić i Radanov. Zagorac ima komplikovanu povredu nosa i neće putovati. Pot takođe ima problem stomačnih mišića koji vuče tri nedelje", objasnio je Đorđević novinarima razloge ovakvog spiska.

To znači da se u konkurenciji za duel sa Izraelom nalaze: Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Aleksa Avramović (Vareze), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Đorđe Gagić (Partizan NIS), Marko Simonović (Zenit), Stevan Jelovac (Bamberg), Stefan Birčević (bez kluba), Miroslav Raduljica (Đangsu) i Nikola Jovanović (Trento).

Reprezentacija se okupila u ponedeljak, dan pošto je jedan deo tima igrao prvenstvene utakmice. Selektor je rekao da je ekipa imala dobra tri dana rada. Sutra putuje i imaće još jedan trening u Tel Avivu, dan pred meč.

Izraelu je ovo poslednja šansa da uhvati priključak i nada se povoljnom raspletu.

"Izrael je ekipa koja izuzetno brza, atletksi spremna, ima pokretljive četvorke i petice, sa dobrim šutem sa poludistance spoljnih igrača, ima odlične kreatore u Blatu i Di Bartolomeu, koje će, čini mi se, da stave u ekipu. Mada, imaju 20 igrača na spisku, spremamo se individualno za svakog od njih. Sistem je ono što znamo i što smo spremili", rekao je selektor.

Srbija ima dve pobede više od Izraela i Gruzije. Teorijski, već u petak bi mogla da izbori plasman ako bi pobedila, a Gruzija izgubi u gostima od Estonije. Sve to čini ovaj meč možda i odlučujućim.

"Svaka sledeća utakmica za nas je uvek bila najvažnija. Znate moju filozofiju, filozofiju svih nas, već četvrtu godinu radimo zajedno, fantastična je grupa u tom smislu. Utakmica izuzetno, izuzetno mnogo znači. Ne treba gledati šta će drugi protivnici uraditi, već treba gledati u svoj tanjir, treba da uđemo koncentrisano i odigramo kako treba i dođemo do pobede", rekao je selektor Srbije.

Utakmica trećeg kola u Grupi L između Izraela i Srbije igra se u petak od 13 časova u Tel Avivu.

U drugom meču novembarskog "prozora" Srbija će ugostiti Grčku (3. decembar) u hali "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 28.11.2018
20:12

Nije mi jasno zbog cega se Ilija Djokovic gura pre Stefan Pota, gde Pot igra u jacoj ligi i jedan je od trojice glavnih igraca FMP-a. Cak mislim i da je Dragan Apic zasluzio poziv makar na siri spisak.

avatar
Stevo Jovandic
Wednesday, 28.11.2018
19:39

Dobrić i Lazić nisu igrači Partizana NIS...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 28.11.2018
19:25

Zasto Zagorac?! Jedino ako nije zeleo da mu omoguci da se oporavi na pravi nacin, onda ovo mogu da razumem.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 28.11.2018
20:07

Vidi se da je decka povreda nosa i "moranje" nosenja maske unazadilo mnogo.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 28.11.2018
20:33
avatar
nemam pojma
Wednesday, 28.11.2018
20:12

Za nas je bolje da Zagor ne ide. Neka se polako oporavlja i radi sa Trinkijem. A svi znamo da je on igračina za jednog Dobrića, o Laziću dunsteru da ne govorim.