Četiri opcije za Durenta, jedna se izdvaja

Autor: Nikola Miloradović
subota 29.06.2019.
14:09
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih košarkaša na planeti će ovog leta rešiti svoju sudbinu za narednih četiri do pet godina.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Kevin Durent će za par dana postati slobodan agent, moći će da bira u kojem klubu želi da nastavi karijeru.

Ipak, povreda koju je doživeo u finalu plej-ofa protiv Toronta (Ahilova tetiva), dovela je do toga da pojedini timovi odustanu, kako je sve izvesnije da će Kej Di propustiti čitavu narednu sezonu.

Nisu svi odustali, a prema pisanju Adrijana Vojnarovskog, bivši košarkaš Oklahome ima četiri ponude na stolu.

Golden Stejt Voriorsi žele da ga zadrže, zadužio ih je mnogo, osvojili su dva prstena ponajviše njegovom zaslugom, a u nedavno okončanom finalu NBA lige je odlučio da igra iako nije bio spreman zbog povrede koju je doživeo još u polufinalu konferencije.

Za Durenta su zainteresovane još tri ekipe, koje su spremne i da mu ponude ugovore pored povrede, u pitanju su Bruklin Netsi, LA Klipersi i Njujork Niksi.

Ponuda "Ratnika" se ipak značajno razlikuje, Golden Stejt ima mogućnost da mu ponudi petogodišnji ugovor težak 221 milion dolara, dok Klipsi, Niksi i Netsi mogu da mu ponude četvorogodišnji ugovor u vrednosti od 164 miliona američkih dolara.

Videćemo šta će Durent odlučiti, puno je slobodnih igrača ovog leta na tržištu, prema informacijama iz SAD čak 40% NBA košarkaša će tražiti novi angažman ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke