Četiri imena sigurna za kvalifikacije, a ostali?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.10.2017.
14:08
Izvor: Sportske.net, Beta

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić rekao je danas da će se tek tri dana pre kvalifikacionih utakmica znati s kojom ekipom će se nastupiti na mečevima protiv Austrije i Gruzije.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije 24. novembra dočekaće Austriju na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini, a tri dana kasnije ugostiće Gruziju.

"Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića od 35 igrača ima 14 koji nastupaju za evroligaške timove. Situacija je teško objašnjiva i sve do dva, tri dana pred utakmicu nećemo znati na koje igrače računamo, da li dobijamo ove iz Evrolige ili ne", rekao je Antonić novinarima u Beogradu.

Antonić je rekao da je FIBA odredila rok do 6. novmebra za skraćeni spisak od 24 igrača, a da će se na njemu sigurno naći - Stefan Jović, Milan Mačvan, Stefan Birčević i Miroslav Raduljica.

"Blizu smo tog konačnog spiska od 24 igrača. Bio sam sa Sašom u Minhenu, gotovo da smo sve definisali, a onda šest sati kasnije povreda (Vladimira) Lučića. Svakodnevno su moguće izmene, s obzirom da se igra veliki broj utakmica. Selektor će izaći sa spiskom na vreme i na njemu će biti igrači koji će izneti ovaj prvi prozor. Zasigurno u ovom trenutku bi trebalo da imamo dva igrača iz Bajerna - Jovića i Mačvana, tu je i Birčević od ekipe sa Evropskog prvenstva. Dolazi i Raduljica iz Kine", rekao je Antonić.

On je naveo da je okupljanje reprezentacije 21. novembra u Beogradu, gde će se naredna dva dana do meča sa Austrijom trenirati.

Antonić je rekao da će klubovi biti ti koji će odlučivati ko će od igrača koji nastupaju u Evroligi imati mogućnost da nastupaju za reprezentaciju.

"Selektor Đorđević je u komunikaciji sa igračima i nema dileme da li hoće oni ili neće da nastupaju za reprezentaciju. Igrači to ne mogu da reše, klubovi su ti koji se pitaju i rešavaju ovaj slučaj", kazao je Antonić.

Predsednik KSS Predrag Danilović rekao je da je Savez u potpunosti spreman za kvalifikacije, kao i da veruje da će na startu reprezentacija ostvariti maksimalan učinak.

"Prvi put se igraju ovakve kvalifikacije po novom sistemu. Savez je spreman da odradimo to na najvišem nivou. Biće sve kako treba. Najbitnije da je naša reprezentacija koja je napravila ogromne rezultate na svim velikim takmičenjima u prethodnom periodu dobije zasluženu podršku. Ovo je odličan povod da se ispuni dovrana 'Aleksandar Nikolić'", rekao je Danilović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Tuesday, 31.10.2017
16:21

Stefan Jović, Marko Simonović, Stefan Birčević, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, * Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Stefan Peno, * Danilo Anđušić, Vanja Marinković, Aleksa Avramović, * Rade Zagorac, Stevan Jelovac, Sava Lešić, Nikola Rebić, Milenko Tepić, Nikola Janković, Đorđe Gagić, Ivan Marinković, Ivan Paunić, Ilija Đoković, Dejan Todorović, Goran Huskić, * Milovan Raković ili Ratko Varda:-D Jović (Avramović/Rebić), Peno (Radanov), Tepić (*Jaramaz, Đoković) - Paunić, *Anđušić/Marinković - Todorović, Simonović/*Zagorac - Mačvan (Birčević), Jelovac (Janković/Lešić) - Gagić/Huskić/Marinković, Raduljica, *Raković ili Varda.

avatar
DR DRE
Tuesday, 31.10.2017
16:06

Jovic, Micic, Guduric, Nedovic, Milosavljevic, Dangubic, Lazic, Simonovic, Kalinic, Macvan, Bircevic, Stimac, Milutinov, Raduljica, Radanov, Peno, Marinkovic, Jelovac, Jovanovic, Tepic, Jankovic, Paunic, Todorovic, Musli. Ovo tek pod pretpostavkom da necemo imati problema sa jednom od zaracenih strana, ako budemo imali, otpada njih 14 i to kvari planove:-)) Elem: Jovic (Tepic), Peno (Micic), Nedovic (Radanov) - Milosavljevic (Lazic), Guduric (Marinkovic, Paunic) - Kalinic (Dangubic), Todorovic (Simonovic)- Macvan (Bircevic), Jelovac (Jovanovic, Nikola Jankovic)- Milutinov (Stimac), Raduljica, Musli. Ako pozove Andjusica i Zagorca, eventualno i Jaramaza, Mitrovica i Stefana Jankovica, to ne bi bio los posao, ne znam koja bi jos mogla petica da dodje u obzir, mozda Rakovic? Nikola Dragovic na 4-ci?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Tuesday, 31.10.2017
18:19
avatar
MARCO NICO
Tuesday, 31.10.2017
20:44

Ako mislis na Nikolu (a mislim da mislis), Jankovic je u zagradi, rezerva, Jelovac je bolji od njega, Milan je vec druga dimenzija. Postoji i Stefan Jankovic, treba i njega zvati, ako mislis na to:-))

avatar
DR DRE
Tuesday, 31.10.2017
15:21

1. Stefan Jovićn2. Vasilije Micićn3. Nemanja Nedovićn4. Marko Gudurićn5. Dragan Milosavljevićn6. Nemanja Dangubićn7. Branko Lazićnn9. Marko Simonovićn10. Nikola Kalinićn11. Stefan Birčevićn12. Milan Mačvann13. Vladimir Štimacnn15. Nikola Milutinovn16. Miroslav Raduljicann18. Aleksa Radanovn19. Stefan Penon20. Vanja Marinkovićnn22. Stevan Jelovacn23. Nikola Jovanovićnn27. Milenko Tepićn28. Nikola Jankovićnnn31. Ivan Paunićnn33. Dejan Todorovićnn35. Dejan Musli.