Česi se bude, novi ''šamar'' Nemcima!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.09.2019.
12:32
Izvor: Sportske.net

Završene još dve utakmice današnjeg programa na Svetskom prvenstvu.

EPA-EFE/JEROME FAVRE
EPA-EFE/JEROME FAVRE

Povezane vesti

Posle razočaravajućeg nastupa Crnogoraca u duelu sa Novim Zelandom, druga utakmica koja je danas okončana bila je ona između Češke i Japana u Grupi E.

Česi su, posle očekivanog poraza na startu od Amerikanaca, danas trijumfovali rezultatom 89:76 i zadržali šanse za plasman u drugu fazu.

Japanci su uspevali da drže rezultatski priključak u prvom poluvremenu, ali u nastavku je sve bilo lakše za selekciju Češke.

Blejk Šilb i Jaromir Bohačik su sa po 22 poena bili najzalužniji za trijumf Češke, a u selekciji Japana istakao se Hačimura sa 21 šoenom, šest skokova i 4 asistencije.

Japancima je ovo drugi poraz, prethodno su izgubili i od Turske i nemaju više realnih šansi za plasman u drugu fazu.

Najviše neizvesnosti u današnjim mečevima bilo je u duelu Nemačke i Dominikanske Republike.

Nemci, koji su u kvalifikacijama bili ispred Srbije u grupi, danas su neprijatno iznenadili drugim porazom - Dominikanska Republika ih je u uzbudljivom finišu savladala rezultatom 70:68.

Posle prvog poluvremena Nemačka je imala blagu prednost, ali su u nastavku posustali, na ulasku u finiš su dospeli u rezultatski minus i do kraja meča nisu uspeli da uzvrate udarac rivalu.

Viktor Liz sa 17 i Iloj Vargassa 16 poena predvodili su Dominikanu do pobede, a u selekciji nemačke bolji od ostalih bio je Šredersa 20 poena.

Podsetimo, Nemačka je u prvom kolu izgubila i od Francuske, Dominikanska Republika je bila bolja od Jordana, pa Nemci više nemaju izgleda za plasman u drugu fazu takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke