''Ceo svet večeras gleda u Beograd!'' A znate li šta će se dogoditi ako Fener uđe u finale?

Autor: Beta Beta
petak 18.05.2018.
15:58
Izvor: Beta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je sve spremno za polufinalne utakmice košarkaškog takmičenja Evrolige "Fajnal for 2018" i dodao da u Beograd stižu visoke zvanice iz zemalja čiji su klubovi učesnici takmičenja, saopštio je Sekretarijat za

BETAPHOTO/Ana Slovic/DS
BETAPHOTO/Ana Slovic/DS

Povezane vesti

Siniša Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora ovog takmičenja, naveo je da je u Beograd stiglo više od 15.000 navijača i ljubitelja košarke iz celog sveta i da je samo iz Turske došlo više od 8.000 navijača, a iz Litvanije 3.000.

"Prema informacijama koje imamo, ukoliko turski klub uđe u finale, doći će još 8.000 njihovih navijača. Svi hotelski kapaciteti su popunjeni, na ulicama se čuju strani jezici, restorani su prepuni turista. 'Fajnal for' se oseća na svakom koraku u gradu", rekao je on.

Mali je najavio da će, osim dolaska predsednice Litvanije, koja je sinoć doputovala, u Beograd doći i premijer te zemlje, kao i pet ministara Vlade Španije, ako se Real Madrid nadje u finalu. To dovoljno govori o značaju "Fajnal fora", rekao je on.

"Upravo zbog toga smo se toliko borili za ovo takmičenje. Siguran sam da će sve proći u najboljem redu. Mesecima smo se pripremali i nema sumnje da će Beograd danas i za dane vikenda pokazati zašto je postao nezaobilazna turistička destinacija", naveo je Siniša Mali.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović  izjavio je za Betu da se od posete gostiju Beogradu u dane završnog košarkaškog turnira Evrolige očekuje devizni prihod oko 20 miliona evra.

"Najviše turista je došlo iz Turske i očekujemo nove dolaske ako ta reprezentacija udje u finale iako, kako znam, nema više karata za praćenje utakmice", rekao je Popović. 

Dodao je da je verovatno doputovalo i više turista, a da je njih 15.000 smešteno u hotelima, hostelima i drugim smaštajnim kapacitetima, a registrovano je preko statistike i Narodne banke Srbije.

Broj turista će, prema njegovim rečima, još rasti, a turistički radnici su spremni da ih ugoste.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
!?!?!?!?!?
Saturday, 19.05.2018
13:10

Vi ste se borili za ovo takmičenje da bi Zvezda igrala F4 u Beogradu.Ali,sreća je što ipak u ovom sportu još uvek odlučuje kvalitet koji zvezda nema i sasvim sigurno NIKADA ga i neće imati...i pored velike želje države da joj svesrdno pomogne.Ipak ostaje činjenica da postoji samo jedan PONOS Srbije i zna se koji je to klub.Svi ostali su limunada klubovi!!!!

avatar
MladoKolonac
Friday, 18.05.2018
16:04

Direktor turističke organizacije ladno misli da na F4 igra reprezentacija Turske. Sve go diletant na jakim pozicijama u ovoj zemlji.