Ceo svet bruji o Jokićevom tripl-dablu

Autor: Boban Filipović
petak 02.02.2018.
13:07
Izvor: Sportske.net

Od jutros je Srbin sa najviše tripl-dabl partija u istoriji NBA, ali to je samo jedno od dostignuća.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Nikola Jokić je jutros protiv Oklahome pružio najbolju partiju ove sezone.

Ubacio je 29 poena, imao 13 skokova i 14 asistencija, poslednja je bila proigravanje iz auta za Herisa koji je pogodio trojku za pobedu sa zvukom sirene, a Somborac je nakon meča izjavio da je prilikom izvođenja lopte primetio da je Rasel Vestrbuk zaspao.


Interesantan podatak je da Oklahoma na prethodne 152 utakmice nije dozvolila nijednom igraču da ostvari tripl-dabl. Jokić je prekinuo ovaj neverovatan niz Tandera.
Jokiću je ovo bio treći tripl-dabl ove sezone, deveti u karijeri, čime je preskočio Divca i postao prvi sprki košarkaš u NBA kome je to pošlo za rukom.


Zanimljivo, ovakve brojke kao Jokić jutros nije imao nijedan centar u poslednje tri decenije i jače u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 03.02.2018
10:11

Ova kosarka koju igra Denver jos nije vidjena u NBA...uglavnom moderni timovi idu na foru da plej istrci i baci alley-up za centra ili dunkera nekog,a u Denveru centar proigrava bekove koji trckaraju kao ludi...Zaista interesantan tim,kad se vrati Milsap mozda cak i vrlo ozbiljna ekipa...Mada bi ja prije trejdao milsapa za nekog sf-a...Ili da nisu isli po milsapa letos pa da su sad oni grifina uzeli...jao kako bi se grifin dobro uklopio sa jokicem to bi bruka bila...Ali svakako mislim da treba da uzmu nekog odbrambenog visokog igraca da cuva post,jokic da rebound-uje,a da im centralni igrac bude neki sf..Mozda u nekom dream scenariju mogu da se rijese svega sto je visak i da probaju da ubodu Pol Dzordza na free agency..E to bi vec bilo opasno..Jokic na centra , Amir Johnson ili Thadeus Young kao defanzivni PF,Dzordz na sf,i Heris i Marej...Ovo je neka naucna fantastika,ali isto nije nemoguce..treba se rijesit plamlija milsapa i slicnih

avatar
Dragan Red Devil
Friday, 02.02.2018
14:51