Central - Počinje doba "Grčke zveri"?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 15.10.2018.
14:35
Izvor: Sportske.net

Lebrona više nema, Klivlend će biti u zapećku, ali čeka nas zanimljiv rasplet, jer Indijana više nikoga ne može da iznenadi, Janis je praktično Zevs ove divizije, Pistonsi će se boriti za plej of. U Čikagu duva vetar i to je jedina vest...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Ovde su se jasno stvari promenile odlaskom Lebrona čime Klivlend ispada iz ozbiljne trke, a prošlogodišnje iznenađenje Pejsersi i naravno Baksi gonjeni glađu "Grčke zveri" bi trebalo da vode glavnu reč.


INDIJANA

Svako ko kaže da je očekivao onakvu Indijanu prošle sezone, laže, i oni samo su iznenadili sebe. Ključ je jasno bila neverovatna sezona igrača koji je najviše napredovao u ligi, Viktora Oladipa, ali timu je nedostajala možda još jedna zvezda ili bolji Majls Tarner da nokautiraju Kavse u prvom kolu. Jasno, sada će biti teže jer svi očekuju odlične Pejserse, niko ih više neće olako shvatiti, ali istini za volju i oni su bolji nego pre godinu dana.

oladipo

Pametna kupovina je Tajrek Evans ako buce zadržao nivo iz "Grizlija" prošle sezone, kada je tim igrao loše, a on sve bolje, stigao je MekKvin iz Niksa, zahvalan igrač, pomoći će Domantasu Sabonisu koji deluje već odlično u predsezoni. Imaju sada pokrića za glavne igrače, par novih momaka, ali i dalje iskusnog Kolisona i šutera Bogdanovića. Kouč MekMilan iam sve uslove da napravi tim za top 4 ili 5 u najgorem slučaju, radi se o šuterski odličnom timu, ali imaju problema sa skokom i u odbrani teško brane šut spolja. Dosta je tu prostora za napredak, ali minimum minimuma je plasman u plej of.

MILVOKI

Ako pođemo od toga da će se trkati sa Pejsersima u diviziji, ali moguće i za prednost plej ofa u prvom kolu Istoka, oni imaju jednu stvar koja rivalu nedostaje, super zvezde. Janis Adetokumbo je već sada jedan od najboljih košarkaša na svetu i to je svima jasno, sa takvim potencijalom može mnogo da napreduje.

Janis Adetokumbo Antetokounmpo

Ostali su potcenjeni igrači poput Midltona, doveli su Bruka Lopeza iz Lejkersa, čoveka koji je jedan od najboljih centara Istoka, plus može da zatvori reket što je verovatno novom treneru Budenholceru potrebno. On je u Atlanti prošle godine gubio vreme, rasturili su mu tim, učenik je Grega Popovića i sam će biti odlično pojačanje.

Treba očekivati da Baksi promene navike, bolje zatvore reket, dolaskom Iljasove moći će da računaju na šut spolja, očekuje se da Bledso nađe nekadašnju formu, on može mnogo da napreduje pod novim trenerom, veoma je agresivan, pa može se reći da Adetokumbo nikada nije imao jaču podršku iza sebe.

Videćemo možemo li treća godina da bude treća sreća i za Brogdona, bivšeg rukija sezone koji stagnira, mnogo je zaista tu potencijala koji bi trebalo da se oslobodi.

Ako pojačaju odbranu, naročito skok gde je Bruk Lopez dragocen i dalje u najboljim godinama ovo je tim koji bi mogao da ode dalje od prvog kola i da napravi veće iznenađenje na Istoku.

Kemba Voker Dramond

DETROIT

Van Gandijeva era je završena, stigao je Dvejn Kejsi preko granice, sada će u rivalstvu severa sedeti na američkoj strani. On nasleđuje dobar tim, dovoljno je pomenuti trio Redži Džekson, Blejk Grifin i Andre Dramond, ono za šta se verovatno moli je da ostanu zdravi.

Ako bude tako, Pistonsi imaju solidnu šansu za plej of, nisu mnogo menjali, sigurno da mogu mnogo bolje od 39 pobeda iz prošle sezone.

Sad, kako će proteći ta tranzicija koju sprovodi Kejsi treba da vidimo, dobio je veterane Pačuliju i Kalderona, ovaj drugi je njegov trener na terenu, videćemo hoće li razviti Kenarda koji je tek pokazao znake talenta kada više nije bilo bitno u finišu sezone.

Prednost je što Grifin sada ima pripreme iza sebe, što bi sa Dramondom mogao da napravi partnerstvo u reketu, mada će biti situacija u kojima će verovatno Dre sedeti na klupi kada Kejsi bude igrao sa nižom postavom.

Problem su krila, u petorci su Redži Bulok, Stenli Džonson koji ne uspevaju da drže nivo iz večeri u veče. Čini se da su im bila potrebna baš pojačanja na tim pozicijama, ali nisu imali nikakvu šansu zbog seleri kepa da privuku još jednog ozbiljnog igrača na nivou pomenute trojke.

Ali, jedna stvar se neće promeniti, Kejsi je hodočasnik odbrane baš kao i prethodnik, to na Istoku mnogo znači, čini se da bi Detroit mogao do plej ofa, ako ostanu zdravi imaju tim za sedmo ili osmo mesto na Istoku.

Pistons Cavaliers Basketball

KLIVLEND

Ako se dobro sećam bili su očajni, možda i među tri ili četiri najgora tima u ligi kada ih je Lebron napustio i otišao na plaže Floride. Sada je prešao na Zapad, ali imaju i dalje jednu veliku zvezdu, Kevina Lova, videćemo može li on da vrati "mojo" iz Minesote, u tom slučaju Kavsi baš nisu tako loši kao što većina Amerike priča.

Ostalo je tu kvaliteta ne za neku značajnu ulogu, ali sigurno se baš neće blamirati, imaju još uvek Leri Nensa Džuniora, Tristana Tompsona, Klarksona, iskusnog Džordža Hila, Korvera, jasno sve to zvuči smešno kada nema Lebrona, no ne treba biti prestrog prema ovom timu, najmanje je četiri ili pet slabijih na Istoku od Kavsa.

Videćemo kakav je dosta hvaljeni Kolin Sekston, osmi pik drafta, ali on je još dete, baš ne treba očekivati čuda, no ova sezona bi mogla da mu pomogne da se razvije.

Kavsi nemaju sada "lepak" u obliku Lebrona, moraće da preuzmu odgovornost, svako za sebe, gde nadoknaditi te silne poene, teško je reći. Imaju nekoliko starijih igrača kojih zbog jakih ugovora moraju da se oslobode, možda već na pola sezone, sigurno da ako vide da nemaju šanse da plej of (po meni biće tu negde par pobeda ispod ili iznad crte) mogli bi da tankuju do kraja i da igraju sa klincima.

Lauri Markanen Stefon Kari

ČIKAGO

Pa, ne znam šta bih pozitivno rekao, hajde, vratio se Džabari Parker kući, pa nešto navijači imaju da slave, Zak Lavin bi mogao da s vremena na vreme digne publiku na noge, tu je Lauri Markanen, dakle, nije baš da neće biti aplauza.

Ali, nade, neće biti. Itabrali su Vendela Kartera Džuniora, sedmog pika na draftu, to nije loš potez, ali je akvizicija za budućnost.

Ostalo je da se smrzneš od straha, imaju očajnu ekipu, pogotovo kada govorimo o odbrani. Fredu Hoibergu to i nije toliko bitno, no, pobeđivati napadom protiv timova na Istoku ove sezone biće nemoguća misija.

Bulsi su najgora ekipa na Centralu, možda Kris Dan ostane zdrav, možda Džastin Holidej podigne dodatno nivo igre, ali to neće značiti ništa na kratki rok. Tim je mlad, napredak nije vidljiv golim okom, ako dobijete 25 utakmica u sezoni i budete zakucani u pakao sa Niksima i još par očajnika, pa bi u "Gradu vetrova" mogli brzo da izgube strpljenje.

Prognoza:

Nema mnogo nauke, čini mi se da su Baksi za korak ispred Pejsersa, da bi Detroit mogao na mala vrata u plej of, što se Klivlenda i Čikaga tiče, Kavsi su bolji, ali ne toliko, osim ako Lov ne bude odigrao sezonu iz snova da bi videli plej of. Čikago je čista egzotika u ovoj diviziji, ali i na čitavom Istoku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amar Zornic
Tuesday, 16.10.2018
01:23

Msm da ce Baksi explodirati ove sezone , ima tu mnogo potrncijala al i sto je najbitnije par igraca koji mogu povuci kada se lomi , klupa takodje solidna . Indijana jedan od najzanimljivijih timova za gledanje . Realno Istok dosta napredovao i nije vise jaz toliki izmedju njih i zapada

avatar
ISTINA BOLI
Monday, 15.10.2018
15:10

Kavsi mogu u PO jedino,ako sve i jedan igrac bude imao vrhunsku sezonu,a realnost je do 30 pobeda i da budu srecni,za Detroit se slazem,dok za Milvoki nikako,nit je Janis toliko dobar,niti su mu saigraci toliko dobri. Takodje,svi timovi ionako mogu samo rekreativno da igraju,jer ce Boston bar 5 vezanih godina biti prvak istoka.