Centar kaparisan, koji su naredni potezi Crvene zvezde?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 24.06.2020.
10:49
Izvor: Sportske.net

Prvo pojačanje je dogovoreno, jasno je da je to samo početak.

EPA-EFE/OMER MESSINGER
EPA-EFE/OMER MESSINGER

Povezane vesti

Saša Obradović je počeo da sklapa kockice, juče je obelodanjeno da će prvo pojačanje Crvene zvezde za narednu sezonu biti kamerunski košarkaš Lendri Noko, koji u klub dolazi iz berlinske Albe.

Ovaj 26-godišnji centar je nakon četiri godine na Klemons koledžu u SAD stigao u Evropu 2016. godine, potpisao je za italijanski Pezaro.

Vratio se potom u Sjedinjene Države, gde je preko razvojne lige pokušao da se domogne NBA angažmana, nije uspeo, pa je 2018. godine potpisao za Sakarju.

Ubrzo odlazi u Nemačku, gde potpisuje ugovor sa Albom.

Na 24 nastupa u nedavno okončanoj sezoni u Evroligi je u proseku beležio 8,7 poena po meču, uz 5,8 skokova.

Njegov dolazak u Zvezdu je potvrdio i Miško Ražnatović, više OVDE.

Nakon što su kaparisali centra za narednu sezonu u Zvezdu se okreću ojačavanju drugih pozicija u ekipi, a prema pisanjima pojedinih stranih medija, naredne mete kluba sa Malog Kalemegdana su srpski reprezentativci Marko Simonović i Nemanja Nedović.

Nemanja Nedovic Marko Simonovic
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Simonović je slobodan igrač i čini se da Zvezda neće imati problema da ga angažuje, pa treba očekivati da ovog leta po treći put u karijeru ponese crveno-beli dres.

Prvi put je to učinio 2012. godine, dve godine kasnije otišao je u Pau Ortez, da bi se nakon godinu dana u Francuskoj vratio u Zvezdu i još dve sezone proveo na Malom Kalemegdanu.

Odlazi potom u Zenit, čije boje brani dve godine, a minulog leta se vraća na Jadran, potpisao je ugovor sa Cedevita Olimpijom.

Juče je obelodanjeno da je raskinuo saradnju sa ekipom iz Ljubljane, koja ga je u finišu sezone pozajmila ekipi Unikahe.

Sada je slobodan u izboru sredine, izvesno je da je njegova sledeća stanica Crvena zvezda.

baner 6

Što se tiče Nedovića, on je takođe slobodan igrač, rastao sa se Olimpijom Milano nakon dve sezone, nije imao sreće srpski košarkaš u "Mediolanum forumu" sa povredama, pa je uprava odlučila da ne produži saradnju sa odličnim bekom.

Spekuliše se da bi i Unikaha ponovo volela da ga vidi u svojim redovima, ali Zvezda će svakako pokušati da vrati momka koji je ponikao u klubu sa Malog Kalemegdana u svoje redove.

Nedović je od 2008. do 2012. godine nosio crveno-beli dres, zaigrao je potom za Lijetuvos Ritas, nako jedne sezone odlazi u NBA, gde je bio član Golden Stejt Voriorsa.

Vratio se ipak već naredne godine u Evropu i potpisao za Valensiju, nakon godinu dana menja klub u Španiji, potpisao je za Unikahu, u kojoj za tri godine ostavlja dubok trag.

Mnogi smatraju da bi za srpskog košarkaša bilo dobro da se vrati u klub u kojem je ponikao, jasno je da bi u Zvezdi dobio veliku ulogu i odličnu priliku da se nakon silnih povreda vrati na pravi put.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke