Čekajući odluku FIBA - Kako bi izgledala idealna grupa za "Orlove"?

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 26. februar 2019.

  • 15:53

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sa organizacijama kakva je FIBA nikada niste načisto, ali ako se bude gledala rang lista Srbija će biti u prvom šeširu, a evo kako će izgledati ostali.

Čekajući odluku FIBA - Kako bi izgledala idealna grupa za
Foto: Beta/Branislav Božić/Ds
Prethodne noći odigrani su poslednji mečevi u kvalifikacijama za Mundobasket, pa smo jutros mogli da konstatujemo ko su učesnici planetarne smotre.

Predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini razlikovaće se u odnosu na prethodna po mnogo čemu. Na završnom turniru učestovaće 32 reprezentacije, a pre eliminacione faze imaćemo dve runde takmičenja po grupama.

Ponovo će se na Mundobasketu razigravati za plasman, a predstojeći je specifičan i zbog toga što predstavlja kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Sada kada znamo ko su učesnici Svetskog prvenstva svi sa nestrpljenjem iščekujemo žreb koji je zakazan za 16. mart. Pre toga FIBA će morati da odredi i šešire u koje će raspodeliti reprezentacije, a čak i po tom pitanju vlada velika neizvesnost.

FIBA rang lista trebalo bi da bude presudna u pogledu formiranja šešira, ali uzmite to sa dozom rezerve jer smo u prošlosti bili svedoci raznih nelogičnih poteza.

Ono što znamo jeste da će domaćin biti u prvom šeširu, kao i da će se Kina i SAD naći na različitim stranama žreba. Pored toga, trebalo bi da budu oformljena četiri šešira sa po osam reprezentacija, pa će po jedna reprezentacija iz prvog šešira biti nosilac svake od osam grupa (A-H).

FIBA rang lista poslednji put je ažurirana 4. decembra, pa i u tom smislu može da dođe do korekcija u odnosu na ono što ćete videti u prilogu.

Kada bi šeširi bili formirani na osnovu aktuelne FIBA rang liste i samo na osnovu nje, evo kako bi oni zgledali:

Šešir I: Kina, SAD, Španija, Francuska, Srbija, Argentina, Litvanija, Grčka;

Šešir II: Australija, Rusija, Brazil, Italija, Portoriko, Turska, Dominikanska Republika, Venecuela;

Šešir III: Nemačka, Kanada, Češka, Poljska, Iran, Crna Gora, Filipini, Južna Koreja;

Šešir IV: Nigerija, Angola, Novi Zeland, Senegal, Japan, Jordan, Tunis, Obala Slonovače.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo šta je FIBA spremila, ali na osnovu priloženog možemo da prekratimo vreme sastavljanjem grupe koja bi bila po meri za "Orlove".

Da vas čujemo, koga biste stavili u grupu sa Srbijom, uz napomenu da nije moguće da se u istoj grupi nađu više od dve evropske reprezentacije.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari